Ako sa efektívne zbaliť na sťahovanie?
Dievcence chvalabohu podarilo sa. Mame domcek za skvelu cenu kde sa da nastahovat jedine co treba to premalovat lebo majitelka tam mala ozaj gycove farby. Moja otazka je ako ste stahovali veci? Kedze sa stahujem prvy krat a fakt neviem kde zacat. Vytriedila som sice nepotrebne veci ale mam pocit ze nic neubuda. Vyhodila som stare oblecenie, kuchynsky riad, potraviny ale neviem ako dalej. Bojim sa, ze to nestihnem. Mame na nastahovanie necely mesiac kedze mmusime do tyzdna vypratat byt a dat do povodneho stavu.
Som uz teraz v strese.
prečo si povyhadzovala potraviny a kuchynský riad? To sa Ti nezíde? Všetko nabaliť do krabíc, taniere a sklo obaliť do papiera, aby sa nerozbilo. Na každú krabicu napísať, čo v nej je. Veci zbaliť do 120 l vriec. Preniesť do domu a tam už ukladať kam treba.
Suhlasim s vyssie pisanym, najma zohnat si krabice a vsetko oznacit - bude Ti to potom napomocne aj pri vybalovani a prenasani, to si nezapamatas.
No a ano, vsetko nepotrebne vyhodit.
Ak si nieco skladovala x rokov a nepouzila, s najvacsou pravdepodobnostou nevyuzijes ani dalsie roky v domceku, len to zas niekde uskladnis.
Nepis na krabice co je v nich. Krabice len ocisluj a napis si zoznam, co je pod ktorym cislom. Ak budes nieco hladat, tak len konkretne cislo a nemusis obzerat kazdu jednu krabicu co je na nej napisane. Zaklad je mat dost krabic. To len otvoris skrinu a ukladas.
Sťahovali sme sa s 9m bábom ja v 12tt, s neustálymi nevoľnosťami za necelý týždeň. Hlavné je zohnať dostatok krabic, a vrecia na všetko napísať čo obsahuje. Ešte dlhé mesiace som niektoré vrecia nerozbalila. Hlavu hore, dáte to
Krabice mam co som rada lebo v praci mi kolegovia poodkladali. Kuchynsky riad bol cast moja, cast od rodicov, cast od exa a cast s terajsim partnerom takze som to pretriedila na 3 kopy( jedna my, rodicia a ex), potraviny som vytriedila co uz bolo nacate a nevydrzalo by to a zvysok som zabalila, oblecenie planujem dat do vriec nastastie to som davno zredukovala.
@beata_k juj dakujem to ma nenapadlo
Ides na to dobre. Pri baleni treba vyhodit vsetko nepotrebne potom to ide rychlejsie pri vybalivani. Ja som to spravila tak,ze som si nechala par zakladnych veci v kuchyni. Podla poctu osob taniere,jeden,dva hrnce,pribory,univerzalny noz,varechu,misku. Ostatne vsetko pobalit do krabic. Oblecenie a ine veci tiez nechat len to najnutnejsie,co potrebujete,ostatne zbalit. Ak mas krabice,pis si na krabicu,aby si vedela,co kde mas. Mesiac vydrzite v spartanskych podmienkach,neboj.
Hlavne poradím označiť si krabice a mechy co v nich je..je to super 🙂 a to vytriedenie nepotrebneho kvitujem. No stres, to zvladnete bez problémov, bezne sa rodiny s deťmi sťahovali behom pár dní 😅
@marca12 ano tiez som to tak spravila. Problem je ale kde dat krabice. Mame zvedave micky 😂 krabice dovtedy asi nepreziju
Baby ja sa tak strasne tesim. Uz som nedufala, ze sa nam to podari hlavne ked banky robia problemy s hypo ale nastastie nam dali plnu sumu
Ja som mala krabice po celom byte. Pripadne ak uz mate pristup do domu,tak jednu izbu vymalovat a tam uskladnit krabice. A potom malovat zvysok domu.
Triediť, triediť, triediť. Bez milosti vyhadzovať nepotrebné. Keď to neurobíš teraz, už nikdy. Dobrá rada, ktorú som dostala od rôznych známych a držala sa jej.
Všetko, čo sme ešte akože by ešte mohli raz potrebovať, prípadne mali k tomu citový vzťah je dole v technickej miestnosti a plánujeme to i tak vyhodiť. Inak ale priniesli do domu tak štvrtinu veci z bytu. Sú to len veci, nič viac. Čím menej, tým lepšie.
rad radom, a ideálne ak máš v dome take miesta jedny sk tk rovní mohla aj vykladať. Napríklad umyt si kuchynskú linku a dnu ladovat, v kupelni umyt skrinky a rovno tam dávať veci, ak máte v dome stavané skrine tak všetok textil presťahovať… take veci ktoré sú dnu, neviem či aj nabytky stahujete. My sme sťahovali a zvládla som to sama, bavilo má to, ale otáčala dom autom byt-dom-byt-dom asi 100x v priebehu dňa
A druha rada, triediť, darovať a predávať rad radom, čo nepotrebuješ
A zacni balit po izbach. Odloz si kozmetiku a oblecrnie co budes potrebovat nabok, a ostatne zabal.
Zo zaciatlu sa ti bude dat, pis na krabice co tam mas, a do ktorrj miestnosti to patri. Pri prevoze to rovno daj do tej-ktorej izby .
Milujem balit kuchynu 🙂 Podla toho ako to mate, bud nechaj vonku zakladnu vybavu (pribor, 2 taniere, salky, hrniec, atd), alebo kuchynu zbal poslednu.
Saty nech si zbali kazdy sam - to ide rychlo 🙂
No a potom tie blbosticky - konicky, suveniry, fotky, knihy, blbosti...to uz podla uvazenia.
Daj si denny limit, co musis - bud skrinu denne alebo tri krabice denne zabalit...pkdla toho kolko mas casu a veci.
Kvetiny prenes hned ako prve, nech nezavadzaju pri baleni.
Vysavac si nechaj na koniec, aj vedro s cistiacim prostriedkom.
No mame 1 izbovy byt a stahujeme sa do 4 izboveho. Lenze linku este nemame
Ja ze sa stahujete z domu do domu, z 1izb podnajmu to mate zachvilku zbalene. Pokup si krabice na stahovanie z Hornbachu (alebo pozri na bazos ci ich niekto nedaruje), systematicky tam zabal veci. Ja som si npr nepisala nic na krabice a ani nebalila taniere/pohare do papierov/uterakov. Nic sa neposkodilo/neobuchalo. A to sme sa z 3izb do 4izb stahovali. Vybalene krabice som mala za den (neznasam nechavat pracu na x dni) okrem kuchyne - tiez sme ju este nemali dokoncenu. Prvy mesiac som varila na dvojplatnicke a umyvala riad v kupelni 🤣 Stahovali sme pozicanou dodavkou. Balit som zacala vecer den pred odstahovanim, a dobalovala som postupne v den stahovania - manzel s kamaratmi brali krabice a stahovali, zatial ja som balila dalsie. Ak nemate dodavku, povolaj/popros kamosov ci pomozu a pridu tiez autom, kazdy usetreny cas v tomto strese sa pocita :D
@cyberk nastastie mame 2 velke auta. Sme na to sami dvaja takze budeme mat co robit pretoze muza nemozem nechat sameho sa natahovat
Par stahovani mam za sebou (a este ma minimalne jedno caka), skusit napisat dake tipy:
- nenatahuj to zbytocne, ziadne take ze mame na stahovanie necely mesiac. Hned ako budes mat kluce vymaluj a za 3 dni sa nastahujes. Ziadne vozenie dvoch skatul. Pozicajte ivecu (nestoji tak vela), pozhanajte kamosov, bratrancov, ochotnych kolegov, tak 6-7 kusov a za den to mate prestahovane
- nemedituj velmi nad tym balenim. Ani by som sa neobtazovala pisat co konkretne v tej skatuli je. Len o aku miestnost sa jedna.
- stahovakom nachystaj poriadne ranajky a na veceru objednaj napr. pizzu. Nakup vela malych mineralok
- skatule zbytocne nepretazuj. Radsej poloprazdna skatula ako urvate krize.
- v oboch kupelnach (stary aj novy byt) maj toaletak, mydlo a uterak.
Veď to normálne zbaľ do krabíc a do vriec. Čo chceš mesiac sťahovať? Ja som sa presťahovala za pár dní (trojizbový byt+garáž+pivnica)
Alebo si zaplať sťahovakov. 1500€ (cca)
Neviem, či to tu bolo. Ale zbaľ si ešte jeden kufor s vecami na týždeň ako na dovolenku, aby si sa hneď na druhý deň nemusela hrabať v krabiciach. Postupne budeš vybaľovať, ale základné veci budeš mať v tom kufri po ruke.
Bývali sme v 1,5 izb .nájomnom obecnom byte a sťahovali sme sa o 5km ďalej do RD s dieťaťom malým . Celé sťahovanie trvdlo 3 dni . Najskôr som neplnila vrecia všetkým oblečením , potom som vypratala kuchynu . A potom nábytok sa zmontoval . .celý náš život sa zmestíl do svagrovej dodávky . Naraz nám to odviezol . Potom o pár dní na to sme vymslovali byt a odovzdali kľúče novému nájomníkovi .
Cosiiiii. Aj za tyzden sa zbalis 😉. My sme sa stahovali uz 3x ak ratam aj to uplne prve resp iba nastahovanie sa tak 4x. Ides nato dobre. Najprv nepotrebne veci. A potom po izbach. A vsetko ukladat do velkych krabic a pisat na ne-kuchyna. Riad. Oblecenie…
Ja popri stahovani vela veci vytriedim. Co by savam dalo rovno preniest tam.
Ved to mas kopu casu. Ja viem, ze kazdy preziva veci inak, ale za tyzden to das aj keby neviem co. My sme sa museli vystahovat a nechat byt za jeden den, ak sme v starom byte nechceli platit mesiac navyse🙈 hladali sme novy byt, ale na obhliadke nam povedali, ze ho prenajimaju inym. Zrazu 30 zvoni telefon, ze ho nakoniec prenajmu nam, ze s prvymi bol nejaky problem. Vsetko slo do vriec, do krabic a popri 6 mesacnom babu sme sa za den prestahovali a este sme aj vyriadili byt. V novom nam sice asi tyzden trvalo vsetko vybalit a najst tomu miesto, ale tak veci kazdodennej potreby som dala do kufrov a brali sme veci z nich.
Druha vyzva bola pobalit nas do jednej dodavky a osobneho auta, tie sli na na lodi. A to sme brali uz aj nejaky nabytok, bicykle, milion dcerinych hraciek. Opat islo vsetko makke do vriec, kuchynske veci do krabic. Veci kazdodennej potreby a oblecenie na prvych par dni som balila ako posledne do kufrov, aby sme to po prestahovani nemuseli hladat a zvysok vybalovat postupne.

Blahozelam! A nech sa vam krasne byva!
Stahovala som s 5m dietatom tyzden pred vianocami v brutalnych mrazoch :D
Satnik ledze som mala v dome vstavany som si preniesla postupne a zvysok do krabic z potravin (popytala som) a na krabicu aom napisala napr spalna, postelne pradlo a pod. Vzdy pekne poukladala ze ked vybalujem len pekne kominek vyberiem a ulozim. Do krabic som to zbalila za 1 den a druhy prisli asi 5chalani a vystahovali vsetko a vianoce sme uz mali vybalene.