Sťahovanie sa do iného okresu

aninkaninka
11. jan 2021

Baby, chcem sa opýtať, čo všetko je potrebné vybaviť ak sa cca o 2 mesiace sťahujeme do iného okresu,(dedinky a šlo by zatiaľ o cca prechodný pobyt) čo treba odhlásiť, prihlásiť a tak, nemám s tým skúsenosti a chcela by som sa nato pripraviť, manžel mení prácu tak pôjdeme do domčeka po starých rodičoch, síce starý domček, žiaden luxus, extra vybavenie či neviem čo, no aspoň budeme samy a samy si ho budeme postupne dávať dokopy, keďže ja som na materskej.. Vopred ďakujem za každú radu.

cubo2
11. jan 2021

ak si nechcete menit trvaly pobyt, tak nemusite nic.. treba sa akurat v obci prihlasit na odvoz smeti (a zaplatit samozrejme)

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aninkaninka
autor
11. jan 2021

@lubka261 a energie, iba zmena ceny?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aninkaninka
autor
11. jan 2021

@lubka261 ok, veľmi pekne Ďakujem 🙂 a prajem pekný den

aninkaninka
autor
11. jan 2021

@cubo2 dakujem🙂 a pekný den

simca06022011
11. jan 2021

Malo informacii, je to vasa nehnutelnost? cudzia? Ak sa stahujete do cudzieho, tak nutne nebudete musiet vybavovat nic. Ak chcete/budete mat vsetko na seba mat vedene:
-energie - dodavatelia voda/elektrina/plyn... zmena na vas, upravia vam odber, preddavkove platby...
-smeti - ak tam uz nie je odvoz, nahlasuje sa pocet osob zijucich tam, a tam kde mate TP ale nebudete sa tam zdrziavat, viete sa odhlasit, nemusite platit smeti na dvoch miestach ak tam nezijete. Robi sa to na obci a poradia ak daco nebudete vediet.
- korešpondenčna adresa, toto odporucam, ak sa vam nebude chciet lietat po postu do miesta TPP... vsade z kade vam chodi posta...
-ak bude vasa nehnutelnost, bude treba nahlasit aj dan z nehnutelnosti, ale to sa robi rok dozadu (cize ak sa na vas prepise v 2021, sa podavat v januari 2022)
A jasne ak budete chciet kablovku/satelit/internet... pozistovat co sa tam da zaviest.. objednat...

Inak nic.. potom so zmenou TPP idu zmeny adries - vsade (ten tiez na obecnom urade zmenite raz dva, vymenit treba obcianske, doklady... nezabudnut nahalsit u lekarov, poistovniach... )

joja101
11. jan 2021

No prechodný sa vám moc neoplatí vybavovať, až potom keď si tam budete chcieť dať trvalý pobyt. Budete sa stále vedieť dostať napríklad k pošte keď vám príde na túto starú adresu? Či tam bude bývať niekto cudzí úplne?

aninkaninka
autor
11. jan 2021

@joja101 nie, nie v dome kde mame tpp ostáva svokra a my sa sťahujeme

joja101
11. jan 2021

@aninkaninka Tak to máte ideálne podľa mňa, ja by som nemenila zatiaľ pokiaľ si tam fakt nechcete dať už trvalý pobyt. To si potom aj doklady zmeníte aj na všetkých úradoch a podobne. Len treba dať pozor na to ak napríklad muž išiel na pnku aby mu tam napísali adresu tú kde budete bývať v prípade, že by dlhšie marodil a mohla by mu prísť kontrola tak aby ho hľadali tam kde aj reálne budete bývať. A energie si samozrejme treba dať do poriadku aby vám upravili zálohové platby a nemali ste veľké nedoplatky potom napríklad ale na to tam prechodný ani trvalý pobyt mať nemusíte

eri444
11. jan 2021

Ako ti už viacerí napísali, neriešila by som to ani ja teraz

benjaminko2706
1. apr 2022

Ahojte prosim vas viete mi poradit a pomoct prosim?Byvame v okrese Brezno mame dve deticky ktoré tu navstevuju MŠ a priatel pracuje v Bratislave.Chceli by sme si najst nájom a prestahovat sa do Bratislavy.Ako sa to rieši všetko potom prosim?Ked si prenajmeme byt musim ist aj na úrad práce alebo niecó ked chcem prihlasit detičky v BA do školky prosim?Ako mam postupovať?Ďakujem