Ako sa vyhnúť poteniu pri varení?
Ahojte práve som dovarila neskory obed a som úplne spotená mám na sebe len tricko a kratasy a musím sa ísť zase osprchovať nieje dňa kedy niesom spotená pri varení čo mám robiť ? Už ma to nebavi
Ty asi varíš ako o život. 😂
Ja sa nepotím takmer nikdy😉.
no vôbec.Ved je vonku len niečo okolo 22 stupňov aspoň u nás.Pri 30 sa potím už aj ja.Aj vo vnutri mám teraz mikinu a leginy 😁 to je ozaj ludom tak teplo? síce my bývame v dome ale pamätám si že aj ked sme boli v byte tak som doma nosila dlhý rukáv ked vonku bolo mierne nad 20 ja som zimomravá ale a chudá.Možno baculatejším je teplo takto
Nie a pri tychto teplotach co su uz vobec . Ani mi teplo nieje , nie ze sa potit
z dovoleniek po svete si z kazdej krajiny donesiem pareo, mam uz riadnu zbierku, a v horucavach fungujem doma tak, ze vsetko otvorene, prievan, a cely deñ v plavkach a v pareo, obcas skocim do bazena a dam si na terase drink.
Ak je pustna burka, tak vsetko zatvorim a zapnem klimu.
@anonym_autor len keď je vonku veľmi horúco tak zo mňa leje. Ináč nie, varím rada, skoro každý deň. A či sa spoyim, či nie, po varení sa vždy sprchujem. Lebo mne vadí, keď na sebe cítim výpary z jedla 🤭
Miesaj pomalšie ,koľko treba stat pri varení,5min
co mas robit? chod do restauarcie
Potiť? By som sa rada,ale je nato malo stupňov.A som od soboty nevarila.😆
ja sa niekedy potim. je dolezite kolko stupnov mas doma. domy byvaju vacsinou chaldnejsie ako byty a tiez je dolezite, kde sa byt nachadza. u nas je doma v tomto obdobi okolo 25-26°C. pri hrncoch ktore su horuce, pripadne ak ide rura, tam je teplota este vyssia. ked sa k tomu prida fyzicka namaha, telo si vytvara dalsie teplo, tak pri tomto sa potim.
@anonym_autor v lete var jedlá, pri ktorých nestojíš hodiny pri sporáku, nezapínaš rúru a nenamáhaš sa napr. vaľkaním rezancov. Kurací perkelt s cestovinami, alebo rizoto, opečené mäso na prírodno, ryža, alebo napr. segedín, ten sa varí sám, knedľu kúpiš. Môžeš aj opiecť rybu na panvici, zemiaky v tlakovom, ten môžeš vypnúť po piatich minútach, oni sa tam dorazia. Polievky napr, vývar, ten sa varí sám., alebo rýchlovky ako je paradajková, zeleninová, krémová tekvicová, cesnaková. Ak máš tlakový hrniec, je všetko veľmi rýchlo. Ak žiješ na Slovensku, nejaké extra teplo tu nemáme, ak nie si v prechode, daj si skontrolovať štítnu žľazu. Ak bývaš v paneláku a celý deň ti do kuchyne praží slnko, potom už len klímu
Namontujte si klímu do kuchyne.
Nikdy som sa pri vareni nepotila, takze neviem.. ani v byte, ani dome... proste otvorim okno, zapnem digestor a nestojim pri hrnci hodiny. V lete dokonca zavaram intenzivne a robim kadejake veci a nemam problem vobec...
inokedy sa nepotis pri nejakej aktivite viac ako je bezne? lebo aktualne ani podla mna nie je nejaka extra horucava... ja som doma v dlhom rukave :DDD
@anonym_autor asi si chora, hormony, viroza. Inak by si sa tak nepotila.
V živote som sa pri varení nespotila. Ale ja sa poriadne nespotim ani v saune 😀
Bože milujem tieto stále komentujúce ktoré sú natoľko hlúpe, že nevedia, že ľudia žijú v iných okresoch kde môže byt teplejšie ako u nich, že byty sú rôzne, rôzne otočené, a ze to, že oni majú doma 20 stupňov neznamená, ze aj druhí to tak majú. Fakt ste hlavičky 🥰 IQ hupacieho kona
Bože milujem tieto stále komentujúce ktoré sú natoľko hlúpe, že nevedia, že ľudia žijú v iných okresoch kde môže byt teplejšie ako u nich, že byty sú rôzne, rôzne otočené, a ze to, že oni majú doma 20 stupňov neznamená, ze aj druhí to tak majú. Fakt ste hlavičky 🥰 IQ hupacieho kona
@anonym_b3e447 Hurbanovo malo dnes max 26, Liesek len 20. Takze ani na najjuznejsom Slovensku dnes nebolo tak horuco. U nas bolo dnes prijemne, ale uz uvazujem, ze si pojdem dat ponozky, nejak mi je zima na nohy.
Ale dufam, ze sa ti ulavilo 😉
@anonym_b3e447 Hurbanovo malo dnes max 26, Liesek len 20. Takze ani na najjuznejsom Slovensku dnes nebolo tak horuco. U nas bolo dnes prijemne, ale uz uvazujem, ze si pojdem dat ponozky, nejak mi je zima na nohy.
Ale dufam, ze sa ti ulavilo 😉
@viestta a nenapadne ti, ze tí ktorí dnes mali 26 stupňov, mohli mať doma aj 30? V kuchyni v ktorej sa varí možno aj 33? Kuchyňa na južnej strane, možno bývajú na siedmom alebo v podkrovnom byte 🙂
Možno variť pri otvorenom okne, zapnutom digestore? Neviem, nemám takéto problémy, ale keby mám, tak by som volila jednoduché jedlá, možno studené, šaláty atď...
@anonym_autor Tak mas asi nejaku diagnozu, lebo pri 25 stupnoch sa neda potit. Nepotim sa pri vareni,musi byt minimalne 30 stupnov,aby som sa potila.
@anonym_b3e447 iq hupacieho kona mas ty, lebo celkovo je tu proste zima.. a nie v kuchyni nikto kto ma vonku 26°C nebude mat 33.. lebo si proste otvori okno. Varenie nie je sauna.. muslea by som varit na kachlovej peci aby mi vykurila kuchynu. A to doslova. V 35°C horucavach varime aj vonku v kuchyni na sporaku a pecieme v peci kde je 400°C a NIK sa tam nepoti... nie je to proste standardne. A najma tak ze clovek musi ist do sprchy. PRoste nieco nie je ok,a lebo autorka celkovo zle znasa teplo alebo sa lahko spoti. Aj taki ludia su.
@anonym_b3e447 iq hupacieho kona mas ty, lebo celkovo je tu proste zima.. a nie v kuchyni nikto kto ma vonku 26°C nebude mat 33.. lebo si proste otvori okno. Varenie nie je sauna.. muslea by som varit na kachlovej peci aby mi vykurila kuchynu. A to doslova. V 35°C horucavach varime aj vonku v kuchyni na sporaku a pecieme v peci kde je 400°C a NIK sa tam nepoti... nie je to proste standardne. A najma tak ze clovek musi ist do sprchy. PRoste nieco nie je ok,a lebo autorka celkovo zle znasa teplo alebo sa lahko spoti. Aj taki ludia su.
@simca06022011
My máme veľmi malú kuchyňu možno preto ? Uplne malinkú
Ja sa spotim aj v zime proste stále pri varení máme horúco ale máme aj malý 2 izbový byt v dome prikladám to k tomu

posunut varenie muzovy... robit studeny obed.. kupit si klimu ... ak sa potis aj pri inych cinnostiach skontrolovat stitnu a hormony .. popripade kvalitnejsi deodorant a antiperspirant ... alebo to riesit chemicky