Ako sa zbavím lienok v dome?
Ahojte. Asi nie som jediná, ale ako sa zbavím lienok? Celý rok, teda od jari min.r. mam v kuse v dome lienky. Ja neviem, či sa tu niekde uhniezdili alebo co, ale dennodenne ich vyhodím aj 10... Ale aj vonku po fasáde ich vidieť, hlavne keď je slnečno. Roky predtým sme tento problém nemali...
@klarissa25 nie, drevo mame ďalej za domom v prístavbe a kotol je o poschodie nižšie, čiže takto asi nie... A manžel tiež vždy prinesie len toľko, koľko potrebujeme. Ale už to je otras, na každom okne, fakt v každej izbe dennodenne...
lebo my sme si ich nosili na v dreve, oni tam pravdepodobne zimuju a vždy ked chlap doniesol drevo tak sme ich tu mali plno....
Sú to invazívne lienky, ktoré sú na Slovensku premnozene. Sú to škodcovia, ktoré nie sú pre naše podmienky prirodzené. nie sú to naše "slovenské" lienky sedembodkove, ktoré sú v záhrade veľmi prospešné. Tieto invazivne lienky ničia a plienia aj tie "naše". Ťahajú sa dovnútra za teplom zo záhrad, kde sú ovocné stromy, úžitkové záhrady. Keď sa oprie slnko o fasádu, už aj sú na nej. Pomôže len vysávač a vysávať a vysávať. Žiadne postreky, ani babske rady nepomôžu.
my sme ich mali doma celu jesen a absolutne nic nepomohlo, objavovali sa znovu a znovu. neviem, niektore domacnosti sa im zdaju asi prijemne na docasny pobyt alebo co :D nevyzenie ich nic.
Máte vonkajšie žalúzie? Lebo ak áno, tak chodia dnu tým malým otvorom, ktorým vedie dnu tá šnúra. Nateraz som tie dierky upchala. Najviac ich máme na jeseň a jar ale tento rok aj v zime.
Žalúzie mame vnútorné, dokonca som už aj sieťky na okná opäť nasadila v strede zimy...

nekurite drevom ? Resp nenosite do domu drevo ?