Ako sa zbaviť rybeniek v byte?
Ahojte , prečítala som už asi 100 článkov a tipov a teraz by somr ada prečítala a porozprávala s Vami keď máte skúsenosť s rybenkami v byte.Bývame v panelákovom byte na vyššom poschodí a skoro každý den nájdem aspoň 1 rybenku.Lezie mi to na nervy už , som z toho na prášky.Prvýkrát som našla mrtve rybenky v muke z obchodu ani nie vo vnutri ale pod tou lepiacou paskou na baleni , potom zopár v kupelni vo vani , na zemi za kosom na pradlo , pod topánkami 🤔 za skrinou , na zachode , na dverach , a najnovsie bolo v odmerke ktoru som mala v skrini v kuchyni denodenne pouzivam ztade veci ani raz som si nevsimla.Vsetko som detailne povysavala , vyutierala , kupila som si odvlhcovac do kupelne.Vyskusala som kartom s medom to nepomohlo vobec.Chcem sa toho uplne zbavit ale neviem ako.Na záchode máme dieru pod rúrou este tam nie je dokoncená dlazba lebo predosla majitelka to nechala tak ked sa bude.prerabat odtokova rura ci ako sa to vola no myslite ze aj ztade mozu ist do nasho bytu? Ja uz fakt neviem uz len to mi chyba aby som nasla aj v posteli a rovno idem byt predat 😅
Tiez sa trapime s rybenkami. Nam najviac pomohlo nasypat Biolit prasok vsade, kde sme ich videli. Ale my teda nemame deti, ani domace zvierata, tak nikomu nehrozilo ziadne riziko. Potom tak z 90% zmizli, len obcas nejaku stretnem.
Citala som, ze davaju robit nejake odborne postreky, ale nechceli sme do toho investovat, kedze mame v plane stahovanie.
@chlebikova no my mame 2 deti a asi hned ako bude mozne pojdeme do domu ako mozno budem mat aj tam bohvie ale je to na nervy uz tak to poznas. V jednom byte tehlovom sme mali pavukov prenajaty byt takze tam predtym sa zle upratovalo , potom tu som mala ciernych chrobakov tiez v muke , po podlahe , pri kobercoch , to zmizlo , potom prisli hlupe bzdochy na moj balkon 😅😅😅 a teraz toto 🫣🫣🫣 ja neviem co nabuduce pride 😀😀😀
My máme tiež rybenky, v kuchyni som ich ale v jedle nikde nevidela, sú na záchode v kúpeľni za gaucom a idú do oblečenia, moc sa ich riešiť nedá prilezu sem stále nové a nové cez wc a odtoky. Keď vidím nejakú tak ju zabijem a už ich tak neriešim, nič neničia aspoň teda u nás som zatiaľ žiadnu škodu po nich nevidela, nehryzu tak nebojujem s veterným mlynom 😊
@chlebikova no my mame 2 deti a asi hned ako bude mozne pojdeme do domu ako mozno budem mat aj tam bohvie ale je to na nervy uz tak to poznas. V jednom byte tehlovom sme mali pavukov prenajaty byt takze tam predtym sa zle upratovalo , potom tu som mala ciernych chrobakov tiez v muke , po podlahe , pri kobercoch , to zmizlo , potom prisli hlupe bzdochy na moj balkon 😅😅😅 a teraz toto 🫣🫣🫣 ja neviem co nabuduce pride 😀😀😀
@anonym_autor presne, ja uz som nevedela, ci plakat alebo co robit, ked som jednu objavila v skrini pri obleceni. To uz bol bod, kedy som si povedala, ze sa stahujeme a hotovo. Problem je, ze toto pravdaze nezistis, kym tam dlhsie nebyvas a nikto ti nespomenie, ze mame to tu zamorene rybenkami, mravcami, ucholakmi a podobne...
@anonym_autor presne, ja uz som nevedela, ci plakat alebo co robit, ked som jednu objavila v skrini pri obleceni. To uz bol bod, kedy som si povedala, ze sa stahujeme a hotovo. Problem je, ze toto pravdaze nezistis, kym tam dlhsie nebyvas a nikto ti nespomenie, ze mame to tu zamorene rybenkami, mravcami, ucholakmi a podobne...
@chlebikova ano mas pravdu a tu presne robilo taku zli rekonstrukciu, vsade su daake skary no cele zle... akurat som myslela ze uz idem skusit vybrat suflik v kuchyni tam mam ulozene v dozach cerealie ,piskoty nie a take veci jezisi oni boli pod suflikom asi 6 take uplne malilinke slak ma trafi asi...v jedle chvalabohu nic...to ze ani kuchynsku linku neodtahujes kazdy tyzden aby si tam povysaval no ale asi idem aj na to 🫣😁
@chlebikova dufam ze v novom byvani uz nebudes mat , drzim palce 🤗
skuste dole pri zemi dat nové šparovačky , oni preliezaju z bytov hore dole
nám až to pomohlo , nová prerábka kupelne komplet
pripadne ak nájdeš stonožky drave tak si doniest do bytu a oni ich vychytajú , ja viem to je uletenejšie ale tiež to funguje , to bez nášho vedomia urobil sused, uprimne znižilo to radikalne počet 😂😂
Dom na tom nič nezmení, ja som to napríklad v byte v živote nemala, ako máme dom nájdem ich sem tam na wecku hlavne v noci, oni sa držia vo vlhkom
bývam teraz v rodičovskom 55ročnom byte v paneláku,v živote tu naši rybenky nemali.Pred 2,5rokom som prerábala jadro a odvtedy je tu asi vlhkejšie,aj panelák bol zateplený,2-3 krát som ich našla v kúpeľni a wc.Fuj,ja hmyz v byte neznášam,nie som magor na upratovanie,ale hmyz nieee. Tých pár kusov som zabila,chémia na to vraj nezaberá...ale včera som sa dočítala,že nemajú radi vôňu vanilky,že treba kúpiť vanilkový lusk,rozrezať ho pozdlžne a dať tam,kde sa vyskytujú,že to ich odpudzuje a zmiznú.
@anonym_autor no v dome to bude ešte len veselé.My sme nemali v byte tolko hávede čo tu v dome a to ja som ozaj Monk na upratovanie a čisté prostredie.Kdečo ti vlezie dovnútra ani nevieš ako.Pavúkov tiež požehnane a keby len tých hajzlových ale hnusných čiernych velkých kolkokrát.Ale tie stretávam našťastie hlavne na dvore.Jedného času plno ucholákov.Potom sme zistili že lozili popod dvere kade tade. V kúpelke tiež kadečo.Dom je ako živý organizmus kde sa furt niečo deje 😃 a ja sa môžem doupratovať a výsledok nijaký alebo biedny.Volakedy som si myslela som že je to len u našej babky čo upratovaniu ktoviečo nedá ale figu borovú
My sme zvykli mat v byte sem tam nejaku v zachode, kupelni... Ale tento rok sa nejako premnozili ci co... Nachadzam ich hocikde a kedysi byvali svetlo sive/sive a tento rok su take do biela... Nejaka mutacia? 😲😵💫😑
My sme ich mali tiež v byte na vyššom poschodí. Najprv som ich videla len sem tam na wc ale postupne sa množili. Neustále zabíjanie, upratovanie, pasce ani rady z internetu nezaberali. Napchajú sa do špár a veselo sa množia. Až sme raz natrafili na jeden prípravok a odvtedy máme pokoj. Stačilo raz nastrieľať a ich to ako keby paralyzovalo, nemohli sa hýbať a teda ani množiť.
My sme ich mali tiež v byte na vyššom poschodí. Najprv som ich videla len sem tam na wc ale postupne sa množili. Neustále zabíjanie, upratovanie, pasce ani rady z internetu nezaberali. Napchajú sa do špár a veselo sa množia. Až sme raz natrafili na jeden prípravok a odvtedy máme pokoj. Stačilo raz nastrieľať a ich to ako keby paralyzovalo, nemohli sa hýbať a teda ani množiť.
@leila34 len ako zadtim kde vsade striekat, ked spaciruju kade tade po byte? To by som musela vely byt postiekat asi. Navyse mam pocit, ze si ziju pod podlahou...
skuste dole pri zemi dat nové šparovačky , oni preliezaju z bytov hore dole
nám až to pomohlo , nová prerábka kupelne komplet
pripadne ak nájdeš stonožky drave tak si doniest do bytu a oni ich vychytajú , ja viem to je uletenejšie ale tiež to funguje , to bez nášho vedomia urobil sused, uprimne znižilo to radikalne počet 😂😂
@sara07 fuuuha to je extreem 🫣😁😁😁
bývam teraz v rodičovskom 55ročnom byte v paneláku,v živote tu naši rybenky nemali.Pred 2,5rokom som prerábala jadro a odvtedy je tu asi vlhkejšie,aj panelák bol zateplený,2-3 krát som ich našla v kúpeľni a wc.Fuj,ja hmyz v byte neznášam,nie som magor na upratovanie,ale hmyz nieee. Tých pár kusov som zabila,chémia na to vraj nezaberá...ale včera som sa dočítala,že nemajú radi vôňu vanilky,že treba kúpiť vanilkový lusk,rozrezať ho pozdlžne a dať tam,kde sa vyskytujú,že to ich odpudzuje a zmiznú.
@rozculena inaaak naam tiez zateplovali panelak presne ako sme prisli sem byvat , skusim ten vanilkovy lusk dakujem 🥰
@anonym_autor no v dome to bude ešte len veselé.My sme nemali v byte tolko hávede čo tu v dome a to ja som ozaj Monk na upratovanie a čisté prostredie.Kdečo ti vlezie dovnútra ani nevieš ako.Pavúkov tiež požehnane a keby len tých hajzlových ale hnusných čiernych velkých kolkokrát.Ale tie stretávam našťastie hlavne na dvore.Jedného času plno ucholákov.Potom sme zistili že lozili popod dvere kade tade. V kúpelke tiež kadečo.Dom je ako živý organizmus kde sa furt niečo deje 😃 a ja sa môžem doupratovať a výsledok nijaký alebo biedny.Volakedy som si myslela som že je to len u našej babky čo upratovaniu ktoviečo nedá ale figu borovú
@liusa82 tak to teda este si rozmyslim s tym domom :D
My sme zvykli mat v byte sem tam nejaku v zachode, kupelni... Ale tento rok sa nejako premnozili ci co... Nachadzam ich hocikde a kedysi byvali svetlo sive/sive a tento rok su take do biela... Nejaka mutacia? 😲😵💫😑
@ikonica nooo tiez som ich nasla take biele , uz aj tkame tmavsie a daktore boli fest velke 🫨🫨
@leila34 dakujem za tip , a to ste nastriekali do tych spar ? Napriklad mozu byt aj pod listami vraj
@liusa82 tak to teda este si rozmyslim s tym domom :D
@anonym_autor aj predvčerom som mala incident s neviem akým hmyzom či to bol pavúk v chodbe neviem.Ale česala som si vlasy v kúpelni už som išla spať pomaličky a odrazu neviem také rýchle dačo malé prebehlo za skrinku ani zabiť topánkou som to nestihla a ešte pol hodiny som tam s baterkou pozerala a búchala do skrine lebo to bolo velké odtlačiť navyše noc takže som sa zase dobre zabavila pred spaním 😆 bála som sa ísť si lahnúť že to bude po mne loziť.Hrozné.Ja takto v lete mám permanentne nejakú papuču pripravenú a zabíjam kadečo po dome

Tiez sa trapime s rybenkami. Nam najviac pomohlo nasypat Biolit prasok vsade, kde sme ich videli. Ale my teda nemame deti, ani domace zvierata, tak nikomu nehrozilo ziadne riziko. Potom tak z 90% zmizli, len obcas nejaku stretnem.
Citala som, ze davaju robit nejake odborne postreky, ale nechceli sme do toho investovat, kedze mame v plane stahovanie.