Ako správne riešiť reklamáciu poškodeného WC?
Dobrý deň,
Idem si po radu nakoľko takýto typ reklamácie je naozaj divný.
Pred pol rokom sme zakúpili zo stránky Heavenshop.cz dve toalety z ktorých sa začala odlupovať glazúra.
Dali sme teda podnet na reklamáciu kde sme žiadali vrátenie peňazí.
Zo stránky nám ale napísali že nám peniaze vrátia jedine vtedy, keď dané toalety rozbijeme a zašleme im fotografiu oboch rozbitých wc, nakoľko je to pre dodávateľa likvidačný tovar.
Je to vada neodstrániteľná, no nebráni ďalšiemu užívaniu daných toaliet, hoci to na prvý pohľad nevyzerá najlepšie.
Nakoľko mi to príde ako divné riešenie reklamácie, nesúhlasila som s tým lebo ani nemám istotu v tom, že mi dané peniaze vrátia. Druhá vec, žiadala som aspoň primeranú zľavu z ceny, 50%. S tým nesúhlasili a oni žiadajú žlavu z ceny 15%.
Nevieme teraz ako máme postupovať lebo nám nevedia ani tak, ani onak vyhovieť, no myslíte, že je správny postup najprv toaletu rozbiť, odfotiť im ju a následne čakať na to, kým vrátia peniaze?
Ďakujem za odpovede.

@oli18 tak chladnicku a postel som si nebola kupit v obchode a nedoviezla som si to domov, alebo som sa nebala si ju kupit nakolko je to vacsi predmet s tym, ze bude reklamacia komplikovana, ako som spominala, jednoducho nase moznosti boli obmedzene, prerabal sa dom, venovali sme sa tomu, nie behaniu po obchodoch cely den 😊