Ako účinne zabrániť kondenzácii okien?
Topenie mam zapnute teplo v byte podľa mňa až dosť je a napriek tomu utieram okna dole každy deň od vody. Nejaké účinne rady? Na nete čítam vraj pomáha aj jar na riad a pena na holenie a leštenie do sucha ale realne neviem či to zaberá
okna mam na 100% kvalitne v tom roku tie okna boli z najlepsich na trhu mala firma ich doteraz montuje akurat robi aj trojsklo. Ja som v tehlovej bytovke a čítam že tu je stale viac vlhkosti nez v klasickom panelaku a aj u nas viac ludi v dome sa stazovalo na rosenie okien aj kamoske na troskle to tiez robi ale v mensej miere. Ohladom babskych rad ano banalita ale som prekvapena dalsie rano a pozeram na okne ani kvapka vody 🙃
@anonym_autor vydrží to pár dní, potom zmyzne ochranný film a rosi sa opäť. To že sa okno nerosi a nekondenzuje v dôsledku tejto babskej rady neznamená, že vlhkost tam nie je.
@zabka79 To ti povedal oknar, co vymienal okna?
1.) Novostavba -minimalne 2 roky schne, problem je, ze nestihla sa odparit vlhkost.
2.) Ked developer potrebuje rychlo zarobit, tak sa pouzivaju najlacnejsie materialy a predavaju ako exkluzivne.
@spongebob1 nie ten co ich prisiel nastavovat. Sekala sa klucka a prefukovali..Videl ze je to lacny nekvalitny material. Moznost 2 je spravna.

okna mam na 100% kvalitne v tom roku tie okna boli z najlepsich na trhu mala firma ich doteraz montuje akurat robi aj trojsklo. Ja som v tehlovej bytovke a čítam že tu je stale viac vlhkosti nez v klasickom panelaku a aj u nas viac ludi v dome sa stazovalo na rosenie okien aj kamoske na troskle to tiez robi ale v mensej miere. Ohladom babskych rad ano banalita ale som prekvapena dalsie rano a pozeram na okne ani kvapka vody 🙃
@anonym_autor Kup si elektricky odvhlcovac, uz som to pisala. Ja ho pouzivam v dome v pivnici, kde je problem s vhlhkostou. Nic ine ti neporadia aj muzi stavbari zabudni na babske recepty s jarou, solou.