icon

Ako usporiadať spotrebiče v L-kovej kuchyni?

mariynka
16. nov 2024

Ahojte, prerabame dom, ideme dat robit novu kuchynu.foto prikladam.bude Lkova. Ako ju usporiadat?
Mam si dat drez, abo varnu dosku chrbtom k oknu? Poradte. Dakujem.

Strana
z2
biba_18
16. nov 2024

@nevenka ja mám 164 a dala som linku 91 cm - a pod varnou doskou mám 10 cm hokerlik - lebo táto varná doska má vyššie nadstavce nad plyn ako mala stará 😂 pri starej mi nebolo treba… a na vyššej sa aj mne lepšie pripravuje všetko…

kitycat
16. nov 2024

@mariynka preco nejde linka pod oknom? My mame v bytw malu kuchynu a linku oproti oknu a hrozne mi vadi ako si tienim

ibrunova
16. nov 2024

@mariynka chladnička pri rúre asi nie.

akvi
16. nov 2024

@mariynka rozmýšľaj, čo vyhovuje tebe, nie iným ženám. Ja napríklad nemám rada rúru vo výške očí. Pre mňa je oveľa praktickejšie, ak ťažký pekáč dviham priamo hore a položím rovno na varnú dosku a nemusím sa s ním nikam presúvať a otáčať. Niekomu zase vyhovuje to dnešné moderné vo výške očí a je to tak úplne ok, každý nech si spraví, ako mu je lepšie. Alebo napríklad ja potrebujem pracovnú dosku hneď pri chladničke, pretože som zvyknutá si vyberať veci a ukladať rovno na linku, to isté, keď donesiem nákup, povykladam na linku pri chladničke, nech nemusím ďaleko chodiť. Nevyhovovalo by mi usporiadanie, ako dala obrázok @minesasubu , že chladnička a vedľa rúra.

veroonr
16. nov 2024

@mariynka
1) dobry stolar ti linku navrhne podla tvojich preferencii + ta upozorni na pripadne chyby/neprakticke veci
2) zohladnit treba cely priestor a podla toho navrhnut linku + sedenie
3) ak to priestor umoznuje, nevyrabala by som zbytocne roh, nie je uplne dobre vyuzitelny (2 rohy v linke cize linka do tvaru U je z tohto pohladu cisty nonsens)
4) mas plny net obrazkov...
Drzim palce nech sa to vydari pekne a funkcne

mariynka
autor
16. nov 2024

@kitycat lebo to je HSportal, do polovice pevny, pol otvaraci🙂

mariynka
autor
16. nov 2024

@kitycat ved to.ze na nieco si tienit budem.na var.dosku abo na drez?🙉😁

mariynka
autor
16. nov 2024

@nevenka ucko nam nevyjde, ani pult🙁

minesasubu
16. nov 2024

@akvi to by som si ani ja nedala a ani to neodporúčam , tu fotku som pridala kvoli skrinke so sklom vedla chladničky

kitycat
16. nov 2024

@mariynka tak radsej tienit na varnu dosku, ked umyvad lepsie vidis ci je ciste.
A este suhlasim s
@akvi p tej rure a dporaku spolu klasika. Akurat to berie pracovne miesto ked je aj rura vysoko aj platnu este extra

xenia65
16. nov 2024

@guudy tak presne takto to mám (a to som o tomto pravidle vôbec nevedela) a môžem povedať, že je to super a kuchyňa je do L, nie veľká ale všetko poruke. Pod varnou doskou 3 šuplíky(príbory , taniere a misky, dole hrnce) všetko na dosah ruky 🤣🤣🤣👍

akvi
16. nov 2024

@kitycat no ja praveze nemam rada ruru vysoko, dala som si ju klasika dole a rovno pod varnu dosku, takto mi to vyhovuje. Pritom ja mam obrovsku kuchynu, kludne som ju mohla mat vysoko, ale mala som moznost si to vyskusat a vobec sa mi to nepacilo, mala som zly pocit, ked som mala manipulovat s tazkym pekacom. Takto sa citim ovela komfortnejsie, ak proste len spravim pohyb zdola hore..

guudy
16. nov 2024

@xenia65 sikula😊

mariynka
autor
16. nov 2024

@kitycat ja by som pri vareni chcela vidiet von asi radsej😁

margotka17
16. nov 2024

@mariynka veď kľudne aj v opačnom rohu môžeš mať kuchynskú linku, pod oknom drez a chrbtom k dverám varnu dosku. Aj ost svetlá tam budeš mat. My máme voľný roh a v ľavo máme drez a v pravo indukčnu platnu. Takto mi to aj vyhovuje, že je tie dve veci blízko seba, ľahko sa vedia cestoviny, len sa pootocim v ľavo....

margotka17
16. nov 2024

@mariynka umývačku mám pod drezom, tá časť, kde je odkvapkavac. Chcela som veľkú, ale ma presvedčili, že stačí 45 - ka a fakt stačí aj napriek tomu, že potrebujem umývať veľké množstvo flias na med.

petrusa87
16. nov 2024

My mame presne ako vy, neviem ake mate rozmery ale nasa je aj dost mala a musela som do toho dat aj chladnicku (je uplne vlavo pri okne) a snazila som sa to spravit co najpraktickejsie a aj podla toho kde mame rozvody a aby som mala aj nejaku volnu plochu na doske (preto som nedala potravinovu skrinu vsak mam komoru)

mariynka
autor
16. nov 2024
mariynka
autor
Autor odpoveď zmazal
mariynka
autor
16. nov 2024

Ze existuje pravidlo, trojuholnik🙉

mariynka
autor
16. nov 2024

Toto sa mi pozdava🤔🙂

mariynka
autor
16. nov 2024
evansova
16. nov 2024

@mariynka Chladnicka by nemala byt pri okne. Radsej niekde kde na nunebude svietit slnk.

madeincssr
16. nov 2024

Neviem ci tieto vsakovake zasady maju az taky zmysel v relativne malych "L" alebo "U" kuchyniach, kde je vsetko otazka 2-3 krokov. Ci by som skor nechcel, aby som mal "kdesi v linke" to okno a nebol som v tej kuchyni obklopeny skrinkami ako v tuneli. A tiez ked do kuchyne vstupim dverami, aby som nemal hned pred sebou nejake "monstrum" (velku chladnicku ci potravinovu skrinu az po strop).

veronicka88
16. nov 2024

@madeincssr veru tak,preto mám obmedzený priestor mám návrh tak ako je. Každú z tých rád mám vieš kde. Do dvoch krokov bude všade kde potrebujem

adamfr
Odpoveď bola odstránená
nevenka
21. nov 2024

@mariynka skoda, ale nakres vyzeral, ze by voslo. No ja som obetovala miesto na jedalensky kut. Ale je pravda, ze mame podlahove kurenie, takze aj pod oknom moze byt linka. Toto je stary dom, v novom by som to spravila inak uz aj tak 😄.

nevenka
21. nov 2024

@biba_18 no ale si o 12 cm vyssia ako ja, to dost spravi. Mh mame tych 86-87, neviem presne a ked daco potrebujem vzadu, tak spickujem. Ale to ja beriem ako sucast mojho zivota uz. Len keby bola vyssia linka, tak aj skrinky a teraz ledva dociahnem na druhu policku...🤭. A vyssia by nemohla byt, okna sa robili 2 roky pred riesenim linky a davali sme povodnu velkost, ako bola, takze aj dost vysoke a siroke, len v tej spalni, co je teraz kuchynou, tak je okno o 5 cm nizsie ako v obyvacke, a kvoli staremu prekladu ho nemohli dat vyssie. Tak sme carovali, ako sa dalo, cim nizsia dlazba a este umyvacka tam sla, takze najnizsiu, aka sa vyraba, na vyber sme mali z 1 znacky 😅, nastastie Bosch 😆.

Strana
z2