Ako usporiadať spotrebiče v L-kovej kuchyni?
Ahojte, prerabame dom, ideme dat robit novu kuchynu.foto prikladam.bude Lkova. Ako ju usporiadat?
Mam si dat drez, abo varnu dosku chrbtom k oknu? Poradte. Dakujem.
@mariynka rozmýšľaj, čo vyhovuje tebe, nie iným ženám. Ja napríklad nemám rada rúru vo výške očí. Pre mňa je oveľa praktickejšie, ak ťažký pekáč dviham priamo hore a položím rovno na varnú dosku a nemusím sa s ním nikam presúvať a otáčať. Niekomu zase vyhovuje to dnešné moderné vo výške očí a je to tak úplne ok, každý nech si spraví, ako mu je lepšie. Alebo napríklad ja potrebujem pracovnú dosku hneď pri chladničke, pretože som zvyknutá si vyberať veci a ukladať rovno na linku, to isté, keď donesiem nákup, povykladam na linku pri chladničke, nech nemusím ďaleko chodiť. Nevyhovovalo by mi usporiadanie, ako dala obrázok @minesasubu , že chladnička a vedľa rúra.
@mariynka
1) dobry stolar ti linku navrhne podla tvojich preferencii + ta upozorni na pripadne chyby/neprakticke veci
2) zohladnit treba cely priestor a podla toho navrhnut linku + sedenie
3) ak to priestor umoznuje, nevyrabala by som zbytocne roh, nie je uplne dobre vyuzitelny (2 rohy v linke cize linka do tvaru U je z tohto pohladu cisty nonsens)
4) mas plny net obrazkov...
Drzim palce nech sa to vydari pekne a funkcne
@akvi to by som si ani ja nedala a ani to neodporúčam , tu fotku som pridala kvoli skrinke so sklom vedla chladničky
@kitycat no ja praveze nemam rada ruru vysoko, dala som si ju klasika dole a rovno pod varnu dosku, takto mi to vyhovuje. Pritom ja mam obrovsku kuchynu, kludne som ju mohla mat vysoko, ale mala som moznost si to vyskusat a vobec sa mi to nepacilo, mala som zly pocit, ked som mala manipulovat s tazkym pekacom. Takto sa citim ovela komfortnejsie, ak proste len spravim pohyb zdola hore..
@mariynka veď kľudne aj v opačnom rohu môžeš mať kuchynskú linku, pod oknom drez a chrbtom k dverám varnu dosku. Aj ost svetlá tam budeš mat. My máme voľný roh a v ľavo máme drez a v pravo indukčnu platnu. Takto mi to aj vyhovuje, že je tie dve veci blízko seba, ľahko sa vedia cestoviny, len sa pootocim v ľavo....
@mariynka umývačku mám pod drezom, tá časť, kde je odkvapkavac. Chcela som veľkú, ale ma presvedčili, že stačí 45 - ka a fakt stačí aj napriek tomu, že potrebujem umývať veľké množstvo flias na med.
My mame presne ako vy, neviem ake mate rozmery ale nasa je aj dost mala a musela som do toho dat aj chladnicku (je uplne vlavo pri okne) a snazila som sa to spravit co najpraktickejsie a aj podla toho kde mame rozvody a aby som mala aj nejaku volnu plochu na doske (preto som nedala potravinovu skrinu vsak mam komoru)
Neviem ci tieto vsakovake zasady maju az taky zmysel v relativne malych "L" alebo "U" kuchyniach, kde je vsetko otazka 2-3 krokov. Ci by som skor nechcel, aby som mal "kdesi v linke" to okno a nebol som v tej kuchyni obklopeny skrinkami ako v tuneli. A tiez ked do kuchyne vstupim dverami, aby som nemal hned pred sebou nejake "monstrum" (velku chladnicku ci potravinovu skrinu az po strop).
@madeincssr veru tak,preto mám obmedzený priestor mám návrh tak ako je. Každú z tých rád mám vieš kde. Do dvoch krokov bude všade kde potrebujem
@biba_18 no ale si o 12 cm vyssia ako ja, to dost spravi. Mh mame tych 86-87, neviem presne a ked daco potrebujem vzadu, tak spickujem. Ale to ja beriem ako sucast mojho zivota uz. Len keby bola vyssia linka, tak aj skrinky a teraz ledva dociahnem na druhu policku...🤭. A vyssia by nemohla byt, okna sa robili 2 roky pred riesenim linky a davali sme povodnu velkost, ako bola, takze aj dost vysoke a siroke, len v tej spalni, co je teraz kuchynou, tak je okno o 5 cm nizsie ako v obyvacke, a kvoli staremu prekladu ho nemohli dat vyssie. Tak sme carovali, ako sa dalo, cim nizsia dlazba a este umyvacka tam sla, takze najnizsiu, aka sa vyraba, na vyber sme mali z 1 znacky 😅, nastastie Bosch 😆.

@nevenka ja mám 164 a dala som linku 91 cm - a pod varnou doskou mám 10 cm hokerlik - lebo táto varná doska má vyššie nadstavce nad plyn ako mala stará 😂 pri starej mi nebolo treba… a na vyššej sa aj mne lepšie pripravuje všetko…