icon

Ako uvoľniť upchatý odpad bez chemikálií?

4. mar 2025

Nechcem to este riesit prebijanim dikk

laurika26
4. mar 2025

klasickú kuchynskú soľ nasypať na noc, nech pôsobí

slavkadi
4. mar 2025

SIFO

domak2
4. mar 2025

3x som citala prebijanim zle 🤣
Čistič na odpady a zaliať vriacou vodou, zvon.

jaskolka
4. mar 2025

Sifo, alebo hydroxid granule vo fľaši,je to take žlté balenie, funguje super

markusrasford
4. mar 2025

Použiť krtka alebo zvon

candii
4. mar 2025

Sifo vždy zabralo

sissy27
4. mar 2025

@laurika26 akoze co podla teba spravi kuchynska sol so zvyskami jedla, nanosom mastnoty, pripadne vlasmi a mozno nejakou mechanickou prekazkou? Pouc ma prosim, lebo ta moja neznici ani len papierove vrecko a vo vode sa proste rozpusti 🤷‍♀️

Autorka: hydroxid sodny - granulat, kupis v drogerke pod nazvom napr. Sifo alebo Nurek. Nasyp do odpadu a zalej vriacou vodou, len sa prosim nenaklanaj nad odtok aby si lepsie videla.

refly
4. mar 2025

Ako hovoria všetci - zlaté, dobré sifo. Ak nezafunguje prvý krát, tak opakovať.

niekto2hy
4. mar 2025

@refly Len nie na tenky,harmonikovy odpad z kuchyne.

dominima
4. mar 2025

Hydroxid sodny

svetlonos
4. mar 2025

@kvieta
hmmm.... no tak toto mi krásne z icilo potrubie, radsej opatrne.

viestta
4. mar 2025

Kup si krtka v stavebninach alebo OBI, spravis aj sama.
https://www.alza.sk/maxi/vorel-spirala-kanaliza...

aalt
4. mar 2025

Len kontrolna otazka: Odpad z coho?

rozculena
4. mar 2025

zavolaj si niekoho,kto to robí krtkovanie,ak chceš bez chemikálií
Krtkovanie sa realizuje mechanickým rozbitím nánosov vnútri rúr s použítím rôznych vymeniteľných nadstavcov na konci pružiny, ktorá sa točí prostredníctvom elektromotora. Oceľová pružina sa zasunie do kanalizácie, pričom jej pružnosť a ohybnosť umožňuje prechádzať cez akékoľvek zhyby a tvary potrubia podľa potreby.

nika23t
4. mar 2025

Sóda bikarbóna a pomaly zalievať vriacou vodou. A zvon.

oblecenie99
4. mar 2025

Asi to Sifo. Silnejšie by som neskúšala, ak nevieš, čo tam dole máte, nám raz manžel doniesol domov z OBI niečo gelove, ako nehovorím, bolo to fajn. Až raz zaklopala suseda, že ju začíname vytapat. Naliali sme to totiž do odtoku vane, a keďže vaňa bola obložená obkladom, nemali sme ako vidieť a vedieť, že nám to rozleptalo sifón a voda pekne krásne presiakla k chudinke susede.

rozculena
5. mar 2025

@oblecenie99 tieto prípravky sú určené pre plastové potrubie,nijako ho nerozožerú,ten sifón musel byť poškodený od niečoho iného.

rozculena
5. mar 2025

@nika23t sóda bikarbóna nerozpustí usadenú mastnotu a vlasy a iný sajrajt

autor
5. mar 2025

@aalt kuchyna

moonlight1210
5. mar 2025

Ak nechces ziadnu chemiu, tak naozaj len mechanicky krtkom.

aalt
5. mar 2025

Tak najlepsie rozobrat.

oblecenie99
5. mar 2025

@rozculena Vychádzam len z toho, čo mi povedal opravár, ukázal mi vtedy ten plast, bol akoby niečím rozozraty a rozleptany, hneď sa pýtal, či sme tam predtým niečo nenaliali 🤷 tak okrem vody zmiešanej so sprchacom či šampónom tam nič nešlo, okrem tej látky tesne predtým, ako sa to stalo.

ekira1
5. mar 2025

Ak je fakt dosť upchatý, tak hydroxid sodný, sifo je drahší hydroxid sodný v menšom množstve. A kúpiť si klasický zvon. Pri menšom upchatí bude stačiť.

aalt
5. mar 2025

Je to kuchynsky odpad. Zle jej odteka drez, teda aspon tak som to pochopil. Rozobrat sifon a vycistit ho. Toto by som ziadnou chemiou neriesil, aj tak to ziadna nevycisti lepsie ako ked sa to rozoberie.

vica9
10. mar 2025

Jednoznačne zvon na odpad, akurát som si ho nedávno kúpila a žiadne čistiace prostriedky sa na to netahaju