Ako uvoľniť upchatý odpad bez chemikálií?
Nechcem to este riesit prebijanim dikk
SIFO
3x som citala prebijanim zle 🤣
Čistič na odpady a zaliať vriacou vodou, zvon.
Sifo, alebo hydroxid granule vo fľaši,je to take žlté balenie, funguje super
Použiť krtka alebo zvon
Sifo vždy zabralo
Jednoznačne toto
https://rivas.sk/stura-facile-cistic-odpadov-10...
@laurika26 akoze co podla teba spravi kuchynska sol so zvyskami jedla, nanosom mastnoty, pripadne vlasmi a mozno nejakou mechanickou prekazkou? Pouc ma prosim, lebo ta moja neznici ani len papierove vrecko a vo vode sa proste rozpusti 🤷♀️
Autorka: hydroxid sodny - granulat, kupis v drogerke pod nazvom napr. Sifo alebo Nurek. Nasyp do odpadu a zalej vriacou vodou, len sa prosim nenaklanaj nad odtok aby si lepsie videla.
Ako hovoria všetci - zlaté, dobré sifo. Ak nezafunguje prvý krát, tak opakovať.
Hydroxid sodny
Kup si krtka v stavebninach alebo OBI, spravis aj sama.
https://www.alza.sk/maxi/vorel-spirala-kanaliza...
Len kontrolna otazka: Odpad z coho?
zavolaj si niekoho,kto to robí krtkovanie,ak chceš bez chemikálií
Krtkovanie sa realizuje mechanickým rozbitím nánosov vnútri rúr s použítím rôznych vymeniteľných nadstavcov na konci pružiny, ktorá sa točí prostredníctvom elektromotora. Oceľová pružina sa zasunie do kanalizácie, pričom jej pružnosť a ohybnosť umožňuje prechádzať cez akékoľvek zhyby a tvary potrubia podľa potreby.
Sóda bikarbóna a pomaly zalievať vriacou vodou. A zvon.
Asi to Sifo. Silnejšie by som neskúšala, ak nevieš, čo tam dole máte, nám raz manžel doniesol domov z OBI niečo gelove, ako nehovorím, bolo to fajn. Až raz zaklopala suseda, že ju začíname vytapat. Naliali sme to totiž do odtoku vane, a keďže vaňa bola obložená obkladom, nemali sme ako vidieť a vedieť, že nám to rozleptalo sifón a voda pekne krásne presiakla k chudinke susede.
@oblecenie99 tieto prípravky sú určené pre plastové potrubie,nijako ho nerozožerú,ten sifón musel byť poškodený od niečoho iného.
@aalt kuchyna
Ak nechces ziadnu chemiu, tak naozaj len mechanicky krtkom.
Tak najlepsie rozobrat.
@rozculena Vychádzam len z toho, čo mi povedal opravár, ukázal mi vtedy ten plast, bol akoby niečím rozozraty a rozleptany, hneď sa pýtal, či sme tam predtým niečo nenaliali 🤷 tak okrem vody zmiešanej so sprchacom či šampónom tam nič nešlo, okrem tej látky tesne predtým, ako sa to stalo.
Ak je fakt dosť upchatý, tak hydroxid sodný, sifo je drahší hydroxid sodný v menšom množstve. A kúpiť si klasický zvon. Pri menšom upchatí bude stačiť.
Je to kuchynsky odpad. Zle jej odteka drez, teda aspon tak som to pochopil. Rozobrat sifon a vycistit ho. Toto by som ziadnou chemiou neriesil, aj tak to ziadna nevycisti lepsie ako ked sa to rozoberie.
Jednoznačne zvon na odpad, akurát som si ho nedávno kúpila a žiadne čistiace prostriedky sa na to netahaju

klasickú kuchynskú soľ nasypať na noc, nech pôsobí