Ako vybrať spoľahlivú domácu kameru so zvukom?
Zdravim, mám dvojročnú dcérku, mám dve prace (je jedno prečo, inak nevyjdem finančne, manžela neriešte)….zohnala som pani čo sa mi o ňu bude starať ale kamoska mala nie práve najlepšiu skusenost. Poradíte mi nejakú kameru aj so zvukom, čo by som nenapadne vedela dať do obývačky kde s ňou bude tráviť najviac času? Samozrejme že to budem mazať a po čase ostranim ale ľudia sme všelijaký a nechcem aby moja dcerka trpela pri niekom….oani vyzerá byt super, nechcem jej krivdiť…no doveruj ale preveruj…vdaka za všetky názory ktoré budú konštruktívne
@lucia13022023 hejt je kvoli tomu, ako to prezentuje. Kameru nech schova aj do ramu obrazu, alebo namiesto gombika na kabate v predsieni,.. ale musi informovat, ze priestory bytu su monitorovane. Hotovo. A nie na tajnasa natacat
@aurinia poradili jej vsetky, a dobre. To uz je ale problem autorky, ze sa hned v 3 ci 4 komentari urazila, ako jej poradili, ze opatrovatelka musi o kamere vediet. A dalej sa uz len uraza, a uraza ostatne. No dupkat si moze kolko chce, nic to nemeni na fakte, ze dotycnu opatrovatelku o monitorovani musi informovat. Ziadne natacanie “na tajnasa”.
@zuzuliennka1 otázka bola poraďte mi typ kamery….alebo?🙂
Ja mam kameru od Tesla, ale všetci o nej vedia. Kľudne si ju kúp, je to normálne, ale opatrovatelke oznam, že byt je snimany a máš vybavene
@777januska777 no to je ale potom umenie založit diskusiu aby bola nekonfliktne vedena ...ja som tiez niekedy potrebovala poradit a konkretnu odpoved a riesilo sa uuuplne nieco ine ...k rade som sa ani nedostala. Ale chapem ze si stale optimisticka čo sa tyka konika, ja uz som vsak ten optimizmus stratila. Su tu opakujuce typy ktore v kazdej diskusii dvihnu tlak asi ich to bavi a naplna.
Ahoj, podľa mňa si daj kameru a opatrovateľke o tom povedz. Mne príde bežné, že sme v zamestnaniach monitorovaní. Je to bezpečné a korektné pre všetky strany. Prečo by jej to malo vadiť ? ?
@aurinia no áno je často problém, že sa daná diskusia väčšinou otočí iným smerom a rieši sa niečo ine. A ano občas je to otravné, ale mne osobne tento mk svet príde fascinujúci. Aj ta diskusia sa sa viest, staci poznat priblizne reakcie ake na mk su a hlavne sa nenechat zbytocne strhnúť a vybuchnut, keď je tu niekto novy vtedy ho to môže trosku preplieskat. Mne sa ale veľmi páči daná komunita v tom akú má dynamiku, mne osobne sa napriklad páči, že sú tu aj muži aj ked su niektori zvlástni. Ja toto fórum vnímam ako malý svet, ktorý má svoje vlastné pravidlá a je fascinujúce ho sledovať. Ano aj mňa veľa veci nahnevá, ale to je aj v reálnom svete, toto je taka mala realita. Mne osobne mk viac dal ako vzal, vždy som si tu našla co som potrebovala.
Ja nechapem, aka diskusia sa tu spustila… my mame cely, ale cely byt pod kamerami, aj kvoli opatrovatelke a upratovacke. Povodna motivacia ale bola moct vidiet dieta vzdy, ked si zmyslim, kym som v praci. Mimochodom, muz je doma s dietatom, kym je tam aj opatrovatelka, napriek tomu snimame. Obe o tom vedia a su OK…
@kvetinka719 ale o tom vedia, tu cely cas ide o to, ze tato pani o tom nebude vediet. To je cele.
@kvetinka719 tu je len problém, že autorka z nejakého dôvodu nechce aby opatrovateľka o kamerách vedela, ale chce robiť tajne špióna
@marsmykkok vždy som chcela byt špión už od malička a sledovať 57 ročnú pani pri jej bežných úkonoch, máš pravdu, žeby forma uchylky?🤷♀️
Oznam jej, že v byte sú kamery z bespecnostneho rizika. A vybavene, keď s tým nebude súhlasiť, prácu odmietne.
Kludne kameru daj a kludne jej to aj oznam a ver, ze sa bude o dcerku prikladne starat a mozes si to aj priebezne kontrovat. Ved vzdy lepsie, ako keby si cihala, co jej robi zle, alebo nie

@aurinia práveže je v pohode založiť diskusiu na mk, len musíš vedieť ako. Po prve najväčšia chyba akú väčšina autorov diskusii urobi je, že začne nadávať diskutujucim. To vždy danú diskusiu strhne úplne zlým smerom. Treba si uvedomiť, že na mk je obrovské množstvo žien a prečo chceme kontrolu a dobre spravanie od ostatných žien, ak sa autor sám nevie a nedokáže kontrolovať?
A druha prijmanie len názor podobných jemu, ja chápem, že autor chce mať čo najviac názorov aký má on, ale treba sú uvedomiť, že každý človek má vlastný pohľad na vec.
Autor je manažér diskusie áno baby tu dokážu byť drsne, ale keď autor ukáže trošku pokory a normálne správanie dokáže byť aj diskusia kľudná.