icon

Ako vybrať spoľahlivú domácu kameru so zvukom?

vancour
10. máj 2024

Zdravim, mám dvojročnú dcérku, mám dve prace (je jedno prečo, inak nevyjdem finančne, manžela neriešte)….zohnala som pani čo sa mi o ňu bude starať ale kamoska mala nie práve najlepšiu skusenost. Poradíte mi nejakú kameru aj so zvukom, čo by som nenapadne vedela dať do obývačky kde s ňou bude tráviť najviac času? Samozrejme že to budem mazať a po čase ostranim ale ľudia sme všelijaký a nechcem aby moja dcerka trpela pri niekom….oani vyzerá byt super, nechcem jej krivdiť…no doveruj ale preveruj…vdaka za všetky názory ktoré budú konštruktívne

Strana
z6
mondolina
10. máj 2024

@vancour
nikoho nesmieš nahrávať bez jeho vedomia. ani doma.

vancour
autor
10. máj 2024

@mondolina nejdem to dávať na súd predsa

vancour
autor
10. máj 2024

Doma ma kamery plno ludi

aalt
10. máj 2024

Ak kameru, tak s jej vedomim. Kebyze mna niekto nahrava bez mojho suhlasu/vedomia, tak sa zbalim a viac ma tam neuvidis. Je to voci nej podraz.

marsmykkok
10. máj 2024

to fakt? Tebe by sa páčilo keby ťa v práci takto tajne nahrávajú a kamerujú a šéf by si nahrávky púšťal? Už ak áno, nenápadne nejakú kameru bez zvuku napríklad do strednej miestnosti-obývačky čo zaberie aj detskú izbu a kuchyňu a opatrovateľku upozorniť a vyhovoriť sa, že ju máš dlhodobo už, lebo si napríklad mala psa a toho sledovala čo robí kým si v práci.

monikkatt
10. máj 2024

@vancour je jedno ze to nejdes davat na sud.. ona musi o pritomnosti kamery vediet a musi suhlasit s nahravanim

madeincssr
10. máj 2024

@vancour voci pani je to trochu nekorektne no, ak nechcem pouzit ostrejsie slova.

vancour
autor
10. máj 2024

Dakujem vam za rady ozaj ste mi obe veľmi pomohli

aalt
10. máj 2024

Mas dve prace a teraz si predstav, ze Ta tam niekto tajne nahrava. Lebo doveruj, ale preveruj ...

vancour
autor
10. máj 2024

@marsmykkok predstav si, že mám prácu kde ma monitorujú a tiež to neriešim….ak tam nechodím nahá a prácu vykonávam ako mám nemám dôvod sa voči tomu nejako ohradzovat

vancour
autor
10. máj 2024

Dobre zeny, vdaka😀pomudrovali ste si, rada žiadna….tak si pôjdem po vlastnej osi, krasny deň vam všetkým

aalt
10. máj 2024

Mam kamarata co montuje kamery a pytal som sa ho, ci si dava niekto aj do interieru. Tak povedal, ze to este nikomu nerobili. Jedinu kameru v interieri montoval iba sebe na chatu.

marsmykkok
10. máj 2024

@vancour ale vieš o tom a hlas nenahrávajú, preto vravím bez zvuku a upozorniť ju, že mám kameru a dôvod si vymysli, napríklad že ste mali toho psíka. Napríklad malá ju zašpiní a ona sa ti v obývačke pred kamerou vyzlečie v obývačke kým mala bude spať cez obed v svojej izbe, lebo sa bude potrebovať prezliecť a bude to brať tak, že ju nik nevidí/nik tam nie je a ty sa na to budeš pozerať. 😲

aalt
10. máj 2024

@vancour Ako v dobrom Ti poradim takto, kameru si kludne daj, ale aby si kvoli nej neprisla o pani ochotnu Ti postrazit malu.

vancour
autor
10. máj 2024

@marsmykkok viem o tom ale dali to tam bez môjho súhlasu zo dňa na deň, zistila som to sama náhodne a nahráva to aj zvuk ale to je jedno
Každopádne ti dakujem, rada dobrá🙂

mondolina
10. máj 2024

@vancour
aby ona teba nedala na súd 😉

vancour
autor
10. máj 2024

@aalt chápem a vedela by si mi zistiť akú kameru ma? Ak ta to neobtazuje dakujem

vancour
autor
10. máj 2024

@mondolina ale prosím ta ukludni sa😀

matkahelka
10. máj 2024

@vancour ty si padnuta na hlavu? kamerovat v dnesnej dobe niekoho tajne? vsak skoncis pred sudom a aj s druhotriednym pravnikom z teba vytlcie take odskodne, ze budete s dcerou jest 2 roky suche rozky. v kazdom korporate, kde su kamery podpisujes s pracovnou zmluvou, ze o nich vies. a ty si ides dat do obyvacky kameru...

paulita
10. máj 2024

@aalt V tomto prípade je to POCHOPITEĽNÉ. Cudzia pani sa bude starať o maloleté dieťa a každý normálny človek pochopí, že matka chce mať istotu, že jej dieťatku nebude ubližované počas jej neprítomnosti.

vancour
autor
10. máj 2024

@paulita dakujem konecne niekto čo to chápe

vancour
autor
10. máj 2024

@matkahelka je to moja obývačka ja si tam môžem dať čo chcem, neni soˇ stalkerka čo sa bude ukajat keď aa pani bude vyzliekať😀padnuté na hlavu keď tak sme obe, len sa upokoj, nechcem ti sposobit nervový kolaps

a_alexandra_a
10. máj 2024

@paulita Pochopiteľné je to z hľadiska toho, že matka chce mať istotu, ale tento argument nikde inde neobstojí.
@vancour Ľudia ti dobre radia, aby si neprišla ty k nepríjemnostiam, keby ťa pani na stráženie žalovala, na čo by mala plné právo a tam by si nepochodila s vysvetlením, že si chcela mať istotu. Zbytočne tu útočíš na baby, čo ti napísali, že nemôžeš niekoho nahrávať tajne. Áno, je to tvoja obývačka, ale nahrávať budeš cudziu osobu a to nie je právne v poriadku. Takže predtým, ako sa začneš zbytočne zavzdušňovať, ako ti nikto neporadil typ kamery, premysli si dôsledky svojho prípadného konania.

marsmykkok
10. máj 2024

@vancour dobre, ale vedela si, že ju dali, nenastane situácia, že budeš v kancelárii sama a rozhodneš sa, že sa tam prezlečieš, však ťa nik nevidí a šéf ťa na kamere bude vedieť, ale vieš, že na také veci musíš ísť na wcko napríklad. Ak nesúhlasiš, mohla si dať výpoved. Preto sa mi nepáči, že ju chceš dať na tajnáša, opatrovateľka by mala vedieť, že bude monitorovaná a je na nej, či to akceptuje a príjme prácu. Zase ako píšeš kamery sú na pracoviskách, škôlkách, jasliach, ak ju upozorníš na to, nemala by mať problém pokým má čisté úmysly a bude sa o malú riadne starať. Ale proste natajnáša dať je pod ľudskú dôstojnosť.

vancour
autor
10. máj 2024

@a_alexandra_a pozri sa, mna nezaujíma pani ale ako sa bude chovať k malej….ak by som zbadala zle chovanie normálne a slusne by som jej vysvetlila, že jednoducho opatrovateľku nepotrebujem nejdem to nikde zverejňovať záznam vymazem a hotovo

dennissa16
10. máj 2024

@vancour daj ju radšej do jaslí,keď pani neveríš….toto je tak úbohé

matkahelka
10. máj 2024

@vancour mam svagra pravnika a riesili sme kamery len do chodby v chalupe. pokojne ti dam nanho cislo. ty si mozes dat do svojej obyvacky kameru, ale MUSIS upovedomit ludi v tej obyvacke, ze su snimani. ved si hod tuto otazku do googlu, urcite to na nejakej pravnej poradni najdes. alebo sa spytaj tu na MK v pravnej poradi.

vancour
autor
10. máj 2024

@marsmykkok ľudská dôstojnosť ide bokom keď ide o dieťa ale ok beriem tvoj názor

vancour
autor
10. máj 2024

@dennissa16 je v jasliach, ja pracujem do 19tej jasle dovtedy nie su

a_alexandra_a
10. máj 2024

@vancour A keď na teba podá trestné oznámenie, tak ani to ťa nebude zaujímať? Fakt si dávaj pozor, lebo ja chápem, že umýsel máš ochrániť svoje dieťa, ale toto nie je dobrý spôsob. Veď mi ti tu nechceme zle...

Strana
z6