icon

Ako vybrať vchodové dvere do bytu?

11. sep 2025

Ahoj 🙂
Viete mi prosím poradiť, ako vybrať vchodové dvere do bytu? Samozrejme, chceli by sme si poistiť byt, tak či je tam aj nejaká podmienka, čo sa týka dverí, alebo je to jedno?
samozrejme, popýtam sa v poisťovni, aj v predajniach dverí, avšak, aj z mojej pracovnej praxe viem, že "predajcovia" budú odporúčať to, z čoho im najviac kvapne ;) preto si chcem nezávisle prezistiť, resp. sa popýtať, aké máte skúsenosti a odporúčania?

ďakujem.

spongebob1
12. sep 2025

Rozpocet? Bezpecnostne? Ja by som siahla po overenej klasike, bezpecnostne, protipoziarne s cerifikatmi. Ziadne polske. Rataj cca 1000E.

gribka1
12. sep 2025

S Adlom nič nepokazíš.

lussy203
12. sep 2025

@anonym_autor my sme teraz kupovali dvere Adlo, cena bola 1600eur

mimaapeto
12. sep 2025

u nás v meste je firma kt. sa zaoberá predajom dverí aj servisom ( zabuchnutie atd.) od nich máme bezpečnostné ešte v decembri sme ich kupovali s montážou sme platili niečo cez 1000€ a sú super keď niekto klope ani nepočujem 😝 také sú hrubé 😅

anonym_5c7764
12. sep 2025

my máme securido, tri roky dozadu aj s montážou 1800€. Sme spokojní

autor
12. sep 2025

Dakujem baby 🙂 Mna skor zaujimali konkretne informacie, ci POI vyzaduje nieco konkrente, alebo to bude jedno. Bola som v allianze, tam mi pani tvrdila, ze obycajne dvere stacia, len nesmie fabka velmi vytrcat do vonku :D neviem co to presne znamena, resp. co je pre nic "velmi" :D ale stretla som sa aj s ludmi, co kvoli POI museli mat konkretne certifikaty/stupne bezpecnosti :D preto mi to je divne,

A ak by ste vedeli, aky material zvolit?
Ocelove asi nechcem, ale kludne si necham poradit. Dakujem

BTW rozpocet - idealne 1500 s montazou :D plus minus

sevrin
12. sep 2025

Pri predaji bytu realiťák ocenil bezpečnostné dvere, vraj sa to lepšie predáva. Poisťovňa je tiež ústretovejšia. Rozhodne to nie je zlá investícia nejakých 1500-2000€.