icon

Ako vyčistiť znečistené sklo v rúre, aby ste videli dnu?

frida1990
8. feb 2025

Ahojte, po bývalom majiteľovi bytu máme rúru, ktorá má tak špinavé sklo, že cez neho nevidno do rúry a neviem tak kontrolovať koláčiky vnútri v rúre počas pečenia. Sú niektoré tipy koláčov, kde vyslovene nesmiem rúru otvárať ale musím ich kontrolovať a tam vzniká problém. Tá špina v tom skle je akoby zapečená. Skúšala som sklo čistiť octom aj sódou bikarbónou a pod, ale nič sa nezmenilo. Máte nejaké tipy, ako môžem tak silno znečistené sklo vyčistiť tak, aby bolo opäť priehľadné?

lukbe
8. feb 2025

Ja používam čistič na rúry a gril od Eurony. Vyčistí všetko. Na niektorých rúrach sa dá sklo aj vybrať, ide to potom vyčistiť aj vnútri.

guudy
8. feb 2025

@frida1990 Fixinela do kuchyne. Naspliechat a prikryt papierovymi utierkami, nechat posobit. V pripade potreby postup opakovat.

aandrea9
8. feb 2025

@frida1990 a nie je tá mastnosta náhodou medzi dvomi sklami? Ak teda má rúra dvojité sklo na dvierkach.

kiwwik
8. feb 2025

@frida1990 za mňa The Pink Stuff pasta... Podarilo sa mi s ňou takto vyčistiť hrniec
Funguje na každý povrch, dokonca priateľ s ňou krásne vyčistil disky na aute

blueapinky
Autor odpoveď zmazal
zuzulka558
8. feb 2025

Ja mam well done, mastnota stecie sama

lucik194
8. feb 2025

okno cistievam cifom , ake hlavne ho najprv rozoberiem, kedze mam dvojite sklo...... ta mastnota sa usadza hlavne vo vnutri tych dvoch sklach .....

ocot aj soda bikarbona su slabe. naozaj musis pouzit poriadne silnu chemiu. inak to dole nepojde

zuz987123
8. feb 2025

@frida1990 ja čistím škrabkou z TEDi..

stanulienkat
8. feb 2025

Well done. Nic ine ani neskusaj. Je to topka.

frida1990
autor
8. feb 2025

Ženy nakoniec som to skúsila ešte raz s pastou zo sódy bikarbóny, teplej vody a bieleho octu, nechala asi 20 minút pôsobiť a normálne to pustilo, že je cez sklo už zasa konečne vidieť 🤩. Ešte dve tri kolá s touto pastou zopakujem a bude to celé čisté. Ďakujem za vaše rady, nakoniec to chcelo len dlhšie nechať pôsobiť a viac drhnúť.

margotka17
9. feb 2025

@frida1990 rozober dvierka, urob si roztok z tabletky do umývačky a dobre to namoc, prejdi kefkou či hrúbkou. Malo by sa to umyť. Poskladaj a hotovo.

andulka1988
10. feb 2025

@frida1990 namočiť poriadne a šúchať

chiara25
12. feb 2025

@frida1990 ja som roky skúšala všetko možné, sódu, cif, všelijaké špécie, nič nepomohlo, až toto mi prvýkrát nádherne zabralo. Stojí to pár eur, treba nechať pôsobiť aspoň 15 minút a potom keď to zotrieš, tak krásne vidíš, kde bol ten gél, krásne do čista mi vyčistil dvierka na rúre, tiež som ich mala v katastrofálnom stave.