icon

Ako vyriešiť mokré steny v staršom dome?

4. máj 2025

Ahojte . Rozmýšľame nad kúpou domu . Dom je fajn,je starší je väčší,poschodový.Ale samozrejme ma aj negatíva niektoré vieme ako vyriešiť . Ale jedna vec nám trošku naháňa strach . Jedna izba v dome ma všetky steny mokré od zeme asi do výšky jedného metra ,všetky 3 steny . Je to rohová izba,pričom druhá izba,ktorá je tiež rohová je suchá. Dom odizolovaný nieje ,spodok nepalena tehla ,vrch pálená,tam je všetko ok. Majitelia tvrdia ,že je to tou nepalenou tehlou a,že sa tam roky nekúrilo, myslíte si ,že je to možné? Bude sa s tým dať niečo robiť? Bojovali ste niekto s modrými stenami v dome ? Ďakujem.

kvietok1233
4. máj 2025

To je skôr otázka na modrú strechu no konika

mandzula
4. máj 2025

Ano, bojovali sme, vyriesili sme to injektazou obvodovych murov.

draik
4. máj 2025

Ak je to v centre BA či KE, tak sa dá nad tým uvažovať. Inak si zarábate na problémy, ak aj máte dostatočný rozpočet na rekonštrukciu. Nepalena tehla a voda je veľký problém.

hedviga2
4. máj 2025

Počas prerábky prídete aj na ine neduhy. My sme prerabali a teda ak to nie je dom cenová bomba, tak za mňa nie.

mk1111111111
4. máj 2025

Asi ho preto predavaju. Zavolajte odbornu fitmu, nech vieye, co to bude stat. Lebo vyska 1m vlhkosti je teda dost. S plesnou by som nechcela zit

isis234
4. máj 2025

Ako spomínali vyššie, odborníka pozvať, nech povie cenu opravy...
Vyzerá to, že je tam spodná voda. Nekupovala by som dom

ivec16
4. máj 2025

mohlo by to vyriesit podpilenie murov… pred kupou by som
si zistila cenu tohto ukonu

alickapusinka
4. máj 2025

To je na injektáž.Robia to špeciálne firmy lenže toto stoji poriadne peniaze .Nemôže to uribiť hoci kto treba vykopať okolo zakladov.A firma vám všetko povie.Aj chodia na obhliaku zadarmo prídu vyrataju vám že koľko by to tak stalo a potom sa rozhodnete.My sme to tak urobili. Firma chodi kdekoľvek na Slovensku.

renesance80
4. máj 2025

prve podrezat cely barak a odizolovat

hankab
4. máj 2025

Nekupila by som dom z nepalenej tehly. Jedine tak chalupu za par supov na vikendove travenie casu, aj nad tym by som velmi uvazovala ci do toho vobec ist. Na dlhodobe byvanie nie, bude vas to stat vela penazi a prace.

lucik194
4. máj 2025

tie peniaze mi posli, viem ich minut lepšie....

nepalena tehla? kks nikdy, ten dom pokial nebude podrezany a zaizolovany bude vlhnut stale. ak ma mokre steny v jednej izbe, koniec nikdy, to len tak neprestane ....

sucho v tej izbe bude len v lete pri vetrani a teple, nikdy inokedy .... tam treba injektaz, rataj niekolko desat tisic......aj s podrezanim celeho domu ....

do toho domu ak je stary, vrazite raz tolko za kolko ho kúpite, tj. ak stoji 80000e tak rataj , ze oprava bude spolu aj s kupou 160000e..... v starom dome, budete prerabat elektrinu, vodu, podrezavat, nanovo steny, .....

nie nekupujte...... mame v rodine chalupu z nepalenej tehly, nikdy to nedas do "modernej" podoby bez brutalnej investicie, za mna velke NIE

marsmykkok
4. máj 2025

áno môže to byť slabším kúrením respektíve že je prirodzene v takých domoch vyššia vlhkosť vzduchu a ked riadne nekúriš aj v prechodných obdobiach steny vlhnú. Mali sme to v kuchyni a ako viac kúrime mapy zmizli samé. Ostali len v menšej výške na malej ploche na stenách čo susedia s malou chodbou čo je nevykurovaná, teda zráža sa tam vlhkosť.

xronus
5. máj 2025

My sme volili obkopanie zvonka, popri stene, hĺbka meter, šírka pol metra, od múru izolačnú foliu a zaplniť štrkom.
Dom bol starý, vlhol. Odporúčam odvlhčovačiť ešte pred izoláciou fasády. Žiadny nábytok ku stene, cez leto vetrať, z vonka aj z vnútra, ak sú tam stromy, kríky, hlboká tráva, všetko preč

kathhii
5. máj 2025

Ak je cena dobrá, že sa to oplatí aj s investíciou do injektaze tak ešte hej...
My máme priečky v budove z pálenej tehly ( budova čo prežila obe svetové vojny). Len v prípade nastavovania už so statického hľadiska nám statik odporučil vymeniť tú nepalenu tehlu...

matttech
5. máj 2025

Ja akurát riešim podobný problém,minulý rok som kúpil dom a teraz som zistil ze jedna stena po zime je mokrá,stena nie je obvodová,ale v strede domu kde je v stene aj komín,v dome sa celú zimu kúrilo priemerná teplota bola 21 stupňov.Uz som mal 2 ľudí ktorý to mali riešiť no nikto na nič neprišiel.Som zvedavý ako to nakoniec poriešim,ale asi budem musieť rozoberať podlahy a rozbíjať beton okolo tých stien z oboch strán.Bude to na dlho,keby som to bol videl pred kúpou tak to neberiem

44janica44
5. máj 2025

Priprav si desaťtisíce na rekonštrukciu. Vlhnuce steny sú problém ale mokré sú mega problém. A ešte 3? Väčšinou vlhnu steny kde je iba vonkajší roh. Plus plesne co sa tam zvyknú tvoriť sú nebezpečné. Pokiaľ sa domy v okolí predávajú za 200000 a tento stojí tak max 120000 budis ale ak nie je výrazne lacny nešla by som do toho rátaj ze na opravy miniete ďaleko viac ako su pôvodne odhady keďže vždy niečo vyskočí alebo sa ešte skomplikuje.

alexanderkovacs
5. máj 2025

Podrezavanie je najlepsie. Ale drahsie. Injektaz moze pomahat , ale aj to je velka robota. Nic ine vam nepomoze. Ziaden ionizator co reklamuju na nete, ani odvlhcovac. V prvom rade treba odizolovatvsteny, potom kupit odvlhcovac , kurit , vela vetrat. Ked doriesite izolaciu do leta, cez leto sa vam to vysusi aj s vetranim . Date si aietku proti hmyzu a nechate stale otvorene okno.

autor
5. máj 2025

Ďakujem Vám za všetky komentáre. Normálne rozmýšľam, že radšej asi od kúpy odstúpim. A počkám na niečo lepšie. Neviem,či na toto by sme mali nervy a dostatok financií.

babydesire
5. máj 2025

Ano,,my mame stary prizemny dom,,pri kupe bola mokra jedna stena v jednej izbe,,no po ciastocnej rekonstrukcii postupne vlhli takmer vsetky steny..vyriesili sme to podrezanim muriva (firma Grizly). A novymi betonovymi podlahami s uplnou izolaciou. Stalo to vela penazi. Zatial dobre.

babydesire
5. máj 2025
@matttech

Ja akurát riešim podobný problém,minulý rok som kúpil dom a teraz som zistil ze jedna stena po zime je mokrá,stena nie je obvodová,ale v strede domu kde je v stene aj komín,v dome sa celú zimu kúrilo priemerná teplota bola 21 stupňov.Uz som mal 2 ľudí ktorý to mali riešiť no nikto na nič neprišiel.Som zvedavý ako to nakoniec poriešim,ale asi budem musieť rozoberať podlahy a rozbíjať beton okolo tých stien z oboch strán.Bude to na dlho,keby som to bol videl pred kúpou tak to neberiem

@matttech ano,my sme to presne takto riesili,,vsetko vyburali a nanovo betonovali s kompletnou izolaciou a obvodove mury podrezali

martinadomianova
6. máj 2025

Určite by som ho nekupovala. Mala by si s tým len zbytočne náklady a nervy. Vlhkosť v byte/v dome nie je sranda.