icon

Ako vyriešiť spor vstavaná skriňa verzus záves?

pseudomonas87
24. jan 2025

Milé ženy, prosím o radu.
Staviame dom. Do chodby je plánovaná vstavaná skriňa , obyčajne police na také veci vseho druhu.
S mužom sme sa dohodli, že tam budú normálne dvere ako na vstavanej skrini, on chcel ale nech tam je kvalitný ťažký záves. Ľudia, záves, chápete?
Dohodli sme sa na zasuvacich dverách. Stavbyveduci sa začal v Tom rýpať, zase to rozoberal a aj ďalšie blboviny, namiesto toho aby pracoval a jeho to tak dopalilo, že sme sa pohádali, lebo že on už ho chce naspäť. Že on chce záves.
Samozrejme sme si začali vyčítať, kto kde ako ustúpil, kto chcel akú podlahu, linku bla bla.
Moja otázka
Ustúpili by ste ? Ako by ste to riešili?
PS: v tomto celú dosť veľkú úlohu zohráva ten stavbyveduci, sme už na nervy z toho, už sme mali byť presťahovaní v novembri, teraz to bude začiatok februára. Nervy máme v prdeli celkovo.dakujem

Strana
z3
h2
24. jan 2025

@pseudomonas87 Ja som ochotná ustúpiť naozaj vo veľmi mnohých veciach, ale vstavaná skriňa so závesom namiesto dverí??? Nikdy!

maca1984
24. jan 2025

Dala by som zásuvné dvere.
Záves na vstavanú skriňu ?
Absolútne nechápem z akého dôvodu by tam mal byť záves.
Záves sa ušpiní, ako to budeš prať ?
Hore dole vešať, zvesovať.
Ani nápad že by som ustúpila.
Dvere a hotovo.

luccija
24. jan 2025

@pseudomonas87 a o čo mu ide o financie?nechcela by som tam zaves

magic08
24. jan 2025

@h2 asi tak... tiez som ochotna robit kompromis, ale zaves na skriniach ani nahodou teda. uz len esteticky to musi vyzerat hrozne, ze je to neprakticke a rusive ani nehovorim... to je ako zaves na sprche... to iste, u mna no go zona

magic08
24. jan 2025

stavbyveduci nech si robi svoju robotu a do riesenia interieru nech sa nestara

luccija
24. jan 2025

@pseudomonas87 akú rolu v tom má stavbyvedúci veď čo sa vy dohodnete to on musí rešpektovať🙂či kvôli skrini musia dorobiť nejaký vyklenok?

lubina
24. jan 2025

@pseudomonas87 Zaves? To ako volakedy ked sa nic nedalo kupit....urcite nie zaves, normalne zasuvne dvere. Budes mat aj poriadok a ani prach ti na veci, co tam budu nepojde.

pseudomonas87
autor
24. jan 2025

@h2
@maca1984
@luccija
@magic08 o peniaze nejde. Jemu sa to ľudia, jemu sa to páči.
Chápete? Akože nemáme nikde inde závesy a tam príde do chodby že dajme záves. Ako mňa ide poraziť.
Momentálne je tak vybicovana atmosféra že až, celkovo ta stavba, sťahovanie, no proste všetko naraz.

lenka2710
24. jan 2025

@pseudomonas87 určite nie, neustupila by som! Dvere keď tak pretries a hotovo a záves?? Hádaj kto sa s ním bude naťahovať a čistiť ho, okrem toho, aj my máme vstavanú skriňu na chodbe a vidím, čo tam muž dokáže odložiť 🤦‍♀️ každú chvilu by bol špinavy, nie a nie

maca1984
24. jan 2025

@pseudomonas87 ja rozumiem že stavba či rekonštrukcia ( rekonštruovali sme chalupu a to nám požralo toľko nervov, tiež sme sa vadili) žerú okrem penazí aj nervy, ale záves na vstavanú skriňu ?
To nemá absolútne žiadne logické vysvetlenie pre mňa.
A ešte v chodbe , predpokladám vstupnej.
Prvé čo uvidite keď vojdete, vojde návšteva- záves 🙈

elviku11
24. jan 2025

@pseudomonas87 my máme na skrini namiesto dverí záves. Pekný, oku lahodiaci, farbou ladí k izbe. Za mňa je to lepšie, lebo sa oblečenie neustále vetrá, (pri zavretých dverách skrine mi niekedy zadné veci zatuchli. So závesom nikdy). Keď to pekne vymyslíš a zladíš, môže byť

elviku11
24. jan 2025

ešte dodám, že ten záves vytvára taký mäkký, teplý, útulný dojem, aký dvere neurobia

pseudomonas87
autor
24. jan 2025

@elviku11 ak môžeš odfot prosím. Ale mňa z toho až hlava bolí.

h2
24. jan 2025

@elviku11 Píšeš, že ladí k izbe. O akej izbe je reč? Lebo niečo iné je, mať to v spálni (pre mňa osobne nevyhovujúce aj to) a niečo iné vo vstupnej chodbe.

h2
24. jan 2025

@pseudomonas87 On chce záves, ale ty nie. Dohodli ste sa na posuvných dverách, tak neviem, prečo by ste na tom mali teraz niečo meniť, lebo on zrazu zmenil názor. Trvaj na svojom.

pseudomonas87
autor
24. jan 2025

@h2 ja osobne si to ani v spálni neviem predstaviť, tiež.

magic08
24. jan 2025

@elviku11 tiež by ma zaujimalo ako to vyzera. uprimne ja si to neviem prestavit a v predsieni uz teda vobec nie.

katkaseiner
24. jan 2025

podla mna si spíš argumenty preco nie.... bude sa to špinit, je to staromodne (svokra tak mala v spalni ale aspon to nikto nevidel, jaj a hlavne nech ti ukaze v nejakom casopise/na nete na co mysli

procrastique
24. jan 2025

Drisni tam záves, ten stojí pár eur a potom to vymeníš :D je to win win situácia, lebo vďaka závesu bude dočasne chlap spokojný a ty budeš mať prachy na utrácanie na iné veci v dome :D a potom to vymeníš za dvere, to nie je zas taká veľká dorábka/prerábka :D

nevenka
24. jan 2025

@h2 presne, v ZIADNOM pripade! Ved to je mega strasne a este v novostavbe???

magic08
24. jan 2025

akoze taketo nieco chce muz? pre nasu predstavu?

elviku11
24. jan 2025
dota6
24. jan 2025

Takéto niečo? Za mňa tiež nie. Je to látka, tiež sa v tom ukladá prach a kadečo. Nehovorím, že na drevených dverách nie, ale drevo, na to vezmem vysávač, prachovku a mokrú handru. Ale toto nie. Bude to treba často prať, žehliť aby to dobre vyzeralo. Máte deti? Ešte nie? Moja milovaná 2 ročná miluje záclony /závesy a tak aj vyzerajú :D

nevenka
24. jan 2025

@elviku11 no daj fotku. Zaujima ma to.

maca1984
24. jan 2025

@dota6 hrozné 🙈

nevenka
24. jan 2025

@dota6 za mna je to skarede, okrem toho, ze aj neprakticke, brrr. Ked chcem vetrat skinu, vsak otvorim na chvilku a nic mi nezatuchne.

lilianka28
24. jan 2025

@pseudomonas87 Určite by som záves nechcela. Okrem už vyššie spomenutého prečo nie, tak určite sa do vnútra skrine dostane oveľa viac prachu popri závese, ako keď sú tam dvere.

elviku11
24. jan 2025

Napríklad:

pseudomonas87
autor
24. jan 2025

@dota6 máme 5 ročnú.

magic08
24. jan 2025

@pseudomonas87 vsak daj muzovi toto precitat, mozno sa uvedomi

Strana
z3