icon

Ako vyriešiť spor vstavaná skriňa verzus záves?

pseudomonas87
24. jan 2025

Milé ženy, prosím o radu.
Staviame dom. Do chodby je plánovaná vstavaná skriňa , obyčajne police na také veci vseho druhu.
S mužom sme sa dohodli, že tam budú normálne dvere ako na vstavanej skrini, on chcel ale nech tam je kvalitný ťažký záves. Ľudia, záves, chápete?
Dohodli sme sa na zasuvacich dverách. Stavbyveduci sa začal v Tom rýpať, zase to rozoberal a aj ďalšie blboviny, namiesto toho aby pracoval a jeho to tak dopalilo, že sme sa pohádali, lebo že on už ho chce naspäť. Že on chce záves.
Samozrejme sme si začali vyčítať, kto kde ako ustúpil, kto chcel akú podlahu, linku bla bla.
Moja otázka
Ustúpili by ste ? Ako by ste to riešili?
PS: v tomto celú dosť veľkú úlohu zohráva ten stavbyveduci, sme už na nervy z toho, už sme mali byť presťahovaní v novembri, teraz to bude začiatok februára. Nervy máme v prdeli celkovo.dakujem

pseudomonas87
autor
24. jan 2025

Toto je chodba, tak kde sú naznačené skrine , to bude akoby čele s policami, nielen tak ako je návrhu.a proste po celej dĺžke na pravej strane mali byť zasuvne dvere.

dota6
24. jan 2025

@nevenka presne tak. Radšej normálnu skriňu. Inak toto vidím prvý krát v živote a úprimne, bolí ma z toho zrak. :D

maca1984
24. jan 2025

Ja som za kompromisy, ale udržiavala by som to ja, nie muž.
Takže ja by som neustúpila.
Z praktického a estetického hľadiska.

nevenka
24. jan 2025

@elviku11 ja mam rada aj zaclony, aj zavesy, ale toto nie, nepaci sa mi to. A pri detoch a v predsieni uz vobec. Bude to mat ochytane, pokrcene, zamastene, od masla, lekvaru, ovocia. Aby to prala v 1 kuse...no ale uz ako si to dohodnu, ich vec.

veronicka1901
24. jan 2025

Uz som to parkrat videla, ludia si iba spravia skelet skrine a daju zaves. V snahe usetrit naklady, ale ak vas financie netlacia, absolutne v tom nevidim ziadny vyznam.

viktoriaandrascik
24. jan 2025

Tak niečo tak staromódne a škaredé som už dávno nevidela 😲

h2
24. jan 2025

@elviku11 Fotku "z katalógu" si vieme na nete pohľadať aj sami. Tam je to čisté, nažehlené, naškrobené a pekne nariasené na rovnomerné záhyby. Preto sme chceli tvoju reálnu fotku. Lebo niečo iné je, nastajlovať ten záves kvôli fotke a niečo iné, keď sa denne chytá do rúk, odsúva, zasúva...

petruldo
24. jan 2025

@pseudomonas87 jednoznačne drevo.
Mňa zaujal ten stavbyvedúci, to je kto? Cudzí človek, či niekto viac? Ja som riešila prerabku bytu mimo muža, a stavbyvedúci na 90% robil to čo som chcela ja

dota6
24. jan 2025

@pseudomonas87 a ešte je to vo vchode? Tak to už vôbec nie. Mám podobne ako ty vchod a mám to celé zatvorené plus miesto na sedenie. Nemám tam posuvné skrine ale tie na klikanie. Pôsobí to kompaktne. Nehovorím, že som guru na internetový dizajn, ale toto by neprešlo u mňa. Možno v inom priestore ale nie vo vchode.

dusankomoj
24. jan 2025

Pri predstave závesu na skrini sa mi robí vyrážka 👀 autorka, skús mužovi argumentovať, že hocijaký (aj najdrahší) záves bude na mieste,kde sa chystá pri častom odostieraní vkuse upatlaný.

pseudomonas87
autor
24. jan 2025

@dota6 aké dvere na klikanie prosím?

pseudomonas87
autor
24. jan 2025

@petruldo cudzí človek, aj on robí to čo mi povieme, ale rád sa stará do veci, a ko by to urobil on....

nevenka
24. jan 2025

@veronicka1901 lenze, ani to nie je dake extra usetrenie, kvalotny zaves tiez nieco stoji, a handru tam nechces 🙃😅🤣

dota6
24. jan 2025

@pseudomonas87 a tiež to nebude lacné riešenie. Skús si pozrieť ceny takých závesov. Nemôžeš tam dať len tak niečo. Dávali sme si robiť záclony/závesy firme na mieru a teda nebol to lacný špás. A to bola len obývačka. Tu by si musela ísť do niečoho pevnejšieho. Materiál, od ktorého očakávaš aby sa priveľmi nekrčil, aby bol možno aj vodeodolný.
Ach neviem ako to popísať. Som antitalent, klasické kovanie otváranie, len nemám madlá ale dvierka na skrini otváram zatlačením.

zuzudrnda
24. jan 2025

@dota6 takto nejak to máme v spálni. Vzdušné, ľahké, nepôsobí to mohutne v rámci priestoru. Ale to je spalna

oblecenie99
24. jan 2025

Robila som milión päťsto kompromisov pri sťahovaní sa pre pokoj v našom manželstve, ale v tomto by som teda mužovi ani nikomu neustúpia. Keby boli financie, tak vôbec neriešim. Ale vlastne aj keby išlo o financie .. ja som kupovala toť nedávno obyčajne zatemňovacie závesy (2 ks) iba na okná, a to ešte prirátam skrátenie na mieru krajcirkou, tak to bola prosím pekne taká pálka, že za tú sumu neexist, že by nevyšlo už aj na tie dvere. H
A to hovorím o jednom okne (trojokno) v spálni.

veronicka1901
24. jan 2025

@nevenka ako pre mna by toto riesenie bolo pripustne, len keby som fakt nemala financie, ale inak je to celkom nepochopitelne, ved ten zaves musi byt velky a hruby, to sa ani v pracke neda vyprat a davat to zakazdym do cistiarne...

ssimusska
24. jan 2025

@pseudomonas87 v tomto by som určite neustúpila. Esteticky by to bolo otrasné a keď financie niesú problém, tak fakt tam nevidím dôvod dávať záves. Ešte že u nás s niečim podobným problém nieje. Všetko zariaďovanie je podľa mňa 😄

dharmasanata
24. jan 2025

Daj tam záves, potom pracuj na tom aby sa ten záves zašpinil, pomôž mu, natrhni a tak, potom mu to daj vyžrať slovami ja som ti vravela..🤷 😃 a dorobite dvere no.. hádam sa kvôli tomu nerozidete.

dota6
24. jan 2025

@zuzudrnda veď to, je iné v spálni a vo vchode a za ďalšie, ani nevieme v akom štýle je celé bývanie. Myslím, že autorke sa to nehodí do celkového interiéru.

radkaradix
24. jan 2025

@dharmasanata presne, ja by som sa na to vy*rala, ked je taky tvrdohlavy, ale jasne by som mu povedala, ze ho bude platit, prat, zehlit, a ked sa po case ukaze, ze si mala pravu ty, tak ustupi a date dorobit dvere.. alebo by som na to sla este tak lisiacky, ze by som sa dohodla vopred s par znamymi, aby ta podporili a potom na navsteve by si to vytiahla ako nahodnu temu a ti ludia by povedali, ze to kedysi mala ich babka a bolo to hrozne a podobne.. rozne negativne skusenosti proste ;) a uz nech si sam vstupi do svedomia, lebo prikazom od zeny ho ego nepusti asi :D

julajlatvar
24. jan 2025

Prepanajana, mňa by piclo. Akože my sme stále s mužom vo vojnovej nálade,keď niečo do domu riešime,ale tak toto by neprešlo,ani keby na chleba nemáme :D to skôr žiadna skriňa ako so závesom. Obzvlast vo vstupnej chodbe .

biba_18
24. jan 2025

@pseudomonas87 toto majstri radi robia - a nie vždy to domyslia.... teraz riešim prerábku bytu kde majster mal kopec "skvelých" nápadov ...

nevenka
24. jan 2025

@julajlatvar sesterka ma len police, ale riesili uz aj tie dvere. Muz robil tie police sam. Ale v kuse sa tam prasi a vidno bordel. Brrrr. Ale ked u nich bolo podstatne ine dorobit. My sme povodne veru nemali ziadne skrine mat a nakoniec v 1 izbe mame prenesenu a upravenu vstavanu skrinu z bytu. Uplne farebne mimo teraz, ale tak co uz. Hlavne, ze mame kde mat bordel. Ale zaves nieeee.

nevenka
24. jan 2025

@biba_18 co napriklad?

xenia65
24. jan 2025

@pseudomonas87 a kto tam bude bývať ty, či stavbyvedúci. Kto to bude prať? Povedz mu, že OK záves, ale budeš ho nosiť prať a žehliť jeho žene. A vybavené...

pseudomonas87
autor
24. jan 2025

@dota6
@julajlatvar
@radkaradix to viete že sa mi to nehodi, bohyňu, veď dnes už nemusíme mať závesy....toto je ten problém, že môj muž nie je typ, čo nechá celé zariadovanie na mňa....musíme sa vždy dohodnúť, nájsť kompromis. A niekedy je to ťažké no.
Každopádne vás budem informovať, ako to dopadne 🙂

pseudomonas87
autor
24. jan 2025

@xenia65 stavbyvedúci, ten len nasral muža, že sa staral do toho do čoho nemal, a muz, zmenil názor, že chce záves namiesto dverí.
Proste staral, do toho do čoho nemal, a tým, že máme nervy v prdeli, tak to celé vyeskalovalo, muž a nasral a začal vymýšľať s tým debilný závesom.

biba_18
24. jan 2025

@nevenka napríklad svetelnú rampu po celom obvode izby 🙂

simca06022011
24. jan 2025

No nahodou ja som planovala zaves takto do práčovne :D a s kludom by som ho dala do chodby (u nas sa chvilu spekulovalo, lebo nam zase taha zima od dveri.. my nemame tu druhu stenu tak ako vy s dverami...
Ale u vas.. mne by stena s dverami ten priestor pri dverach zmensila.. jedny dvere, druhe dvere, jedna stena z jednej strany, druha z druhej strany... Take no... ALe zase... tazko sa mi iba podla nakresu sudi, kolko tam je miesta. Takuto stenu som ja do satnika mala navrhnutu, a zasuvacie dvere len ciastocne, len ciastocne transparentna, cize ta stena by sa vyuzila z vonkajsej strany, na zrkadlo, alebo vesiaky atd... ale nakoniec som to zrusila a davam normalne skrine s dverami a do satnika bez.. a pracovna sa oddeli zavesom (a nie nespini sa to extra, fakt 2x do roka to oprat, no problem), nie aby to bolo zavrete, ale proste, ked sa nevyuziva, zatiahnem a nebude to izbu spatit. LENZE ked to poratas financne, tak kvalitny hruby zaves s takymto rozmerom = to nie je vobec lacny spas... garnize slusne k tomu, aby to nevyzeralo ako z roku 5, staromodne a hodilo sa do moderneho interieru.. + este sa ti to nepaci + este s tym mas mat robotu (ano aj ked len 2x do roka operies)