icon

Ako zistím či mám roztoče v posteli?

18. aug 2022
viestta
18. aug 2022

Keď máš posteľ dlhšie ako rok, tak ich rám mas

kvetinka719
18. aug 2022

Pokial nemáš antialergicky matrac a navlek na matrac proti roztocom, 100% máš. Mám alergiu na roztoče, riešim to už roky. Mne pomohla imunoterapia Acarizaxom 😊

sissy27
18. aug 2022

jednoducho - určite máš. Sú prirodzenou súčasťou nášho života a úplne sa ich zbaviť nedá.

autor
18. aug 2022

@kvetinka719 mňa to napadlo pretože bábo ma vždy len v noci zapchatý nos a aj niekedy kýcha viac krát po sebe

kvetinka719
18. aug 2022

Presne si popisala moje príznaky. Po rane upchatý nos a kychanie. Je to možné, iste choďte na alergologiu, načo sa ma organizmus trápiť a bojovať s alergiou. Sunrozne možnosti, ja som najprv užívala do nosa lokálne kortikoidy, to pomáhalo, neskôr túto imunoliecbu. Údajne po užívaní 2-3 rokov môže alergia úplne vymiznut. A musím povedať, že po vyše roku mi je lepšie. Uvidíte, ci vám vyjde alergia a čo vám odporučí lekár, možnosti ke však viac 🤗

autor
18. aug 2022

@kvetinka719 už som mu to spomínala ale troska s inou vecou lebo mal alergiu na žltok, a povedal ze po roku mu mam znova dat a ak bude mat alergiu tak az potom nas tam posle, ale ked som mu hovorila vela krat ze ma stale plny nos v noci tak len dodal ze zvlhcovat izbu🤷🏻‍♀️ A sanytol na roztoce alebo prasok nejaky specialny nepomohol by aspon trocha ? Lebo mna az teraz napadlo ci na toto nemoze mat alergiu a vyzera to tak ze ano

athom
Odpoveď bola odstránená
sojorez
18. aug 2022

Moji maju alergiu na roztoce, postelne menim kazdy tyzden, vtedy striekam sanytolom na roztoce matrac a povysavam ho, v zime mrazim na balkone. Protiroztocova plachta, paplon a vankus sa slnia v lete na balkone, v zime tiez mrazim a v mesacnych intervaloch periem. Takto to zvladame bez nosnych sprejov.

trevor15
7. jan 2023

@sojorez prosím Vás, akú značku protiroztočovej plachty máte? Pomohla ?

sojorez
8. jan 2023

@trevor15 Maju obyco pogumovanu z jednej strany, taku ochrannu pred mocom a tekutinami, ale v popise bola i ochrana proti roztocom. Pratelna na 90°, znacku netusim.