Ako zladiť nábytok s podlahou?

martina374
18. mar 2024

Ahojte, chcem sa spýtať na názor. Ideme zariaďovať detskú izbu, ale neviem čo s čím mám zladiť spolu. Podlahu so skriňou? Alebo nábytok do jednej farby bez ohľadu na farbu podlahy??
Napr. chceme veľkú bielu vstavanú skriňu, nie lesklú, ale klasickú bielu s tým, že v strede každých dverí bude pás vo farbe dreva, ale neviem do akého odtieňa sa orientovať. Podlaha dub nejaký tmavý, ale nie až ten najtmavší. Čo sa týka nábytku tak chcem biele postele a biele skrinky a stolík, ale môžu byť doplnené prvkom dreva,len zase neviem v akej farbe dreva.
K tmavej podlahe môžem kombinovať biely nabytok so svetlým drevom, ktorý vôbec nebude ladiť s podlahou? Alebo drevo použité na vstavanej skrini má ladiť s podlahou a ostatný nábytok môže byť iné drevo?
Neviem ako to pekne nakombinovať. Vopred ďakujem za tipy prípadne fotografie. 🙂

domkakvet
18. mar 2024

@martina374 ku tmavej podlahe pasuje takmer vsetko, keby si mala svetlu podlahu kombinovalo by sa to horsie.

dadis
18. mar 2024

@domkakvet Nesuhlasim. Najlepsie sa kombinuju prirodne farby dreva, nie tmave..k uplne tmavej podlahe sa biely nabytok absolutne nehodi

simca06022011
18. mar 2024

ak idete mat prirodnu podlahu urcite nechodte do nicoho velmi tmaveho. A neviem ake mas stare deti, ale tiez by soms a velmi netrapila s dizajnom, lebo aj tak budete nabytok menit. Nap.r ja by som bielu skrinu dcere nedala uz ani omylom... :D to ale samozrejme zalezi na povahe/zalubach deti :D

ja mam podlahu dub rustikal canyon (riadne drevo, aj s viditelnymi hrcami, vzorom, trochu do "cervena"), a v klude sa k tomu hodi dub craft a podobne. Kombinoavne s bielym, ale napr ja mam k tomu v spalni orechovu postel tmavu. JEdna izna ma ceresnovu postel... hodi sa k tomu hocico.. treba kontreknte veci pozriet. Uplne biela k tmavemu drevu sa mne osobne nehodi... my mame este aj steny farebne.
AK idete vyrabat na mieru nabytok, tak stolar ti vie doniest vzorky, pripadne vies chodit kupovat nabytok so vzorkou podlahy :DD oba sposoby som vyuzila, ked som vyberala veci do domu :DDD

mamamasama
18. mar 2024

K svetlej podlahe nakombinujes omnoho viac ako k tmavej

deedol
18. mar 2024

vela roznych drevodekorov na mna posobi rusivo. dala by som podlahu nejaky jeden odtien a nabytok vsetok matny biely, to sa lahko kombinuje a vies to postupne obmienat a doplnat s tym, ze nemusis riesit, ze to nie je presne taky drevodekor, ako mas uz na inom kuse.

kristiii
19. mar 2024

@martina374 ja by som sa tie drevené prvky na nábytku snažila kombinovať s podlahou. Len som nepochopila, či tú tmavú podlahu už máte alebo ste sa ešte len rozhodli, že chcete tmavú. Ak je možnosť, išla by som skôr do strednej hnedej.

kristiii
19. mar 2024

Pre predstavu, nemyslím štýlovo, len farebne

akvi
19. mar 2024

@martina374 nesnaz sa dolaďovať drevo k drevu, nikdy to nebude to isté, skôr takéto pokusy vypália zle. Bielym nábytkom nič nepokazis, detaily dreva môžu byť akékoľvek, akurát by som si dala pozor, ak budú na väčšej ploche, ako tie pásy na skriny, aby další kus nebol z úplne iného odtieňa. Ja mám všade drevené podlahy a nábytok som už nedávala vo farbe dreva, tiež mám biely, cierny a ak drevo, tak pravý masív, ako dubový stôl a pod. Pri dreve je skôr dôležité, aby si to množstvo teplej vyvážila aj studenymi farbami. Nechápem, keď si niekto dá drevenú podlahu, všetok nábytok s dekorom dreva, k tomu béžové steny a hnedé doplnky, cítim sa tam ako v pohári pudingu. 😁😅

kykymora
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaond19
19. mar 2024

@martina374 kupovala by som nabytok iba v bielom, bez dekoru. Nam sa to vypomstilo, teraz mam v izbe asi 4 odtiene dreva.

bubuzu
19. mar 2024

Ja by som napr.velku bielu skriňu s tmavým pásom nedávala. Budeš tam mať chaos už len tou skriňou, ak dáš k tomu ďalší odtieň podlahy, ďalší odtieň skriniek, plus si do toho predstav hračky... Ľahko sa kombinuje čisté drevo s bielou, tam nemaš čo pokaziť. Urcite je lepšia bledá podlaha, na tmavej uvidíš kazdú smeť a prach. Ak idete mať veľkú dominantnú skriňu, tak by som dala len čisto bielu, IKEA má napr.fajne kombinovateľné, ktoré sa dajú vnútri prispôsobiť ako potrebuješ a vieš si ich aj na dĺžku vyskladať. Zároveň ako deti budú rásť, vieš meniť vnútro, dokúpiť šuflíku alebo tyče na zavesenie. To mi príde fajn. Aj to myslím vychádza menej ako vstavaná na mieru. Čiže ja by som šla do bielej a dreva. To potom ani nemusiš meniť, keď deti vyrastú, lebo je to nadčasové a oni si to už len doladia koberčekmi, zavesmi. Zároveň to pôsobí príjemne a útulne. Ale každý má iný vkus. Tak je to aj tak na tebe. Pozri si na nete nejake fotky detských izieb a zisti, čo sa ti páči a choď podľa toho.

bubuzu
19. mar 2024

Čítam, že každý ti tu radi skoro to isté.