Ako zladiť zariadenie bytu?

m4rek22
31. júl 2016

Mam v byte svetle podlahy, biely gaštan. Chcel by som kúpiť tmavohnede dvere, nech je tam taky kontrast. Pôvodná myšlienka bola kúpiť tmavý nábytok, lenze taky je veľmi ťažké nájsť, lebo vraj už nie je v móde, tak už je ho v ponukách malo a je slabý výber. Navyše na tmavom vidno veľmi prach. Ide mi hlavne o zariadenie obývačky, kedze ta je otvorená. Rozmýšľam ako to zladiť s tmavymi dverami.

Nemáte nejaký nápad? Rozmýšľal som ze keby sa dal nábytok dub sonoma napríklad, a tmavý gauč, tmavý koberec pod konferenčný stolík a niektorú stenu tmavohnedu. Bolo by to takto podľa vás dostatočne zladené a vyzeralo by to dobre?

glorikarebeka
31. júl 2016

@m4rek22 ja by som to nechala na partnerku,milenku proste nejaku zenu a spolu vyberat

m4rek22
autor
1. aug 2016

Vyberáme spolu, len si to nevieme tak predstaviť, ci to bude v takej kombinácii pekné.

natalym
1. aug 2016

A čo tak si zaplatiť architekta?
Hej dajte si dub sonoma, resp. dub bardolíno čo má celé Slovensko, ako za socíku.
Nechcela som uraziť, ale rozčuľuje ma to.
Hnedá už nie je in, teraz sú módne farby ružová a bledomodrá, treba si pozrieť farby roka už 2017.

glorikarebeka
1. aug 2016

@natalym ano maju to vsetci,ale tieto farby su vzdy in a tie farebne casom zunuju mala som obyvacku farba lila uz nikdy viac a ano architekt dokaze zazraky

natalym
1. aug 2016

@glorikarebeka Sú aj iné materiáli aj iné farby, ak nemám fantáziu tak si zaplatím na to človeka.
Mne to proste vadí, sťažovali sme sa za socíku, že máme rovnaké a dnes to isté. Na čo sa trápiť a pritom je toľko možností.
A lila má tiež už každý.

glorikarebeka
1. aug 2016

@natalym len ja som ju mala uz 9 rokov a stacilo, jedalen mam spojenu s obyvackov ta bola bledo modra jaj brrrr biele je biele

natalym
1. aug 2016

@glorikarebeka S bledomodrou treba opatrne.

siska53
1. aug 2016

@m4rek22 tak oslovte architekta..ale pozor mnohi ti tiez nakombinuju farby,ake su teraz modne... Napr.mne siel nanucovat bielo-ciernu kuchynu :/. Tak ma aj s mojim drahym dotlacili aspon suhlasit s cisto bielou..ale este uvidime..

Inak my mame byt ladeny do hnedo-kremovej, ci niekde mame aj svetly hnedy nabytok,ale za mna,hoci sa mi to paci by som si uz tmavy nabytok nedala. Mame v obyvacke a strasne na tom vidno prach.. Lepsi je ten svetly,co mame v inych izbach.
A lila ci modru by som si nedala nikde. Navyse rqj v spalni nie su dobre,vraj znizuju plodnost.mne to je uz jedno,ale sestra mala modru spalnu a veru deti nemzli..v byte,ktory som raz pozerala byval mlady par,co kupoval byt inde,tiez mali taku nejaku spalnu a tiez nemohli mat deti. Nam to povedal makler,ze tie farby do spaplne nie su vhodne.

tomas97
7. júl 2021

@siska53 mam modrú deckú doma u našich už 11 rokov hociake. Do svojho by som si farebnú stenu nedal ale doma sa v nej cítim ako doma. Proste som od mala chcel bledomodrú izbu. Mám aj skrine z modrým drevom. Neviem podľa mna by mal mat každý takej farby steny aké na neho vplývajú prijemne. Len tmavé môžu urobiť opticky dosť veľa šarapaty. 😀

beata117
28. jan 2023

Tmavohnedé dvere je super voľba. Nie je na nich vidieť vôbec špina....pri deťoch je to veľmi praktické. V Sconto majú aj tmavší nábytok. Ale pokiaľ byt nie je veľký, išla by som do svetlejšieho nábytku. A tie tmavé dvere k tomu budú určite pasovať, tie idú ku všetkému....