icon

Ako zmerať a vymeniť vstavané spotrebiče?

osky
10. nov 2023

1.Pokazila sa nam mikrovlnka
Ako kupime inu,aby pasovala do vstavanej kuchyne-do toho ramu.
Co merat?
Alebo ako vieme, ze to bude presne pasovat?

2.Zaujima ma ,ako je to potom pri vstavanych kuchyniach aj s inymi spotrebicmi.ked sa pokazia ako sa vymenia,abx nove rozmerovo pasovali?

mclissa
10. nov 2023

Tak vacsinou su tieto spotrebice univerzalne vo velkosti. A co nevies merat? Nechapem.

osky
autor
10. nov 2023

@mclissa ja zas nechapem tvojej odpovedi.
Preto sa pytam,ze neviem ,co merat.
Predsa je tam mikrovlnka a potom je osadeny ram..aby nebola len volne polozena v policke,ale vstavana
Tak aby to spolu pasovalo...
Neviem podla coho kupit novu

zuzanka.zuzu
10. nov 2023

však to je štandardizované 😀 zvyčajne je v linkách otvor napr 60cm na umývačku pričom všetky umývačky majú od 58 do 59cm (to je LEN príklad na vysvetlenie ako to funguje)

mclissa
10. nov 2023

@zuzanka.zuzu hej no presne tak som to myslela, ze vacsinou su tie velkosti skoro rovnake aby sa zmestili do tej skrinky
@osky meraj vnutro bez ramu. Dlzka, sirka, a kolko je skrinka hlboka aby ti tam mikrovonka vbehla, aby ti netrcala z ramiku.
Zhodou okolnosti robime kuchynu, a tiez to miesto na pracku je vypocitane na bezne velkosti praciek, cize ked sa mi tato pokazi, mala by sa tam zmestit bezna velkost pracky. S mikrovonkou to bude take iste.

nikasmile
10. nov 2023

@osky pozri si na internete svôj produkt a určite niekde bude nákres výrezu s rozmermi a podľa toho nájdeš druhý spotrebič.

mclissa
10. nov 2023

Alebo kup taku istu ak maju. A mas pokoj.

qetka
10. nov 2023

vstavane mikrovlnky sa robia v dvoch rozmeroch. rozlisuju sa podla vnutorneho objemu.

a teda ako pozeram, tak rozdiel je, ze su bud hlboke do hornej skrinky (cca 31,5), slebo do vysokej spodnej skrinky (cca 47)
sirka a vyska nehra roku, tam by mal byt otvormpodovny a teda zakryje sa to ramikom. Chalan v kuchynskom studiu nam vysvetloval, ze ak mame mikrovlnku v hlbokej skrinke, tam tam sa vlezu vsetky, pokial ju mame v hornych skrinkach nad linkou, mame pozerat 20 litrovu.

osky
autor
11. nov 2023

Mame to takto...
Cize mikrovlnka musi uplne pasovat do toho ramu..

alexandra383
11. nov 2023

@osky ta mikrovlnka je s tym ramom jeden kus..

jankalukasova
11. nov 2023

@osky každý zabudovaný spotrebič má svoj technický výkres, kde je presne uvedené aká veľká musí byť skrinka, aké musí mať odvetranie a podobne. Keďže už ste tam mikrovlnku mali, je veľmi pravdepodobné, že sa do toho otvoru bude dať osadiť iná. Odporúčam na internete vyhľadať tú, ktorá sa pokazila, pozrieť si ten výkres s rozmermi a podľa toho hladať novú.

mira0611
11. nov 2023

@osky autorka, ten ram je s mikrovlnkou, ak kupis standartnu mikrovlnu ruru, nerezovu v tvojom pripade, tak sa ti to tam vojde.

zuzanka.zuzu
11. nov 2023

@osky choď do predajne a popytaj sa presne tak ako tu. aspoň niekoho pobavis keď tu si ideš svoje a nedáš si vysvetliť 😀

osky
autor
11. nov 2023

@zuzanka.zuzu co si nedam vysvetlit?
A v com si idem svoje?
Nerozumiem.

Nie kazdy je technicky typ.
Preco by som mala niekoho pobavit?
Este aj v takejto teme sa musime dotahovat?

mira0611
11. nov 2023

@osky preto lebo pises somarinu, to nie je ram, len taky je dizajn mikrovlnky! To co si myslis, ze je ram je v skutocnosti vonkajsia cast mikrovlnky. Predpokaladam, ze byt kupila uz takto, preto to nevies, aj ked je to evidentne spolu!

osky
autor
11. nov 2023

@mira0611 nerob zo mna vola,prosim ta!
Ja viem co pisem.
Miktovlnka bez ramu a samotny ram-sa tam len nacvakne!

osky
autor
11. nov 2023

@mira0611 je to kuchyna mnou nakreslena a robena na mieru.
Spotrebice som si vyberala v kuchynskom studiu sama a oni mi ich vstavali.
Preto je pre mna problem,lebo je to vstavany spotrebic.
Ja viem zmerat aj mikrosku aj polivku,aj ram..

Ale proste chcela som vediet,presne co merat aby to pasovalo takto do ramu.
Abx to vyzeralo presne ako celok...

mira0611
11. nov 2023

@osky ten ram je sucast mikrovlnky, uz to pochop prosim, ten ram nebol vyrobeny na tvoju kuch.linku, ten ram je na zakrytie pantov.

qetka
11. nov 2023

ten ram sa predava spolu s mikrovlnkou. Kazda ma svoj ram. Dolezite je, aby sedela mikrovnka do otvoru v linke, ram sluzi na prekrytie.
Mas to ocividne v hlbokej skrinke, kedze tam mas aj ruru a tam by ti mala vojjst hocijaka mikrovlnke (tak nam to vysvetloval pan v kuch. studiu).
Ak neveris, objednaj si aka sa ti paci, pomeraj vyskusaj ci ti vojde a prinajhorsom posles naspat…

osky
autor
11. nov 2023

@mira0611 ahaaa.
No vidis,a toto som ja teda nevedela.
Nakolko hned v novej kuchyni ten ram rozmerovo nesedel a stolar to bral na reklamaciu,a potom doniesol novy,ktory uz pasoval.
Preto nechapem,ako to mohlo byt spolu.
Takze naozaj som zila v tom, ze sa to vyrobilo na moju skrinu....

osky
autor
11. nov 2023

Dievcata vdaka.
Som z toho ozaj jelen..
Cize som pochopila,ze musim hladat vyslovene vstavane mikrovlnky a k nim bude novy ram.
Chapem to spravne??????🙈
Cize dolezity je rozmer tej police, kde to bude...spravne?????

alexandra383
12. nov 2023

@osky vstavane spotrebice su univerzalne (jedna velkost), tie sa nevyrabaju na mieru. Samozrejme umyvacku mas bud vacsiu 60cm sirka, alebo mensiu 45cm. Takze si najdi aka sa ti paci dizajnovo a mozes objednat (hladaj vstavane mikrovlnky). Iba vynimocne mozu byt nejake specialne velkosti, ale to by tam bolo hned napisane.

mira0611
12. nov 2023

@osky ano, presne ako pises. Potrebujes zmerat policu.

marca12
12. nov 2023

@osky pri vstavanych spotrebicoch pozeraj technicky list tam mas rozmery na zabudovanie