Ako znížiť hluk koliesok na vysávači?
3. okt 2025
Ahojte, prosím vás nemáte skúsenosti čo ste robili s novým vysávačom ktorý ma hlučne plastové kolieska a po podlahe sa naozaj ozýva a mám pocit že počujú všetci susedia že vysávame 🙂
Rozmýšľala som obaliť kolieska aspoň niečím mäkkým možno by to pomohlo.. ďakujem za rady
@simona511 Alebo nalepiť hrubšiu lepiacu pásku okolo kolieska, či tenkú tesniacu pásku na okno. Napr. takéto niečo:
Vymeň podlahu alebo daj všade koberce 😀

@simona511 a ide o hluk tvrdych koliesok o podlahu, ci vzgaju na oskach? Ano, dat im z niecoho "pneumatiky" by v prvom pripade pomohlo, ale ako na to, aby sa tie "pneu" nezvliekali a nespinili podlahu (ak by islo o nejaku ciernu gumu/gumoplast). Ako prve mi napadlo odstrihnut priecny pasik zo starej duse (bicykla, kary...) vhodneho o dost mensieho priemeru a natiahnut to na koliesko. Druha moznost - v predajni s elektrosuciastkami (byvale radioamaterske predajne) dostat teplom zmrstitelne buzirky aj vo velkych priemeroch a v roznych farbach. Opat kupit vhodny priemer (kusok mensi ako koliesko), odstrihnut sirsi pasik, natiahnut rovnomerne na koliesko a zmrstit teplovzdusnou pistolou (alebo fenom na vysoky vykon).