Ako zútulniť túto obývačku?
Cauko baby,
prerabali sme spodnu cast domu, davali sme vsetko biele kvoli svetlu. Uz sa pomaly stahujeme, ale mne to pride strasne neutulne, iba velka biela plocha.
1. Za ten TV by som dala asi tie kachlicky, pripadne tapetu? Skrinky budu visiet.
2. Myslite, ze zavesy mozem dat, ked je strop vyssi??? Nebude to cudne vyzerat, ked dam garnizu tesne nad okna a tam bude este 60 cm medzi plafonom a garnizou?
3. Co s tou velko stenou za stolom? Ako to ozivit? Tie nalepky ako text o rodine su uz out? Pripadne velke zrkadlo? Obraz?
Sedacka bude modernejsia aj stol jedalensky, toto mame iba docasne, kym vyrobia nove 😊
Dakujem 🤗

@martinka13 baby prosim Vas a tie zavesy a zaclony kde ste kupovali? Videla som aj v Jysku, len neviem, ci rozmer sadne...ci davali ste to krajcirke upravit?
@dagmarovita dakujem, veru aj tu tapetu zvazujem, pojdem to popozerat a teda tie zavesy hlavne.
@martinka13 krasne, mozem poprosit kontakt? 🤗
Zutulnila určite drevenými aj bambusovymi doplnkami.. Na okno bezove zavesy, pokojne na koľajnicu inštalovanu v strope. Kvety v keramických crepnikoch, kameninova váza s jednoduchou trávou alebo konármi. Koberec by som zvolila uplne bledý, tkany, jednofarebný. Za televízor drevene lamely ako radia vyššie (kludne len z jednej strany po TV). Na prázdnu stenu oproti oknu veľkú knižnicu s kreslom a prirucnym stolíkom. Páčila by sa mi v priestore aj stojata lampa s drevenými nohami a textilným tienidlom vo farbe závesov.... Všeličo sa dá, je to krásny priestor. 😊
Ps: tapety, tehličky a obklady za mňa ehm 🥴
Zavesy ikea, jysk, mobelix.. Ponúkajú s dĺžkou 300 cm a upravis podľa svojej potreby. 😊
Na koho kontakt?
@martinka13 na inetrierovy dizajn som myslela 😊
Autorka - napr. Interio studio v Trenčíne.. Robia krásnu prácu. 😊
To sme si sami dizajnovali 😀
Tiež som za lamely, rozbijú priestor, koberec, záves
za telku si daj tie drevené lamely, perfektne to tam pasuje do toho výklenku a oživí priestor, - chýba tam záclona, závesy, a kvety - niečo zelené
Dva tri obrazy, alebo krasna komoda,alebo kniznica😊dva kvety.. Ten cierny koberec prec, strasne to tu izbu robi tmavou, keby si dala bledy koberec, a dva vanluse, ruzovy a modry svetly, bolo by to krasne😊😊😊aj je.
Zacala by som tym, ze stol by som dala k oknu a gauc posunula do rohu na tu stenu, kde je stromcek. Potom pozrela na stranke Ikea zavesy a zaclony (oni predavaju s dlzkou 3m tusim), k nim doladila vankuse na gauc a koberec. Zvysok ako farbu/obklad steny za tv by som ladila nakoniec. Plus nejake doplnky, obrazy, policky a pod.
Mno mne neladí ten koberec pod gaucom. Moc tmavé so sedačkou. Nechápem prečo je v rohu napchatý ešte stôl, pôsobí to neupravene a stiesnene. Radšej by som koberec posunula do stredu a ten konferenčný stolík položila naň pred pohovku. Vianočný stromček by som dala do rohu miesto lampy pred okno. Pripájam sa k tomu, že tie biele skrinky sú moc. A vôbec nevidím nič s ničím prepojené, nič spolu neladí... Keď budeš mať novú pohovku skús poriešiť nový koberec, ktorý bude buď farebne alebo vzorovo ladiť s vankúšmi na pohovke. Prípadne prepojiť to obrazom. A kvetináč by som dala lesklý biely ako poličky nech nevyzerá kvetina akoby tam nepatrila...to postupom času ešte prepojis dekoráciami...
To okno nad sedačkou je rušivé, ale dá sa zvyknúť. Záclony s garnizou na strope, pripadne len závesy ľahučké farebné prichytenie iba po bokoch. Za telku tapetu... a... neuhanaj to, treba si užiť toto štádium novobyvania a nevpustit tam cudzí element... dizajnéra.
je to pekny svetly priestor. nedavaj si garnizu ale kolajnicky. tie sa daju upevnit na strop. rovno uz kupis aj s riasiacou paskou hotove zavesy a zaclony. Kde bude umiestneny jedalensky stol?
Mne to navrhovali uz asi 6 rokov dozadu. Neviem, ci by ti pomohol kontakt, sme z Trencina. Teraz v lete sme davali robit este detom poslednu izbu a to som si sama vymyslela a brat mi to hodil do nejakeho programu, co on ma ako student dizajnu.
Takto rozmiestnene to na mna posobi urcite lepsie.
ovela lepsie. este ten kvet by som mozno dala do rohu, kde je kos s hrackami a stol posunula viac do priestoru, blizsie ku gaucu (zarovno maleho okna). predpokladam, ze ho planujete vymenit za vacsi, lebo ten priestor si to priam ziada.
inak krasna kuchyna, pracovna doska a obklad za linkou pekne ladia s podlahou. dala by som rovnaky obklad aj za TV, nech sa priestor zjednoti.
@martinka13 Dobry den, pekna jedalen, mozem sa spytat odkial mate stolicky?
@aalt dobrý deň. Paspol

Urcite zaclony az od stropu, pripadne aj závesy, jemnú farbu na steny (dymové, kávová...) oveľa viac kvetov, obrazy (fotky) na stenu. Možno na jednu stenu plastickú maľovku alebo tapetu.