Aký je pre vás dostatočne veľký dom/byt?
m2 + počet izieb, prípadne m2 miestností
A ste spokojné s tým ako to máte teraz, alebo vám je byt/dom príliš malý/veľký? Alebo vám tam nesedí nejaká miestnosť, prípadne dispozícia?
Začnem ja. Presťahovali sme sa do 3i bytu, 70 m2, obývačka spojená s kuchyňou, 1 veľmi neposedné dieťa, a úprimne, tlačíme sa tu. Pri 70 m2 som si predstavovala viac, a rozhodne tu nemáme ani nábytok navyše, ani bordel. Trochu som z toho nešťastná. Chlácholím sa, že si zvykneme. Prišli sme z rodinného domu obaja, pred dieťaťom sme bývali u svokrovcov na poschodí, vlastná izba, ale žili sme spoločne v dome, a ten dom mi prišiel oveľa väčší, je to klasická kocka. Naši majú menší, ani neviem koľko to je, ale rozhodne je tam priestor.
Pozerám si nejaké staršie domy/byty, rovnaká cena ale väčšia rozloha, mužovi som sa s touto myšlienkou ešte nepriznala, ale asi ma pošle do kelu :D Viem že ľudia bývajú aj v menších, a úprimne, fakt nechápem ako sa pomestia.
Byty bohuzial su mensie,to sa neda porovnavat s domom. Casom sa vam mozno podari ist do vacsieho alebo do domu. Clovek sa musi uspokojit na zaciatok s tym,co ma.
my mame 78 m2, kuchyna spojena s obyvackou, 2 izby. Staci to super, stahovali sme sa z 45m2 😅. Zalezi aj na tom,ako je byt dispozicne vyrieseny. Z chodby sa vchadza rovno do obyvacky a nabytok mame rozmiestneny tak, aby nebola zapratana a pôsobila väcsiam dojmom a priestranne. Aj ked ja by som mozno brala jednu malicku izbu navyse 😅, kde by som mala svoj priestor na moje hobby - na sitie, malovanie a tvorenie. Takto som to musela vyriesit v synovej izbe, takze ked on nie je doma, sijem a ked je doma tak stroj oddychuje.
Za mna pre rodinu o styroch clenoch je tych 90-100 vyhovujucich s tym, ze maju decka vlastne izby, pripadne spalnu a hernu, a ostava priestor na hostovsku/pracovnu, a takisto garaz. My mame teraz necelych 90, ale trochu idiotsku dispoziciu-velka kuchynoobyvcka, ktoru sme my debili rozdelili prieckou🤣a chyba nam garaz a mne spajzka. A kedze moj muz chrape, do buducna by sa hodila aj extra spalna ore neho.
Akoze 2 dospeli a 1 dieta a je vam malo 70m?? My sme 4 v takom byte,deti teenageri a ano,uz by da nam dalsia izba hodila,ale ked boli mali,tak uplne v pohode. Susedia maju 3 deti v rovnakom byte. Podla mna ste len rozmaznani z domu😃
my sme dve osoby a máme 4 izbový dom.Mne je to akurát ani velký ani malý.Volakedy som s rodičmi bývala v 3 izbovom byte ale aj to mi stačilo.Detskú som mala pre seba kedže som nemala súrodencov a teraz je to tiež ok .Ale tak my deti neplánujeme tá jedna je taká hosťovská alebo tam čo to odkladám sem tam.Taká že zíde sa vždy na niečo.A lepšie o jednu izbu naviac ako menej
S mužom sme mali byť 62m² 3 izbový. Museli sme kúpiť na čo nám vystala hypotéka. Úprimne som ho nenávidela, zo začiatku mi to bolo jedno, išla by som s ním bývať aj do jaskyne, hlavne že sme už konečne po 5 rokoch išli spolu bývať. Mali sme len výkendový vzťah, bývali sme ďaleko od seba.
Potom sme kúpili dom 176m² 4 izbový, máme jedno dieťa a psa. Po rokoch som si uvedomila že je pre nás zbytočne veľký. Na začiatku ako sme ho kúpili sme dúfali že sa podarí ešte jedno dieťa, nepodarilo sa. Ale sťahovať sa už nebudeme,
My máme dve deti a máme 2 izbovy byt 68m2, su to dve velke izby, samostatná kuchyňa, šatník, predsieň a špajza. Este mame aj dve murované pivnice. V predsieni mam vstávani skrinu a komodu, v jednej izbe mame obývalo spálňu a druha je detská, tam maju deti vsetko, co treba. Jedna izba navyše by sa šikla, ale netrpíme tu. Je to nas byt, bez hypo, nemame ziadne dlhy, tak sme vďační ♥️
240 m2, tri podlažia , je nás doma pravidelne 5 občas 6. Dole garáž , kotolňa s práčovňou , izba kde býva jedna dcéra a ešte sušiareň a kúpelka . Druhé poschodie ,kuchyňa s jedálňu , obývačka , jedna izba a východ na terasu postavenú na koloch , záchod . Tretie poschodie tvoria tri izby , záchod a kúpelka . Dom má tri balkóny +krásna záhrada okolo 850-900 m2. Mne to takto vyhovuje .
Byt 120m2 plus balkon 13m2. Sme spokojní .
3os a dve macky
Máme polovične podpivničený dom - obytná časť má 94 m2, terasa 16 m2, v pivnici je garáž a technická miestnosť o výmere 54 m2. Záhrada 3000 m2. Ja som spokojná, je to dostatočne priestranné, ale aj funkčné 🙂 zatiaľ sme len dvaja
Nieco cez 200m2,pod nami garaz pivnice tie netusim kolko maju,hore 4izby,wc,kupelna,dole dve kupelne,obyvacka,jedalen kuchyna,dve komory,spalna,je nas tu 4deti,dvaja dospelí
Byt, sme 4 a išli sme zo 4.5 do 5.5. Mne ešte jedna izba chýba.
Deti majú svoje, manžel skrz 3-smenky tiez svoju a zo 4.tej sme spravili hobby miestnosť.
Takže ešte 1 pre mňa ;).
Teraz spim na striedačku pri deťoch, uvidím ako sa bude využívať hobby, ak nie, spravím si tam ja izbu.
Rozloha 137 plus 2x10 terasa. Rozlohou úplne vyhovujúce.
2 kúpeľne, s WC, sprchový kút plus v jednej ešte vaňa.
Kúpili sme starý sedliacky dom, takže priestory pre armádu, ale riešené úplne šialene (dom bol viackrát prestavovany, pristavovany, rekonštruovaný ...) Pôvodná ľadová pivnica v dome bola zasypaná (predpokladám, že kvoli izolacii a udržaniu tepla), takže sa k obývačke prilepila malička spálňa, vstupná hala a obývačka zostali obrovské (aby susedia videli, keď prídu), potom fajn kuchyňa s komorou, dve technické miestnosti a až za tým obrovská kúpeľňa s kolosalnou spálnou (máme v nej detskú izbu), celé to má nejakých 160 m2. Nad megalomanskou garážou (tá je nová, zadná časť bola zbombardovana a je postavená znovu, tipujem, že tam boli povodne sopy a maštale) je druhý byt, už pricetnych rozmerov, trojizbový ale s nedokoncenou obývačkou (nie su hotové steny ani urobena podlaha. Dve izby, kuchyňa a kúpeľňa sú hotové. Tam sa usalasila dcéra, to ma okolo 100 m2 vrátane toho obyvackostaveniska. Aha, a ešte je tam pracovňa ako spojnica medzi novou a starou časťou. A dom je zaprataný na prasknutie, som zvedavá, kto a kedy to da do poriadku (on bol napratany už keď sme ho kúpili, my sme ho už len dorazili.) Nám sa zdá pre nás tak akurat... 🤣🤣🤣

70 pivnica, 100 prízemie a 100 povala. Teraz máme všade nejaký materiál k prerabke a príde mi to malo. No keď upratujem, je to nekonečno. Teším sa na ukončenie prerábky. Ale za mňa si už neviem predstaviť menší priestor a to sme 2. Bývalý sme v jednej izbe u rodičov, potom 1 izbový a 2 izbový byt.