Myš v dome

betkaulicna
23. nov 2021

Okej.. taká vec. Máme tu myš. Jednu jedinú už asi dva týždne. Cca týždeň žila v stene za dreveným obkladom, prehrýzla sa von. Teraz behá medzi obývačkou a kuchyňou a nedá sa chytiť. Manžel porozkladal pasce po obývačke do strategických poloblúkov (po tom, čo klasické miesta okolo stien a na miestach kadiaľ prechádza nezabrali) a nič.. prešla do kuchyne. Nepúšťa sa do žiadneho jedla, do žiadnych sáčkov (ako manžel správne poznamenal, pri dvoch deťoch a psovi máme vždy niekde omrvinky aj keď denne vysávame) .. proste nič také nerobí. A teraz.. v noci bola zavretá v kuchyni. Rozhrýzla nám dvere. Vďaka Bohu, neprešla. Ale ten bordel z drevotriesky je po celej kuchyni. Akože, vau. Je šialená. Opäť, na pasce v kuchyni sa nechytila a to som jej tam na jednu, tam kde hrýzla dvere (hneď pod ne som dala túto jednu) naukladala syr a šteňacie granule. Nič. Len viac obhrýzla dvere. Ak sa to počas dňa nevyrieši, budeme musieť dať na noc kocúra do kuchyne, čo by som fakt nerada. Nejaké nápady?
V celom dome boli asi 4 myši. Na prízemí sa všetky pekne chytili na lep. Len s touto na poschodí je problém.

larisa
23. nov 2021

Skuste si dať sklapaciu pascu. A mačka vie chytiť myš.

ls85
23. nov 2021

@betkaulicna treba na nu macku, mysi su mazane, pasce na ne moc nezaberaju. Macka ich velmi rychlo poriesi 🙂 Pes nejavi zaujem o mysku?

anjelicek26
23. nov 2021

Nechapem, preco by myz hryzla dvere...si si ista, ze je to mys a nie nieco vacsieho? Ak mas kocura, daj ho tam...rano bude po vsetkom...

larisa
23. nov 2021

Možno to je potkan ked to rozhryzlo dvere.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vsetkounas
23. nov 2021

@betkaulicna ja odporúčam lep na myš či potkany účinne vždy zabral a nie syr nemajú radi treba vlásky orech ktory vonia skús určite sa chytí .keď nie tak jedine mačku prípadne sú aj do zástrčky odpudzovace ale to neviem či pomôže .

kova85
23. nov 2021

tiež som mala v špajzi. Neviem kade tam prešli. Chytám na vlašský orech v paske, teraz tam mám pásky preventívne. Sú to potvorky, mne načali aj drevenú bedničku čo tam mám na koreniny. Nejak škody nespravili veľa na to že tam mám potraviny, čo som sa čudovala.
@betkaulicna

tribratri
23. nov 2021

@betkaulicna myš nejedáva syr, teda okrem Jerryho 🙂. Ja som minule chytal potkana v komposteri, vselico mozne som mu daval a nakoniec som uspel s ohryzkom z jablka.

betkaulicna
autor
23. nov 2021

Ďakujem 🙂 skúsim ten vlašský orech. Na slaninu, klobásu, kuracie mäso sa nechytili teraz ani na ten syr a granule. Idem dať orech. A
A fakt je to myš. Drzo si tu behá 🙈 dávame lep na kartón. Dnes pridáme aj naťahovacie a drôtené.
Odpodzovače do zástrčky tiež nemajú úspech pri tejto. :/

anne_mary2
23. nov 2021

@betkaulicna toto moc nevyzera na mys…
nam z pasce pravidelne beru orechy a pritom do nej fuknes a klapne..
no lepidlo je vzdy istota Ja im hrejem orech v mikrovlnke 😀🤷🏼‍♀️
A kocur to nemusi vyriesit ak sa mys / potkan bude celu noc motat za linkou….
Skusit lepidlo + ultrazvukovy plasis do zasuvky napr…

betkaulicna
autor
23. nov 2021

@tribratri Ďakujem 🙂 skúsim.

betkaulicna
autor
23. nov 2021

@anne_mary2 mikrovlnka je super nápad. 🙂

betkaulicna
autor
23. nov 2021

Ďakujem vám 🙂 idem skúsiť. Snáď zaberie čo najskôr. Jablko, orechy v mikrovlnke.

mizub
23. nov 2021

@betkaulicna Aj arašidy, alebo nesolené arašidové maslo majú rady 😉 U nás lep na myši nefunguje. Vedia sa z nej odlepiť. Lepšie je lepidlo na potkany vo viacerých kruhoch, aby sa aspoň dvomi nôžkami zachytila.
My mávame na dvore myši lebo chováme sliepky. Jedna myš nám vbehla dnu, pomohla správne nastavená pasca na mieste, kde bolo najviac trusu. Ten sme odstránili a všetko vyumývali a vydezinfikovali až po chytení, aby sme ju nezmiatli.

denkatn
23. nov 2021

macku si mozete aj odniekoho pozicat, nemusite hned mat vlastnu. skusila by som, mozno by sa ta mys aspon vystahovala, ak by ju ta macka nechytila.

lobic
23. nov 2021

budem drzat palce, potom daj vediet co zabralo z tychto vsetkych napadov 🙂

judar
23. nov 2021

To uz radsej macku, mysi su strasne inteligentne s chytit ich je umenie, ja ked som mala mys v dome to bola katastrofa lebo cez den nic a len v noci sramotila, jedneho vecera mne niekde pri posteli ze do noci som len zhasinala a zazinala a hladala az som ju nasla - vyliezla mi prosim pekne na okno po zaluziach do stredu a ked som tie zaluzie vyrovala ma skoro natahlo ked tam visela v strede okna s packami chytena za okraj toho plechu....chytila som ju do krabice a vyhodila von dverami

sylvester01
23. nov 2021

@betkaulicna kup si taku knizku je na tej knizke lepidlo otvor ju a do rana sa mys prilepi a stoji to 1.60eur necital som nazory vsetkych je to lepsie ako pas a mam to na dome odskusane iked v dome mysi nemam

sylvester01
23. nov 2021

takto vypada ta kniha

betkaulicna
autor
25. nov 2021

Taaakže. Chytiť sa nechytila (zatiaľ) na jablko, orechy, čokoládu. Vzala som mačku dovnútra a myš z kuchyne zmizla. Schivala sa v obývačke za obklad, takže sme opäť na začiatku. Ďakujem za všetky rady 🙂 pasce ostávajú. Plašička je stále zapnutá. Snáď raz zmizne.
Ešte skúsim tú knihu 🙂

dzulik_
25. nov 2023

@betkaulicna shoj, stará téma, ale zbavili ste sa nejako tej myši? 🙂

betkaulicna
autor
26. nov 2023

Ánooooo 🙂 s tou lepiacou knihou. Na to sme chytili všetky myši.

betkaulicna
autor
26. nov 2023

A začali sme kŕmiť kocúra na terase.. potom na tej terase začal aj spávať. Myši sa už nevrátili 🙂

betkaulicna
autor
26. nov 2023

Teraz čítam, čo som písala. Mysleli sme, že bola jedna, ale boli 4

betkaulicna
autor
26. nov 2023

@sylvester01 pánovi veľmi pekne ďakujem 😊🫶🏼❤️

simca06022011
26. nov 2023

tie lepisace papieriky som chcela povedat, ze mate zohnat a ako citam, tak stara tema a pouzili ste... podla mna sa omylom dostali dnu a zili svoj zivot, dost svedci o tom, ze sa vam chceli vyhryzt z kuchyne, ci kade.. tie lepaky neznasam, ale su najucinnejsie :DD my sme nasli dieru na jar a na jednu sa nam chytilo 9!!! malych mysi (predtym sme im chytili "starsich"... )