icon

Aký je váš názor na vertikálny sušiak na prádlo?

lilope
13. feb 2025

Používa niekto vertikálny sušiak na prádlo? Ak áno, aký typ? Na internete je ich veľa, sú robustnejšie aj minimalistické, nízky aj vysoké, cenovo od lacnejších po ozaj drahé. Rada by som videla vaše skúsenosti. Mám obyčajný sušiak s dvoma ramenami po stranách, takú tú klasiku a už ho v byte pomaly nemám kam rozkladať. Budem ho používať už len na balkóne po zime, tak potrebujem kompaktnejšiu náhradu, ktorú postavím aj v chodbe. Viete mi nejaký konkrétny odporučiť? Ďakujem.

Strana
z2
michaela789
14. feb 2025

Ahoj, mám oba typy, vertikálny využívam úplne stále. Horizontálny len ak dojde miesto na vertikálnom. Nechce sa mi ho obchádzať, je proste veľký, zachytávajú sa oň deti, padá z toho všetko dole...
Nemám žiaden značkový, kupovala som ho myslím v pepcu pred asi 9 rokmi za pár šupov.

lilope
autor
14. feb 2025

@michaela789 pošleš mi prosím fotky ako vyzerá, keď si s ním spokojná. Ďakujem

kremlicka250
14. feb 2025

@lilope my mame na balkone susiak na strope. Pradlo sa susi a na balkone stale priestor aj pre deti ,aj si posediet, vypit kavu🙂

kremlicka250
14. feb 2025
lilope
autor
14. feb 2025

@kremlicka250 na balkóne mám natiahnuté šnúry, aj sušiak tam dávam od jari do jesene. Len teraz, keď sa v obci kúri tuhým palivom, sa tam nedá sušiť prádlo a keď nesvieti slnko, nevysuší sa od rána ani na polovicu a tak či tak ho musím prekladať dovnútra. Preto ma zaujal ten horizontálny vešiak, len neviem ktorý bude najviac vyhovovať.

kremlicka250
14. feb 2025

@lilope aga jasne🙂 ja mam aj susicku, takze ked sa vonku neda,tak dosusim v nej. Ale tiez som bojovala so susiakmi a priestorom dovtedy....ja mam pocit ,ze periem castejsie ako jem:D

michaela789
14. feb 2025

@lilope je to presne takýto. Stál ma vtedy asi 8e. Skladá sa do takého štvorčeka, takže skladujem ho hocikde, kde sa dá oprieť.

lopka1313
14. feb 2025

Ja mam 2 vertikalne a jeden normalny, ale pouzivam prevazne len tie vertikalne. Take tie 3 poschodove, na kazdom poschodi je 2*6 tyciek (plus krajne delene), a vies rozlozit len polovicu susiaka, ak je toho menej. Jeden je z lidlu, druhy netusim odkial, tiez nejak tak, kaufland alebo co, ked mali v akcii... Ale mame v pivnici susicku, tak plachty, osusky a velke obliecky nosim tam... Treba si uvedomit, ze ked vesiam nohavice, zaberu mi 2 poschodia (to spodne nerozprestriem). Ak by som tam davala plachtu/paplonovu obliecku, tak ta musi byt zlozena minimalne na polovicu a tym padom schne dlhsie...
Zlozeny zaberie trochu viac miesta, ako klasicky, lebo je sirsi. Ale ja ich mam oprete v kupelni medzi prackou a skrinkou a mame velku kupelnu, tak mi to nevadi...

Takyto typ mam (ilustrativne foto z netu, nemam tento konkretne)

lilope
autor
14. feb 2025

@kremlicka250 periem každý druhý až tretí deň a stále len skladám prádlo zo sušiaka a hneď dávam nové, takže je rozložený nonstop. Už ho ale nebudem mať kam umiestniť, tak ten vertikálny mi príde najvhodnejší.

lilope
autor
14. feb 2025

@michaela789 a stačí ti na dve naložené práčky? Vždy periem dve za sebou. Zdá sa mi, že je tam málo tých tyčiek na viac prádla.

maryetta
14. feb 2025

Neuvazovala si nad susickou?

lilope
autor
14. feb 2025

@lopka1313 tento vyzerá, že pojme viac vecí. Keď sú rozložené všetky poschodia, zmestia sa tam na každé prevesené tričko/sveter na polovicu aby sa neprekrývali? Cca výška je aká?

lilope
autor
14. feb 2025

@maryetta nie, nemám ju kam dať. Práčku mám zhora plnenú kvôli menšej kúpeľni.

lopka1313
14. feb 2025

@lilope ano jasne, tricka a svetre v pohode, len dlhe nohavice a leginy vesiam cez 2 poschodia, plachty by som musela dokonca cez 3. Pripadne tie trosku vacsie tricka (3xl a tak, co mam na spanie) davam na spodok, nech sa mi nedotykaju veci pod nimi. Saty a bluzky vesiam na klasicke vesiaky a na tie divne tycky vedla.
Ale neviem, kolko Tebe pojmu pradla, lebo to zalezi od velkosti veci a od toho, ako to rozlozis. Ja som zvyknuta rozlozit oba vesiaky a vesat cez 2 tycky (v kupelni nemam okno), nech to skor vyschne, pracku mam 9kg.
Sirka je taka, ze akurat na 1 tricko, sveter. K mensiemu/uzsiemu tricku sa zmesti aj 1-2 ponozky.

Vysku Ti vsak nepoviem, lebo som na tyzden mimo domu.

lopka1313
14. feb 2025

@lilope inak susicku mozes mat kludne aj v spalni, v obyvacke, ci na chodbe. Viem, ze viacero znamych to tak maju. Ze sa im voda zbera do nadoby a tu vylievaju a tym padom staci k nej len elektricka zastrcka.

maryetta
14. feb 2025

@lilope susicku mozes mat kdekolvek. Aj niekde v chodbe.

tata1401
14. feb 2025

@lilope inak ja som si tiež dlho myslela, že nemáme kde dať sušičku prádla...potom ma napadlo, že ju dám normálne do rohu v spálni, radšej sušička ako nonstop prádlo na sušiakoch, ktoré okrem toho, že to nevyzeralo vôbec lepšie ako tá sušička v rohu, spôsobovalo v byte nesmiernu vlhkosť

lilope
autor
14. feb 2025

@lopka1313 ďakujem, to som potrebovala vedieť.

lilope
autor
14. feb 2025

@lopka1313 @maryetta @tata1401
vidíte, to mi ani nenapadlo. Zvážim aj tú sušičku, lebo máme problém aj s vlhkosťou v byte.

simca06022011
14. feb 2025

Ak myslis ten stojaty, tak ano, ten som mala roky, u svokry som to odkukala pred 20rokmi. A za mna je to na nezaplatenie, napcha sa tam vela pradla (jasne, menej skor uschne), ale super je na velke veci, lebo ked som susila navlecky, dlhe veci.. tak v podstate postavis stojan = vytiahnes iba tie "policky" ktore potrebujes a vysi ti to pekne dole... co sa mi na klasicky susiak siroky nezmesti = alebo sa to vala po zemi, alebo ine pradlo sa tam nevprace uz
jasne, susicka je naj = ale ja teda susicku mam, ale sem tam veru vytahujem aj susiaky (teraz mam ale klasicky siroky, miesta mam dost).
Mala som skor porblem s vyhotovenim, vileda ktoru som si kupila pred 20r prezila pad z balkona na 3 poschodi bez ujmy na zdravi a pred cca 8rokmi som si kupila novy susiak a ten sa rozpadol strasne rychlo...

maryetta
14. feb 2025

@lilope ano. Aj u nas tak bolo. Vonku susit. Pripadne dnu dosusit. A vlhkost velka.
Ono ma svoju nadobku kde ide kondenzovana voda. Potrebujes len zastrcku. Ci uz spalna. Chodba....
ozaj velky pomocnik.

lilope
autor
14. feb 2025

@maryetta super. Nádobka na vodu je spredu?

lilope
autor
14. feb 2025

@simca06022011 zvážim aj tú sušičku, ale predsa sa poobzerám aj po tom sušiaku, vyzerá dobre.

maryetta
14. feb 2025

@lilope neviem co kazda ale ja ano. Mam spredu.

kremlicka250
14. feb 2025

@lilope ja mam presne taku, kondenzacna susicka sa to vola🙂

lilope
autor
14. feb 2025

@kremlicka250 a cenovo ťa koľko vyšla?

lilope
autor
14. feb 2025

@maryetta popozerám sa po takej. Veď keď sa dávajú aj do skrine, tak snáď áno.

kremlicka250
14. feb 2025

Ja mam znacku beko a nedam dopustit. Nekupuj znacku candy , tu som reklamovala a aj opravar vravel,ze sa stale kazia. myslim,ze moja stala cca 400? Skusim vygooglit.

lilope
autor
14. feb 2025

@kremlicka250 dobre, žiadna candy, budem pozerať len overené značky. A program trvá cca koľko časovo?

kremlicka250
14. feb 2025

@lilope ja moznost asi 10 programov. Zalezi co susis. Uterak bude trvat dlhsie ako tenke tricko napriklad. Ale tak cca hodku a pol? Ked mam iba na dosusenie veci z balkonu ( napr v zime) tak dam na 20 min🙂

Strana
z2