Aký máte robotický vysávač?

12. apr 2023

Aký máte roboticky vysávač? Ste s ním spokojné?
Chceme si kúpiť, ešte som si nerobila rozbor aké sa predávajú 😃ale potrebujem určite aby vedel dobre brat vlasy, lebo mám dlhé a sú vždy doslova všade. A ešte jedna otázka- mimo robotického vysávača robíte ešte dôkladnejšie upratovanie obyčajným vysávačom? Ako často?
Predstavujem si, že roboticky zapnem kľudne každý deň nech pozbiera prach, vlasy, omrvinky a trebárs raz za týždeň ešte poriadne prebehnem obyčajným vysávačom miesta kam sa roboticky nedostane

katkami123
12. apr 2023

Xiaomi, ale je tu kopu starých diskusií na tuto tému.

iduska13
12. apr 2023

My máme tiež Xiaomi aj s mopom. Zvláda všetko čo uvadzas. Akurát mne to mopovanie nevyhovuje. Používam ho iba v spálňach(ale aj to pomôže). Na takú kuchyňu mi príde slabé.
Obyčajným prejdem tak 1-2x za týždeň popod skrinky a gauč lebo tam sa nevojde.

levandula7
12. apr 2023

mám Roborock S6 Pure, je skvelý, som spokojná. Bývame v dvojpodlažnom mezonete, takže sme vyberali taký, ktorý má senzory, aby nepadol zo schodov. Má senzory aj na povrchy, takže na koberci zapne maximálne sanie. Vie si naskenovať celý byt - zapamätá si viacero podlaží - a ty ho potom cez appku vieš poslať do konkrétnej miestnosti alebo mu len vyznačiť nejakú zónu, kde treba povysávať 🙂 vieš ho aj ovládať manuálne. Je dosť efektívny na mačacie chlpy, takže na vlasy by mohol byť tiež. Nevýhoda je, že je veľký, takže sa nedostane na niektoré miesta, napríklad pod nižšie položené postele. Vie aj mopovať, ale opäť je nevýhoda, že iba čistou vodou, saponát sa dá dať iba do tých najnovších a najdrahšich. Mopovaciu funkciu vôbec nevyužívam.

Púšťam ho každý druhý-tretí deň, dôkladne norálnym vysavačom povysáva pani upratovačka cez víkend a stačí to 🙂

elistek13
12. apr 2023

My mame od Sencoru, kupovali sme tejto znacky, lebo maju dobre ceny a zaroven aj tie vysavace su fajn. Kamaratka aj svagrina maju, tak som sa inspirovala. A je dobry. Cez aplikaciu ho poslem kam potrebujem, povysava, nie je hlucny a mame aj s mopom 🙂

sazumak
12. apr 2023

My máme Roborock S7 MaxV ULTRA, je síce drahší, ale úplne úžasný. Perfektne vysáva, mopuje, nič nevynechá, nerobí čmuhy, nie je hlučný, nenaráža do rohov. Sám sa povysáva, vyčistí a teda máme ho už 6 mesiacov, vysávame denne a ešte sme sáčok v zbernej nádobe nemenili. A to máme tri deti, kopec smetí, ja fakt neviem, kde tie smeti sú 🙂 Vodu vymieňame -dopĺňame pravidelne, pekne upozorní, keď to potrebuje. U nás už bežný vysávač ani nevyťahujeme, aj keď napr. potrebujeme jednu miestnosť narýchlo povysávať, tak v aplikácii prikážeme a je to. Pekne sa pohybuje aj v noci potme. Ináč, máme aj na celom prízemí záclony až úplne po zem, ale pekne si vojde aj do záhybu a zase vyjde von, neťahá ich. Pre nás je to najlepšia investícia, asi ešte lepšia ako umývačka riadu 🙂

slniecko5
12. apr 2023

Ja mám symbo laserbot a keď som ho prvýkrát pustila, hovorím si, vitaj v 21.storoci:). Odvtedy to každému odporúčam. Krásne mi deň pozbiera prach, vlasy, omrvinky, povymeta rohy. nNevysavam raz týždenne normálnym vysávačom, načo. Topka je, že odídem, pustím a vrátim sa do čistého domu👌.

ropucha6
12. apr 2023

Dobra tema, potrebujem kupit novy a vykonnejsi. Mate niekto na podlahe aj male koberce? Potrebujem taky, co zvladne aj podlahu aj koberce aj tie prechody.

sazumak
12. apr 2023

@ropucha6 Ten náš v pohode, aj koberce, aj lišty....prechody síce nemáme, ale mal by do výšky 2cm. Máme ho nastavený, že vysáva a zároveň aj mopuje, ale keď ide na koberec, tak len povysáva a vtedy ho nepomopuje. Povysáva krásne, nič nevynechá. Odvtedy ako ho máme, tak už dcéram do ruky obyčajný vysávač nedám, tie to odflákli, samozrejme rohy poobíjali a toto je jeden zázrak, len ľutujem, že sme si ho skôr nekúpili 😍 Ináč, vydrží povysávať a pomopovať celé prízemie asi 88 m2, nemusí sa chodiť dobíjať, zvládol by aj viac. Keby nebol taký drahý, tak by sme ho brali aj hore na vrch. Kámoška má lacnejšiu verziu, ale to mopovanie tam už nie je taký zázrak, veľa ľudí mi hovorilo, že mopuje radšej ručne, necháva to fľaky. My mopujeme len čistou vodou a mopuje to fakt super. Samozrejme, keď sú nejaké staré zaschnuté fľaky, tak to tiež neodstráni. Ale keďže vysávame a mopujeme každý deň, tak máme stále čisto.

kiwi3
12. apr 2023

xiaomi a vacsinou vysavam obycajnym. nemozes mat fakt nic na zemi (ani nic, kam sa nevie dostat) a pri trojizbovom byte by to trvalo minimalne 2-3 hodky, aby povysaval poriadne, na to nemam nervy, ked to viem sama za pol hodinu. tak ho davam len niekedy a len na cast s dlazdicami.

lenkakravcova
12. apr 2023

Náš sa stráca. Mate aj vy s tými vašimi tento problém? Normálne sa ide zaparkovať a pre kreslí si totálne mapku. 😶😐 Robí to posledné mesiace. Len tak kedy tedy náhodne.

kiwi3
12. apr 2023

@lenkakravcova ja ho vzdy radsej zanesiem, nemozem sa na tu jeho bezprizornost pozerat 🙂

lenkakravcova
12. apr 2023

@kiwi3 aj ja ho zanesiem keď sa strati. Len on blbý si medzitým pre kreslí izby na mapke úplne naopak a potom ďalší krát nevie co ma vystavať a celý priestor mapuje úplne od začiatku. 😒 A to už mám potom nervy. Lebo len hučí a chodí hore dole.. 😀

sazumak
12. apr 2023

@lenkakravcova Náš sa zatiaľ nestráca, ale je pravda, že ho máme asi 6 mesiacov, uvidíme po rokoch, ak toľko vydrží 🙂 A plus je to, že celé prízemie vysáva a mopuje dokopy cca 45-50 min.(si 88m2) takže celkom rýchlo je hotový. Ak sa aj náhodou niečo objaví na zemi, ako kábel z nabíjačky....to sa nám často stáva, že zostane trčať, tak ho potiahne, ale nespapá, nikdy sa mu nič nestane. Alebo ak je omotaných veľa vlasov, tak upozorní a pod. Ja ho napr. aj 2x denne posielam do predsiene a kuchyne, tam je najviac smetí a vždy sa pekne vráti do stanice, neblúdi.

lenkakravcova
12. apr 2023

@sazumak Hm to pekne rýchlo vysáva. Náš je pomalší ale stal ani polovicu tak ti bude aj tým. 😀
Mali ste predtým aj iný? Vieš porovnať zvukovo ci je ten novší tichší?

sazumak
13. apr 2023

@lenkakravcova Tento máme prvý, prerábali sme, tak sme si kúpili do nového 🙂 Ale kamarátka má lacnejšiu verziu, tak vravela, že je hlučnejší. Náš vysáva ticho, len ako sa celkom na konci potom sám vysáva do tej zbernej nádoby, tak to dosť hučí, ale to trvá asi pol minúty-minútu.