Aký sviatočný servis používate a ste spokojní?
Aký sviatočný servis mate a aj používate? Ste spokojne? Môže sa čínsky porcelán umývať v umývačke? Mam záujem o niečo bledé, slonová kosť, ahoj pripadne jemne zlaté zdobenie, fotky potešia... Dnes ďakujem za postrehy
@oblecenie99 ja som tiez toho nazoru. Kupila som si vianocnu kolekciu winter glow. Je to jemne, elegantne, hodiace sa hocikedy aj cez rok.
@oblecenie99 mame doma aj skôr také uni, ktoré je vhodné na rôzne oslavy aj sviatky. Link je na prvej strane. Aj čajové a kávové servisy máme také, dalo by sa povedat, že sú univerzálne a používajú sa počas celého roka. V&B som začala kupovať až tento rok. Minulý rok som kúpila len terinu na polievku 🙂 miesto zatiaľ ešte máme, aspoň čo sa týka miesta v dome, ale už miesto vo vitríne nie je. Je potrebné kúpiť ďalšiu a hlavne veľkú 🙈
@misana84 no to si ty musis rozhodnut... Ja pouzivam tento vianocny aj v lete, ked je prilezitost. Proste sme vsetci spolu, mame vianoce - a je uplne jedno aky je datum ;) Ale dlhe roky som odolavala, lebo nebol priestor, lebo to stalo vela penazi.... v 2022 mi mama kupila dve veci, v 2023 som si ja kupila najprv dalsich 5 - a potom sa to rozbehlo ;) teraz mam kompletny servis pre osem ludi plus servirovacie veci okolo, a doklepem to k 12tke - neviem ci tento rok este, alebo v 2025... ale chcem to mat komplet ;)
@oblecenie99 a čím by ťa to malo zaktivizovať?😃 Už je to skôr ako obohratá platňa jeden a ten istý motív porcelánu ktorý využiješ len na Vianoce, či? 😏
Ale na druhú stranu, tie čo tu dala @mamelka a @zuziiiii sú fakt nadčasové a krásne. 😍👍
@evaachesa ja som sa snazila najst taku aby som to vedela využiť aj inokedy a snazim sa stol doplnit farbami❤️ napríklad sme porcelan využili na Veľkú noc, keď mala Alžbetka krstiny...
Ja sama som chcela vianočný porcelán,možno si aj ja raz kúpim, ale momentálne neuvažujem nad tým
@evaachesa Spomínam si, že moja mama, či babka skoro nikdy nevytiahli sviatočný servis, či to bol porcelán, alebo krištáľ - proste to bolo niečo, na čo sa len pozeralo (ideálne, vo vitríne), alebo dokonca bolo ukryté v útrobách skrine (to bol ten horší prípad). Proste sa musí šetriť, lebo čo ak sa niečo z toho rozbije a už to nebude súprava. Raz som pri upratovaní ako malá naozaj nechtac rozbila mame jeden krištáľový pohár (nikdy nepoužívaný, len vystavený) a bol z toho obrovský cirkus. Jedna, aj druhá babka mali toho dosť veľa, pekné kúsky, dokonca aj s nádobami na polievky, šákami... po jednej babke to rozobrala otcova sestra (ktorá to tiež nepoužíva, lebo treba šetriť a je to len vystavené) a po druhej babke to strážia jej synovia, ktorí to tiež nepoužívajú, je to ukryté v skrini, zabalené na ďalšie desaťročia... čo ma najviac mrzí, aj tie retro ozdoby na stromček, podľa nich sú to staré haraburdy, ale vzdať s aich nechcú lebo skoro nič nevyhadzujú a spomienka, tak to tam len tak kysne na večné veky :/
Preto som dostala takú prirodzenú averziu na takéto veci, lebo ja nevystavujem, a až tu som sa stretla s tým, že jéééj, tak sú aj ľudia, čo to používajú :D Už mám pár rokov vlastnú domácnosť, aj rodinu, a nejak ma to nechytilo, len začínam sa na to nalaďovať, najmä po tých príspevkoch tu, tak možno po sviatkoch v zľavách si aj niečo kúpim... je pravda, že my nikdy nehostíme doma u seba, čiže by sme využili len ja s mužom a deti, ale tak zase, dodalo by to tým sviatočným stolovaniam trochu "šmrncu"... už len vymyslieť, kde to uskladniť.
@domiklik taky co som dostala pred 25rokmi ako svadobny dar. Raz do roka vytiahnem

V poslednom čase sa tu toľko rieši sviatočný porcelán, že začínam o sebe pochybovať, či je to OK, že sa to vo mne ešte neaktivizovalo, aj keď ma to aj začína mrzieť, že nie je to kde skladovat 🫣 ale keby som mala, asi úplne jednoduchý, bez typických vianočných motívov, skôr niečo vseobecnejsie, čo by sa dalo využiť pri rôznych príležitostiach, nielen na konkrétny sviatok 🙂 U mňa na to vôbec nie je miesto, ale ani že na jeden dezertny tanierik navyše, máme full zatrepany byt do posledného miesta 🫤