icon

Aký sviatočný servis používate a ste spokojní?

domiklik
31. okt 2023

Aký sviatočný servis mate a aj používate? Ste spokojne? Môže sa čínsky porcelán umývať v umývačke? Mam záujem o niečo bledé, slonová kosť, ahoj pripadne jemne zlaté zdobenie, fotky potešia... Dnes ďakujem za postrehy

Strana
z3
oblecenie99
16. dec 2024

V poslednom čase sa tu toľko rieši sviatočný porcelán, že začínam o sebe pochybovať, či je to OK, že sa to vo mne ešte neaktivizovalo, aj keď ma to aj začína mrzieť, že nie je to kde skladovat 🫣 ale keby som mala, asi úplne jednoduchý, bez typických vianočných motívov, skôr niečo vseobecnejsie, čo by sa dalo využiť pri rôznych príležitostiach, nielen na konkrétny sviatok 🙂 U mňa na to vôbec nie je miesto, ale ani že na jeden dezertny tanierik navyše, máme full zatrepany byt do posledného miesta 🫤

chiara_elle
16. dec 2024

@oblecenie99 ja som tiez toho nazoru. Kupila som si vianocnu kolekciu winter glow. Je to jemne, elegantne, hodiace sa hocikedy aj cez rok.

bessie12
16. dec 2024

@oblecenie99 mame doma aj skôr také uni, ktoré je vhodné na rôzne oslavy aj sviatky. Link je na prvej strane. Aj čajové a kávové servisy máme také, dalo by sa povedat, že sú univerzálne a používajú sa počas celého roka. V&B som začala kupovať až tento rok. Minulý rok som kúpila len terinu na polievku 🙂 miesto zatiaľ ešte máme, aspoň čo sa týka miesta v dome, ale už miesto vo vitríne nie je. Je potrebné kúpiť ďalšiu a hlavne veľkú 🙈

kaktusik007
16. dec 2024

@misana84 no to si ty musis rozhodnut... Ja pouzivam tento vianocny aj v lete, ked je prilezitost. Proste sme vsetci spolu, mame vianoce - a je uplne jedno aky je datum ;) Ale dlhe roky som odolavala, lebo nebol priestor, lebo to stalo vela penazi.... v 2022 mi mama kupila dve veci, v 2023 som si ja kupila najprv dalsich 5 - a potom sa to rozbehlo ;) teraz mam kompletny servis pre osem ludi plus servirovacie veci okolo, a doklepem to k 12tke - neviem ci tento rok este, alebo v 2025... ale chcem to mat komplet ;)

evaachesa
16. dec 2024

@oblecenie99 a čím by ťa to malo zaktivizovať?😃 Už je to skôr ako obohratá platňa jeden a ten istý motív porcelánu ktorý využiješ len na Vianoce, či? 😏
Ale na druhú stranu, tie čo tu dala @mamelka a @zuziiiii sú fakt nadčasové a krásne. 😍👍

mamelka
17. dec 2024

@evaachesa ja som sa snazila najst taku aby som to vedela využiť aj inokedy a snazim sa stol doplnit farbami❤️ napríklad sme porcelan využili na Veľkú noc, keď mala Alžbetka krstiny...
Ja sama som chcela vianočný porcelán,možno si aj ja raz kúpim, ale momentálne neuvažujem nad tým

oblecenie99
17. dec 2024

@evaachesa Spomínam si, že moja mama, či babka skoro nikdy nevytiahli sviatočný servis, či to bol porcelán, alebo krištáľ - proste to bolo niečo, na čo sa len pozeralo (ideálne, vo vitríne), alebo dokonca bolo ukryté v útrobách skrine (to bol ten horší prípad). Proste sa musí šetriť, lebo čo ak sa niečo z toho rozbije a už to nebude súprava. Raz som pri upratovaní ako malá naozaj nechtac rozbila mame jeden krištáľový pohár (nikdy nepoužívaný, len vystavený) a bol z toho obrovský cirkus. Jedna, aj druhá babka mali toho dosť veľa, pekné kúsky, dokonca aj s nádobami na polievky, šákami... po jednej babke to rozobrala otcova sestra (ktorá to tiež nepoužíva, lebo treba šetriť a je to len vystavené) a po druhej babke to strážia jej synovia, ktorí to tiež nepoužívajú, je to ukryté v skrini, zabalené na ďalšie desaťročia... čo ma najviac mrzí, aj tie retro ozdoby na stromček, podľa nich sú to staré haraburdy, ale vzdať s aich nechcú lebo skoro nič nevyhadzujú a spomienka, tak to tam len tak kysne na večné veky :/

Preto som dostala takú prirodzenú averziu na takéto veci, lebo ja nevystavujem, a až tu som sa stretla s tým, že jéééj, tak sú aj ľudia, čo to používajú :D Už mám pár rokov vlastnú domácnosť, aj rodinu, a nejak ma to nechytilo, len začínam sa na to nalaďovať, najmä po tých príspevkoch tu, tak možno po sviatkoch v zľavách si aj niečo kúpim... je pravda, že my nikdy nehostíme doma u seba, čiže by sme využili len ja s mužom a deti, ale tak zase, dodalo by to tým sviatočným stolovaniam trochu "šmrncu"... už len vymyslieť, kde to uskladniť.

ibatanecnica
17. dec 2024

@domiklik taky co som dostala pred 25rokmi ako svadobny dar. Raz do roka vytiahnem

Strana
z3