Biela fasáda domu pri prašnom prostredí
Ahojte tie čo máte bielu fasádu nelutujete?
Mame čiernu strechu, antracit okna, antracit dvere, ale dom mame hneď pred roľou kde sa bude určite prášiť atd. Chápem že každá fasáda sa zašpiní a treba ju čistiť, no mne sa páči biela ale každý ma odhovára.
Ďakujem za rady
Tak hadam si nedas zelenu, hnedu, sivu, lebo sa to paci mame, svokre a krstnej mame. Dohodnite sa s muzom. My mame bielu s nadychom bezovej a je casom spinavsia, ale ono sa to da umyt.
Maju pravdu, ale ak chces bielu, daj si.
Hlavne nech je taka hladsia, nie tahana s ryhami (alebo ked uz, tak s jemnymi), lebo to bude rychlo vyzerat ako pociarane fixkou, ked sa ti v kazdej ryhe usadi spina.
Ja by som sla skor do kremovej bielej, nie snehobielej.
Ak biela, tak silikonova, ta sa jednoduchsie cisti a nerastu na nej riasy. A kludne mozes ist do svetlucko sivej, ona z dialky aj tak bude biela
Nemusis sa bat. Mame bielu a bývame v novej stvrti, kde sa este stavia, plus okolo sú polia a les. Vobec nie je problem. Spinava je len tam, kde sa vyhrieva pes a opiera sa o fasadu. Muz to z casu na cas vystrieka vapkou. Ale inak na iných miestach, je stale biela uz 3 rok. Daj kvalitnú aby sa dala pekne cistit vapkou. Aj my sme riesili farbu ale muž povedal, že biela sa da vzdy lahsie premalovať akoby sme davali nejakú tmavú. Skor ta bude stvat vecné umyvanie vonkajsích zaluzii, lebo tie umyjes a za hodinu je tam zase prach.
Ak biela, tak silikonova, ta sa jednoduchsie cisti a nerastu na nej riasy. A kludne mozes ist do svetlucko sivej, ona z dialky aj tak bude biela
@viestta áno nás tým som rozmýšľala že sa vyhrať s tou sýtosťou nech nie je úplne taká biela biela 😁 .. len ja mám proste v hlave to že aj keby je bledo žltá napríklad alebo bledo Modra zelena hoci aká že proste tá spina je vidieť aj tak nie? Nemám skúsenosť s tým bývali sme doposiaľ vždy na byte
Nemusis sa bat. Mame bielu a bývame v novej stvrti, kde sa este stavia, plus okolo sú polia a les. Vobec nie je problem. Spinava je len tam, kde sa vyhrieva pes a opiera sa o fasadu. Muz to z casu na cas vystrieka vapkou. Ale inak na iných miestach, je stale biela uz 3 rok. Daj kvalitnú aby sa dala pekne cistit vapkou. Aj my sme riesili farbu ale muž povedal, že biela sa da vzdy lahsie premalovať akoby sme davali nejakú tmavú. Skor ta bude stvat vecné umyvanie vonkajsích zaluzii, lebo tie umyjes a za hodinu je tam zase prach.
@betulinka1 áno s tým rátam a ešte chceme aj tmavú dlažbu na terasu tak už viem že budem nadávať ale páči sa mi to take že tmavá strecha aj dlažba a biela fasáda.. ale už som aj čítala že je to gýčové lebo si to každý teraz dáva a bla bla.. akože chápem že veď keď sa to páči mne nemajú má zaujímať názory iných len som v tomto začiatočník tak preto sa radšej pytam na skúsenosti 🙂
Siva je lepsia ako biela, bezova, zlta, zelena... Proste vyzera to tak trosku "zaprasene" uz od nova ale lepsie ako zaprasena biela
A ked pojdes vyberat podla vzoriek, tak ak sa ti bude nejaka pacit, zober o nejake percento svetlejsiu
My mame taku sivú dlazbu granito myslim, ze sa to volalo a vyzera to lespie ako susedia o dali taku krémovú. Nam za pacil ten kontrast.
My mame taku sivú dlazbu granito myslim, ze sa to volalo a vyzera to lespie ako susedia o dali taku krémovú. Nam za pacil ten kontrast.
@betulinka1 náhodou fotku by ste neposkytla ? Ak nie tak to úplne chápem
Mozem sa spytat, preco ciernu strechu? V Rakusku, Nemecku su viacmenej zakazane, vo FR uz vobec. Tak isto Taliansko a Spanielsko ma urcite pravidla, ziadna cierna strecha. Neber to osobne, len sa pytam.
Mozem sa spytat, preco ciernu strechu? V Rakusku, Nemecku su viacmenej zakazane, vo FR uz vobec. Tak isto Taliansko a Spanielsko ma urcite pravidla, ziadna cierna strecha. Neber to osobne, len sa pytam.
@spongebob1 iba preto že sa nám vizuálne páčila
Bielu urcite nie. Jedine, ze by si chcelabyvat v "spinavom". To budes mat ako okna, o chvilu, hnusne zaprasene, sede. Mam v okoli biely dom, vlastne uz ho premalovali. Nas je nastastie inej, dokonca stredne tmavej farby, no je riadne vidno, aky je zapraseny po 18rokoch. Najradsej by som ho vykefovala 🙂.
Urcite si daj snehobielu. Za 2-3 roky bude pekna sivasta. Ak das sivastu teraz, po par rokoch bude mat farbu betonu.

Kazdy,nech sa stara o seba.Ked sa ti paci,tak si daj
bielu🍀.