Byt v meste alebo dom na dedine?
Ahojte. Idem si po rady alebo názory.
Pochádzam z dediny, kde najbližšia dedina bola vzdialená 20km, bol tam jeden obchod, proste taká "nuda" pre mňa ako dospievajúce decko.
Teraz mám muža, 4r dcéru a žijeme v úplnej blízkosti mesta. Lokalita je skvelá, mám tu robotu, dcéra škôlku. Bývame nad svokrovcami, ale chceme ísť preč.
Moja otázka je ,kúpili by ste byt v meste alebo dom na dedine ktorá je 20km od mesta? Tu kde momentálne bývame sú pozemky a domy hrozne drahé tu sa nedá kúpiť za fajn cenu nič...
No obávam sa, či má to dochádzanie, dochádzanie dcéry neskôr neomrzí...
Viem, ze názory budú rôzne ale možno mi v niecom pomôžu...
@sara07 ved jasne, ale kde byva vacsina ludi a na co ma...ja som vdacna za dom a velke pozemky a hlavne skvelych susedov.
Za mna byt v meste. 20km je dost. Ked si hlavne predstavím, ze by som musela chodit kvoli krúžkom deti. Ked zacnes robit, mozno sa financie zlepšia a kúpite si dom bližšie.
Bývame na dedine v dome už tretí rok a nikdy sa už do bytu nevrátim. Nikdy… máme svoje súkromie, parkovanie, svoju terasu, záhradu, deti sa hrajú vonku, my pri nich v pohode kávičkujeme, ak potrebujeme alebo chceme ísť po niečo dnu nemusíme sa trepať po výťahoch. Teraz máme bazén, tie horúčavy vobec nevnímame. Trčať v byte - to by ma asi porazilo, alebo baliť veci a trepať sa k vode kde je ďalších tisíc ľudí to tiež nie je bohvie čo, človeku sa aj nie stále chce. Takto ráno vstaneme a sme ako na dovolenke. Dom by som nevymenila za nič na svete.
@marsmykkok ja mamu aj chápem, dom stavali s otcom vlastnými rukami, neskutočne ťažko zháňali materiál cca 1965 -1967, bolo po povodni na Dunaji tak všetko išlo tam a výroba nestíhala. Otec na motorke (vtedy určite nie pohodlne )jazdil trasu 200km tam a 200km späť, aby zohnal.
A doteraz na dome všeličo treba, aj keď prešiel renováciou. Len čo s mamou ?! Nedá mi 💜ju tlačiť do zariadenia, ja mám mini byt a za predaj domu s pozemkom v zadnej prdeli , by tu v okolí kúpila max garáž.
@betulinka1 ja pracujem už rok ako mala nastúpila do škôlky
Byvam v meste, ale byvala som chvilu aj na dedine..vyrastala som na dome a teraz zijem v byte..takze myslim, ze to viem porovnat...
Zalezi od toho co si ochotna tolerovat. Ja proste neviem a nechcem zit na dedine. Vyhovuje mi, ze v meste mam vsetko a kedykolvek. Ani dom mi nechyba. S domom je viac prace, viac financii...nakoniec sa clovek cely zivot nahana aby to zaplatil a udrzal..
Ja by som volila byt v meste, hlavne kvoli dietatu, viac moznosti na kruzky a mozno o nieco menej casu straveneho v aute, bohuzial my sme prave tak na dedine, do prace relativne daleko, mal v skolke v dedine, ale na kruzok muselo by sa ist do najblizsieho mesta co je zas o nervy stihat kym sa vratime z prace…
Takychto tem je tu milion…
Byvala som cely zivot v byte, teraz sme 5 km od krajskeho mesta na dedine a teda vratila by som sa do bytu ale mame velkeho psa a muz nechce. Je vyhoda mat dvor ked su deti male, ale nebavi nas to byt stale na dvore a na tom istom 1 ihrisku v dedine kde nikoho nestretnes. Do obchodu chodime do mesta, k lekarovi chodime do mesta… zatial jedine skolka je vramci dediny, este bude zakladna a potom zase treba ist do mests. od oktobra do marca na zahrade nie je co robit, v zime o 4 tma, v lete zase stale udrziavat zahradu….
Ked by som mala definovat moj pocit z domu na dedine tak je to slovo NUDA. A do dediny 20 km od mesta by som nesla v ziadnom pripade, jedine ze by to bolo 20 km od BA.
mali sme niekedy susedov, ktori sa prestahovali z rodinného domu do bytu, aby vyriesili casovy problem dochadzania. Pobudli v byte 3 roky, napokon sa vratili do novostavby domu na druhej strane mesta, nad bytom vyhral komfort bungalovu s terasou https://promiprojekt.sk/projekty/laguna/laguna-34n byvanie v bungalove si pochvaluju aj napriek tomu ze opat dochadzaju za pracou a skolou, ktore si len trochu skratili

Ideal dom v centre 😀
Ja som bytova, teraz byvam v dome mimo mesta. Ja som za byt vo velkom meste. Dochadzanie atd je pre mna otras plus vzdy ked nieco potrebujem musim ist autom, clovek si nemoze ani vypit s partnerom v meste lebo kto bude soferovat a take podbne detaily.
Okolo domu vela roboty, sice zahrada ale tak mne by stacila vacsia terasa