icon

Bývanie na vyššom poschodí bez výťahu

2. aug 2023

Ahojte, hľadáme s mužom nové bývanie a byt, ktorý sa nám páči aj samotne aj lokalitou a pod. je na 6. poschodí bez výťahu.... Máte niektorá takéto bývanie? Ako ste to riešili v tehotenstve a keď ste mali malé dieťa? Boli ste s tým ok alebo by ste si už také bývanie 2x nevybrali? Myslím za kočík a pod., chcem sa s niekým poradiť aby som neskôr neľutovala 😄

patka06
2. aug 2023

@bluka2 Na Slovensku?
Nová info pre mňa. tiež som vedela, že po 4. môže byť bez výťahu /bývali sme tak roky/
5 + už mali výťah
12 - 13 poschodové majú 2 výťahy

ukulela
2. aug 2023

@bluka2 pochybujem, ze kurier u nas vynesie nakup na 6p. Aj pizzu len po spodne zvonceky....

ice8
2. aug 2023

@sasa1310 nepochybne pada viac vytahov, ako schodov.. I ked, nadje sa aj taky pripad, tak potom uz jedine byvanie na prizemi..

ice8
2. aug 2023

@sasa1310 kazdy byt si najde toho svojho, toho praveho, majitela..
prizemny? tie idu ako teple rozky, ak sa jedna o handicapovanych ludi
byvanie vysoko, idealne pod strechou a bez vytahu? ziadne buchanie vytahu, i ked tie novsie su uz tiche. Ale posledny byt = ziadni okoloiduci susedia, tiez vyhoda.
Ceresnickou na torte, obzvlast vo velkych mestach, su tie zamrezovane chodby, ktore porusuju protipoziarne opatrenia..

panonia
2. aug 2023

Chvíľu som byvala na byte a išlo mi to neskutočne na nervy trepať sa s kočikom hore dole a to bolo len prvé poschodie🤣.

vanilka3
2. aug 2023

Dost vysoko 6.posch. bez vytahu, uz len ked clovek ma tazsi nakup, tak to zabrat a nehovoriac a tehotenstve, kociari alebo uraze, kedy ledva chodite a nie este vyslapat tolko schodov napr. s barlami :/

hladamematku
2. aug 2023

urcite nie!!!!!

yoxinka
2. aug 2023

Bývala som na 7. poschodí na intráku, 90% času som tam vybiehala po vlastných. Bývala som tak asi 4 roky a bola to mega prča. NIKDY by som ale nešla dobrovoľne bývať do bytu, ktorý je na 6. poschodí v prípade, že plánujem rodinu. Ako žena, ktorá bola trikrát tehotná, ktorá pravidelne nakupuje, chodí s deťmi von ti píšem, že je to fakt … ozaj veľmi blbý nápad. Ešte taká vec, mala som veľké problémy s chrbticou, nemohla som ani chodiť. Bez výťahu … neviem, koho by som volala, hasičov, nech ma znesú, lebo musím ísť k doktorovi 🤷‍♀️. Kúpiš nový gauč, chladničku, práčku … kto to bude trepať na šestku?

hankab
2. aug 2023

To fakt niekde na SVK existuje 6-poschodova bytovka bez vytahu? To je pre mna rovnaky bizar ako dom bez pozemku.
Preboha, my byvame v dome a ked ideme na vacsie nakupy a mame z auta vynasat 4 tasky + nieco nadrozmerne/velke/tazke, tak nadavam ako pohan, ze sa musime na 2x vracat do auta z ulice. Neviem si predstavit uz len bezny nedelny nakup trepat hore schodami, ved mam problem ho odniest z auta do domu (tazke tasky) cca 20m, nie este hore schodami.
Plus mat napr. 2-rocne dieta, ktore tazko stupa do vysokych schodov a treba ho drzat za ruku, k tomu novorodenca, autosedacku, tasku s vybavou, nebodaj kocik… ani nahodou.
V zivote by som nad takou kupou nepremyslala, ani keby cena bytu bola polovicna oproti ostatnym.

bluka2
2. aug 2023

@patka06 nie na Slovensku, ale v iných krajinách, kde sú paneláky
@ukulela hm, mne nosia celý nákup v Nemecku až pred bytové dvere. Tesco online na Slovensku donesie nákup len dole?

lienka.7
2. aug 2023

@autorka prepac, ale bláznis? Ja som ako tehu sla 4 poschodia a koniec ti poviem😔 a potom s deťmi... no absolútne nie.

bluka2
2. aug 2023

Deti od 3-4 rokov je fakt len vec zvyku…

evaachesa
2. aug 2023

Bývam na 7.poschodí a treba nám meniť výťah. Len dúfam že nie akurát keď budem tehotná. 😱 Bývať takto dobrovoľne? Ani nesranduj prosím ťa. 😱😅

muchotrafka298
2. aug 2023

@bluka2 u nas kurier ani nevyjde velakrat z auta a bezne kurierske sluzby ked nemas vynasku zaplatenu (spotrebice napr. alebo velke nabytky) tak po prve dvere (co su vchodove na baraku).

stanislavicenka
2. aug 2023

@autorka my byvame na 4 tom poschodi bez vytahu. Tento byt sme si vybrali, uz som bola tehotna. A sme spokojni. Mame 2 male deti. Nikdy som nenadavala. Kociar som mala cele obdobie babatiek dole pri vchode. Ja by som nemenila

diewcatqoo
2. aug 2023

My byvame na tretom bez vytahu. Neberiem to ako nejaku tragediu, byt sme kupili v tehotenstve a davala som to v pohode aj vo vysokom stadiu tehotenstva, aj po porode (prve dni bol trochu problem, priznavam), aj sme sa vedeli neskor s dietatom nejako normalne presuvat z poschodia dolu do kocika, aj zniest odrazadlo a pod.
V praci som bola donedavna v kancli na 5. poschodi a toto som davala este v tiez v pohode. Aj ked predstava toho, ze vleciem dieta alebo nakup az na piate, uz bola desivejsia. No a potom nas prestahovali na 6. poschodie a to uz bola pre mna konecna. Moja kondicka definitivne skoncila na piatom, potial to este davam v pohode, ale vyysie uz obcas lapam po dychu. A co je horsie, nedavam to nielen hore, ale aj dolu. Ja takmer vzdy po schodoch behavam, takze ked bezim dolu, takmer vzdy mam zavrat. Ono sa to nezda ako velky rozdiel medzi 5. a 6. poschodim, ale u mna ta patka bol asi strop. Neviem si predstavit tahat sa pesi na 6. poschodie s nakupom, tehotna alebo s dietatom....

eeffka
2. aug 2023

@diewcatqoo presne 🤣🤣🤣mama byva na 6. Ked jej robili vytah na 4 pohoda, som zvyknuta, 5te este slo ale to 6 som uz ratala ocami 🤣, ona vtedy chodila s vankusom a ze na 3si vzdy posedela (70+)

maranta_leuconeura
2. aug 2023

Byvala som v takom dome, 4 poschodovy bez vytahu. My sme boli na tretom a doteraz si pamatam ako som fucala po schodoch smerom hore s tazkou skolskou taskou. Vtedy tie tasky snad vazili tolko co deti 🙄 Mne ju nikto nezobral, lebo mama tahala tasky s nakupom. Vsade boli schody, aj smerom do vchodu aj vo vchode este po prve schody 😆 bezbarierovost nula. Aj do pivnic zas smerom dole. Nebola ziadna kocikaren ani miesto na bicykle, len pivnice. Mna mama brala v kociku tak, ze ho najprv zniesla dole a potom sa vratila po mna. A robila to len do momentu ako som sa naucila chodit, potom som uz musela ist vsade peso 😉
Ja si tak neviem predstavit fungovat a to bolo tretie, nie sieste.

lulu0123
2. aug 2023

Byvali sme bez vytahu na 3.poschodi este bez deti a viac by som do toho nesla.Hoci tam sa nakoniec stavali nove byty hore a robil sa aj vytah.
Take kazdodenne chodenie hore dole mi nevadilo,ale s nakupom to bola otrava,stahovanie katastrofa,cestovanie niekam, kufre trepat po schodoch.A uz si vobec neviem predstavit napr.zlomenu nohu,alebo iny uraz.A s kocikom a detmi sa trepat.Mam dost aj ked idem s mojimi 3 vytahom.Kocik,kolobrzky,odrazadla.

dettilv
2. aug 2023

Nieee. My sme na druhom a vyššie by som určite nešla. Dcéra má 15kil, veľakrát ju vláčim hore, plus mám ruksak a tašku v ruke. Kým vyjdem takto hore som celá spotená a jednoducho nevladxem. No a bože chráni keď niečo zabudnem dole v aute a som sama s malou.

hradnapani
2. aug 2023

v ziadnom pripade to neber. sest poschodi je velmi vela. Ja som zazila štyri poschodia u starych rodicov a bolo to tak na hrane. Na starobu ich to aj celkom vaznilo v byte. Ked sme mali odstaveny vytah nejake dva mesiace nabehala som sa aj s detmi peso po schodoch na osme, kondicku som mala fantasticku, ale uz nikdy viac.

ivangeline
3. aug 2023

Urcite by som az na 6te nesla. Jedine,ze ste sportovo zalozeni a budes mat male v nosici viac ako v kociari. ;D

autor
3. aug 2023

Ďakujem, veď to ani neberieme nakoniec... ale zamýšľala som sa nad tým, lebo byt oproti mal normálne na chodbe detskú motorku a tak, tak zjavne takto ľudia mladí s deťmi žijú... Predávajúci tvrdil, že kočíky nechávajú dole a tak fungujú... Tak som chcela vedieť, či náhodou tu sa nenájde niekto kto tak býva a jeho názor proste... lebo inak je byt krásny a v centre mesta tak všetko blízko, len ten chýbajúci výťah bol teda šok....

ice8
3. aug 2023

Ano ludia si nechavaju kociky dole.. Vacsinou, to snad len kulturisti tahaju kociky hore dole 6 poschodi :D
Inak ak ma bytovy dom stare vytahy, treba ocakavat rekonstrukciu, a ta je s kocikom tiez na nic, pretoze logicky vytahy trva nejaky cas vymenit, a potom namiesto jedneho ide nula, alebo namiesto dvoch ide jeden, a do toho sa snazi cely panelak nasackovat.

sasa1310
3. aug 2023

@ice8 žiadna výhoda byť na 6.poschodí bez výťahu. Stačí sa opýtať realitných maklérov, koľko záujemcov im chodí také byty pozerať. Minimum a keď aj prídu alebo sa predá, tak s cenou musí ísť kvôli tomu dole, nakoľko to je veľký handikep bytu

ice8
3. aug 2023

@sasa1310 a 3 poschodi je OK ?

lienka9
3. aug 2023

S rodicmi sme byvali na 4 tom,potom s manzelom na 3tom bez vytahu.to sa este dalo,ale vyssie by som nesla uz.zavisi vela ci mas dole k dispozicii pivnicu,kocikaren alebo niekam kde odlozis kocik.ak nie musis ratat ze stale budes musiet skladat do auta (ak teda mate) lebo ved hore ho nevytrepes..ked bol syn babatko brala som ho normalne na rukach,vanicku aj cely kocik ostaval dole..dala ho do postielky a zbehla napr pre nakup, ak som mala..dalo sa zvyknut a fungovat.ale na 6te by sa mi asi nechcelo :D

sasa1310
3. aug 2023

@ice8 žiadny byt bez výťahu nie je dobrý. Čím vyššie poschodie ešte horsie

mima172
3. aug 2023

@sasa1310 Je to uhol pohľadu 🙂 My sme si vybrali byt na 4tom bez výťahu, sme tu od 2017 a býva sa nám skvele 🙂 Žiadne buchotanie výťahom, zlodejom sa tak vysoko chodiť nechce (ber s humorom) a považujem za benefit aj ten pohyb, ktorý vďaka tým schodom mam. Niekedy idem len tak vyniesť smeti, hoci nie je treba, no cítim sa usedená. Výťahy nám idú o rok robiť, nejako to neriešim, no využívať ho budem minimálne.

sasa1310
3. aug 2023

@mima172 benefit? Rovnaký benefit má každý, kto má výťah