icon

Čím čistíte zrkadlá?

esmera50
7. júl 2022

ahojte, ako čistíte zrkadlá a čím, aby na nich neostávali šmuhy? stále tam sú...už neviem, čo robiť, aj sklenený stolík aj zrkadlá, mám s nimi rovnaký problém, na okná používam vodu s octom, to zaberá perfektne, ale tie zrkadlá, nemám pocit, že by na ne ocot účinkoval tak dobre ako na okná...čím utrieť a umyť?

Strana
z5
viestta
7. júl 2022

Utriem vlhkou handrou, prelestim clinom a čistou vypratou mikrovlaknovou handrou. Žiadne smuhy neistá u ak je ta handra cista

esmera50
autor
7. júl 2022

@viestta hm, clin? ja radšej verím tomu octu, tieto prostriedky šmuhy nechávajú asi...čo ja viem...ďakujem za radu, a čím preleštíte, stierkou na okná či skrátka tou istou handrou? nejestvuje nejaký extra prípravok na sklá?

marinecka95
7. júl 2022

Na toto nedám dopustiť. Handru namáčať do zimnej vody, vyžmýkať a utrieť - nechať vyschnúť a nezostane ani fliačik. Pozor - handra sa nesmie prať v žiadnom prostriedku, len v čistej vode.
Dajú sa kúpiť v pepco kedysi mi ich nosila rodina z Nemecka.

viestta
7. júl 2022

@esmera50 keď máš čistú vypratu handru vylestis bez smuh aj bez chenie

esmera50
autor
7. júl 2022

@marinecka95 a čo to je, čo to stojí, to sú nejaké špeciálne handry? na sklené stoly aj na zrkadlá? aká je to zimná voda? a ako handry udržovať?

mandzula
7. júl 2022

Streknem Clinom a vyleštím kuchynskými papierovými utierkami.

trema
7. júl 2022

@esmera50 zimna voda - mozes umyvat len v zime 🙂

marinecka95
7. júl 2022

@esmera50 magická handra 🙂 krstná mi to nosila z Nemecka ale teraz som ich objavila v pepco - 2ks stoja 2,5€ - vydržia straaaašne dlho.
Používam na okná, zrkadla, konferenčný stolík ale i lesklé plochy - kuchynská linka, kachličky v kúpeľni.
Studená voda z kohútika 🙂
Handru len vypláchaš v čistej vode, nesmie sa používať žiadny čistiaci ani prací prostriedok lebo inak stratia účinnosť 🙂

esmera50
autor
7. júl 2022

@trema no nie, vážne, aká to je voda, studená veľmi?

esmera50
autor
7. júl 2022

@marinecka95 no ok, umyjem handru v studenej vode a vyžmýkam, a takou handrou prejdem sklo aj zrkadlá? a už ničím suchým neutieram, nechám uschnúť, a vážne ani stopy po šmuhách? dá sa to objednať aj z netu?

mandzula
Autor odpoveď zmazal
dadymima
7. júl 2022

@mandzula ja tak isto a nikdy som smuhy nemala…

hvolkovamirka
7. júl 2022

normalne clinom, len treba mat podla mna poriadnu handricku a hlavne zakazdym musi byt cista. kedy som pouzivala kuchynske utierky, no v poslednom case mi tiez zacali zanechavat cmuhy

benit
7. júl 2022

@esmera50 teraz som ich kupila v pepco v zlave, ze vyskusam. Chystam sa umyvat okna. Potom sa vratim po dalsie.

marinecka95
7. júl 2022

@esmera50 áno presne ako píšeš, preto je magická 🙂 neutieraš už ničím, vyschne a vualaaaa krásne lesklé zrkadlá a všetko čo tým pretrieš.
Neviem, nikdy som neobjednávala 🤷‍♀️ Majú v pepco

esmera50
autor
7. júl 2022

@benit a funguje to bez šmúh? ja som našla toto: https://www.toptop.sk/domacnost/cistiace-nano-s...

esmera50
autor
7. júl 2022

@marinecka95 a pošleš mi link na tie handry? nemožem ich nájsť na nete...

marinecka95
7. júl 2022

@benit odporúčam 🙂 okná umyté raz dva - sklo šuchnem obyčajnou hocijakou handrou, potom pretriem touto zázračnou a okno umyté 🙂

marinecka95
7. júl 2022

@esmera50 nikdy som handry neobjednávala 🤷‍♀️ Nemáš možnosť kúpiť v pepco?

benit
7. júl 2022

@esmera50 poobede sa chystam umyvat, tak ti napisem.

esmera50
autor
7. júl 2022

@marinecka95 no neviem, mám to dost daleko od svojho bývania...a ktovie, či to tam budú mať, a akos a to volá oficiálne?

esmera50
autor
7. júl 2022

@marinecka95 a postup teda taký, že handru namočím do studenej vody, vyžmýkam a potom utriem , ale už ničím suchým nevyteiram, nechám to tak, uschnúť????

esmera50
autor
7. júl 2022

@marinecka95 mám to daleko,radšej by som z netu objednala, alebo nekupiš mi to a nepošleš pšotou? zaplatím ti aj pšotovné a balné, čo už, ako dlho vydržia tie dve handry?

marinecka95
7. júl 2022

@esmera50 áno presne ako píšeš

marinecka95
7. júl 2022

@esmera50 veľmi rada ale som PN takže do pepca sa tak rýchlo nedostanem 🤷‍♀️
Handry ti vydržia tak dlho až kým sa s nimi nerozlúčiš 🙂 keďže sa nesmie prať v prášku ani žiadnom prostriedku len čistej vode handra po roku nevyzerá dobre ale je stále funkčná :D

suge
7. júl 2022

Benzínalkoholom.

esmera50
autor
7. júl 2022

@marinecka95 to neponáhla, potom, keď budeš môcť, ozveš sa mi? mail mám durcova2@post.sk

marinecka95
7. júl 2022

@esmera50 👍rada, ak by som pozabudla ozvi sa 😍

zankapetro
7. júl 2022

vies co kuchynskymi papierovymi utierkami a Clin 🙂

esmera50
autor
7. júl 2022

@zankapetro no clinu nejak enverím

Strana
z5