Čo áno a čo nie do novej kuchyne?
Ahojte. Čo by ste si do kuchyne už nikdy nedali ako teraz? A naopak čo by ste zmenili alebo čo je tá najlepšia vec?
Kľudne aj napr kôš pod drezom, atď...
@anonym_autor
Rúru s funkciou pary
mať jednu skrinku s názvom "raz za mesiac" (waflovač, šľahačkovač, opti gril...)a jednu skrinku "raz za rok/nikdy" (príbor na ryby, odšťavovač, stroj na cesto...)
@anonym_f94f29 boha, ta moja skrinka raz za rok/nikdy by bola pekne velka... ale samozrejme chapem na co by bola
Mam ruru spojenu s mikrovlnkou, mam ju zabudovanu vyskovo na urovni dosky, takze sa nezohybam ani nenacahujem dohora. Bolo to drahsie ako rura a mikrovlnka zvlast, ale super usetrene miesto! Dala by som si znova 😊
Umyvacku mam vedla drezu z jednej strany a skriniek s pribormi, taniermi a hrncami druhej, takze pri nakladani z drezu a potom vykladani do skriniek len stojim na mieste, nebeham po celej kuchyni.
@maranta_leuconeura Prosím, môžeš poslať značku a typ tvojej rúry?
@maranta_leuconeura Prosím, môžeš poslať značku a typ tvojej rúry?
@andrea2667 je to Bosch, starsi model uz sa nepredava, podobna je asi HNG6764S6
Mám novú, so všetkým som vlastne spokojná, až na 2 veci. 1. Čierny gratinovaný dres, pokiaľ sa vždy neutrie do sucha, sú na ňom fľaky z vody. 2. hranaté úchytky na linke. Na oko sú síce pekné aj ladia s linkou, no keď sa človek pozrie z blízka, vidno na nich prach. Otvorenú poličku mám len jednu a to stačí.
@rybkoava presne tak,,granotovy vyzera super, len ked je novy.... v kuse to treba cistit. Staci kvapka vina,,trocha kavy a hned je flak...
@evansova prečo by to nemalo zmysel? Ak vládzete a plánujete ešte variť, nová linka so šuflíkmi by Vám pomohla na obdobie, kedy to najviac potrebujete. . A keby to bolo čo aj len na rok, dva, však linka zostane v byte/dome a ak je prakticky urobená, zvýši hodnotu nehnuteľnosti.... Ak máte ľudí, ktorí Vám pomôžu s výmenou linky, dajte si to urobiť ♥️
@ajsha123 Ďakujem, hádam sa teda do toho pustím.
Nedala by som nerezový drez a nerezovú varnú dosku. Stačí, že sa raz zanedbá utieranie vody a je to navždy fľakaté. Tiež by som dala zástrčku aj ku sporáku, aby som mohla mixovať priamo v hrncoch bez prenášania.
Som spokojná so šuflíkmi dole, rúrou vo vysokej skrini, plynovou doskou, košom pod umývadlom aj so smotanovou farbou
Nedala by som nerezový drez a nerezovú varnú dosku. Stačí, že sa raz zanedbá utieranie vody a je to navždy fľakaté. Tiež by som dala zástrčku aj ku sporáku, aby som mohla mixovať priamo v hrncoch bez prenášania.
Som spokojná so šuflíkmi dole, rúrou vo vysokej skrini, plynovou doskou, košom pod umývadlom aj so smotanovou farbou
@lana_b co mas za drez? mam 15rokov nerez predtym vyse 15rokov tiez a stale je bez flakov. staci hocijaky octovy ci citronovy cistic a prebehnut hubkou oplachnut
@anonym_autor super téma 🙂
@anonym_autor my sme 2023 predali náš prvý dom a už sme si postavili druhý, takže v kuchyni som uz presne vedela, čo chcem.
Skrinky až po strop, monoklimatickú vstavanú chladničku (mrazak je vysoký v špajzi, btw. Vchod do špajze cez linku)dole šuplíky s frézovanými uchytmi, hore skrinky na dotyk, čo najväčší ostrov s indukciou s odsavanim von (nie rekuper), kvalitné vysuvy, vyššia pracovná plocha, drez pod pracovnou doskou, okno zarovno pr. doskou. Vstavaný kabovar, mikrovlnka a rura (odporúčam parnu) veľa podsvietenia 😂
@anonym_autor my sme 2023 predali náš prvý dom a už sme si postavili druhý, takže v kuchyni som uz presne vedela, čo chcem.
Skrinky až po strop, monoklimatickú vstavanú chladničku (mrazak je vysoký v špajzi, btw. Vchod do špajze cez linku)dole šuplíky s frézovanými uchytmi, hore skrinky na dotyk, čo najväčší ostrov s indukciou s odsavanim von (nie rekuper), kvalitné vysuvy, vyššia pracovná plocha, drez pod pracovnou doskou, okno zarovno pr. doskou. Vstavaný kabovar, mikrovlnka a rura (odporúčam parnu) veľa podsvietenia 😂
@mandrewa vysvetli, prosím: čo je drez pod pracovnou doskou? Ako vyzerajú frézované uchyty? Pošleš link niečoho podobného prípadne fotku detailu z Tvojej kuchyne? Inak vchod do špajze cez linku, snívam o tom aj ja, aj keď som to naživo nevidela 🙈... Ďakujem
Ano: Vsetko zavrete, skrinky pod strop, sufliky!!! Ziadne otvaracie spodne skrinku,vsade sufliky. Drez- granit ale nie Blanco,ale Franke, dobre sa udrziava, bledy sahara mam..
Vysuvy ma koreniny, olej pod sporakom na boku...proste vsetko na vysuv dole mat.
Leskle dvierka - najlepsia udrzba,zotries a je to v ciste. Podsvietenie na dotyk pod skrinky.
Ak mas bar, tak bar otvarat zo straby sedenia v rohy, vela miesta s lepsim pristupom.
Vyvysena prac.doska ( som vysoka)
Nie: cierny drez, rozne rohove karusely a rohove vysuvy.
Zafrezovane uchytky... vylamala by som si na tom nechty.
Rozmysliet si kam push ( tip on) a kam nie , niekde to moze byt neprakticke.
Menila som po 15r kuchynu a tieto zmeny milujem.
Este som chcela prac.dosku potiahnut az na parapet ale vyskovo sa nam to nedalo, okno jw vysoko.
Na modrej streche mam fotky pred a po.
Ahojte, a co mate za sporakom? Dlazbu? My mame teraz nieco z cudneho materialu a hrozne sa to cisti...
Ahojte, a co mate za sporakom? Dlazbu? My mame teraz nieco z cudneho materialu a hrozne sa to cisti...
@zujka2 sklenenu zastenu, najlepsia vec. Mala som predtym obklad a bolo otravne cistit spary

@anonym_autor
Rúru s funkciou pary
mať jednu skrinku s názvom "raz za mesiac" (waflovač, šľahačkovač, opti gril...)a jednu skrinku "raz za rok/nikdy" (príbor na ryby, odšťavovač, stroj na cesto...)