Mravce v kuchyni

unicornlady
31. máj 2023

Ahojte,

v dome sa mi v poslednej dobe v kuchyni vyskytujú mravce. Keby je to iná miestnosť, dám otravu. Ale v kuchyni si nie som istá, čo použiť, keďže to ani nie je konkrétne miesto, kde by sa nachádzali, sú zrazu hocikde. Dnes som ich našla pri kuchynskom dreze behať.
Čo používate na nich vy?

tiezjedna
31. máj 2023

@unicornlady vysoký kelímok, doň trochu medu alebo sirupu a ráno, keď sú tam nalezení tak to celé šupne do uzatvárateľného sáčku a vyhodím... ale je to furt dokola, mám pocit, že tento rok si urobili z nášho baráku druhý domov 😀

athena27
31. máj 2023

vyskúšaj domčeky nám to zabralo a zmizli za krátku dobu

luccija
31. máj 2023

Zelené domčeky kúpiš v záhradníctve, domácich potrebach

slnecnica1987
31. máj 2023

My sme mali toto, bezne dostat, v DM, aj Tescu, určite aj inde: https://www.mojadm.sk/raid-insekticidna-nastrah...

unicornlady
autor
31. máj 2023

My sme kedysi aj mali tie domčeky, len raz sa stalo, že tam vôbec nechceli ísť. Ale asi to skúsim znova.
Inak používam granulovanú otravu, len to nechcem, aby náhodou po kuchyni niekde rozvláčili.
Raz som skúšala aj také "babské recepty", ako napr. potrieť po skrinke octom alebo kávu, soľ, škoricu.. len to nezabralo.

cheeta
31. máj 2023

otázkou je, aké mravce... kedy si bola republika zamorena malými červenými mravcami, takzvanými faraónmi. dostanú sa všade, lezú z WC do kuchyne... ak sú v bytovom dome, je ťažko sa ich zbaviť iba v jednom byte... lebo sa objavia znova z iného bytu. najlepší spôsob, čo som počula, je zasiahnuť do ich reprodukčného procesu, boli dostať také pasce s látkou, ktorá ich v tom danom momente nezabila, ale odvliekli si to do...mraveniska a po čase sa prestali rozmnožovať. JEDINÉ ÚČINNÉ.

slnecnica1987
31. máj 2023

Ano, tento domcek, co som dala vyssie tak funguje, vnutri je nejaka latka, tu si odnesu do mraveniska, aj kralovnej, to ich vyhubi. My mame pokoj odvtedy.

veronikacernickova
31. máj 2023

Ako už bolo spomínané vyššie, jedine Raid domček na mravce. To mám odskúšané. Žiadne babské recepty nezaberajú, čímkoľvek to posypeš, len si zbytočne zašpiníš kuchyňu.