Čo kúpiť z Ikey pre novú domácnosť?
Ahojte. Ideme cez pol SR do Ikei kvoli nabytku, a chceli by sme spravit aj mega nakup na zariadenie domacnosti. Prakticky v novej domacnosti nemame nic, je to nasa prva domacnost. Nabytok mame uz porieseny, do Ikey ideme zobrat uz konkretny nabytok ktory ma aj svagrina, vola sa Hemnes. Ostatne uz mame. Ale vybavenie nie. Moja otazka je, co sa vam odtial osvedcilo, co tam chodievate nakupovat do domacnosti a naopak co nedoporucujete nakupovat?
Zatial mi bolo povedane ze plachty a obliecky urcite ano, aj drobne veci do kuchyne, taniere, pohare. Hrnce ze nie, uteraky nie, matrace nie, koberce nie, svietidla ako ktore. Ale to je len nazov svagrovcov, oni tam chodievaju. Tie hrnce a panvice by bolo super keby som vedela vybavit tam, idealne co najviac veci zobrat z Ikei, ideme na dodavke, a aspon by sme nemuseli potom do inych obchodov. Ale ako sa hovori nie sme tak bohati aby sme kupovali lacne veci.
Dakujeeem.
Este by som dodala ze nie sme mlady par po skole, ale rodinka s detmi, po 30ke, takze to neberieme ako nejake docasne zariadovanie, nepozerame len tie "zakladne veci" s ktorymi sa zvykne zariadovat prva domacnost mladych ludi. Rozpocet nie je az taky problem, len nechcem zbytocne predrazene veci pokial aj veci z IKEA su fajn. Doteraz sme byvali v podnajme kde bolo vsetko vybavenie sucastou a kvoli stahovaniu na dialku sme tam vacsinu veci nechali a pobrali si len nutnosti a oblecenie. Zatial sme u svagrovcov, kym zariadime... takze cas teoreticky je nejaky, pobehat ked tak aj ine obchody.
my mame matrace a spokojnost aj svietidla a aj hrnce mam od nich aj indukciu (resp celu kuchynsku linku) uz 14 rokov
obliecky pozor na rozmer vankusa, ja mam aj vankuse s kacacim perim pohare atd
@anonym_autor tak suhlas s vymenovanym, akurat matrac mame a myslim, ze ok... otazka, ci to vlacit cez pol SR a nekupit inde...
@anonym_509148 Ideme dodavkou, tam napraceme nabytok co berieme a mala by ostat este kopa volneho miesta takze to nie je problem.
@anonym_autor tak suhlas s vymenovanym, akurat matrac mame a myslim, ze ok... otazka, ci to vlacit cez pol SR a nekupit inde...
@anonym_509148
@mamina7070
A ktore mate matrace? My uz mame vyhliadnute Blanar, ale nie su este objednane.
@anonym_autor
Ahoj, nakupujeme tam častejšie a sme spokojní. Trochu nerozumiem prečo nie uteráky - neviem ci zmenili kvalitu. No mam jeden uz cez 20 rokov a je stále fakt super.
Dokonca mame aj hrnce, su aj na indukciu a sne spikojni tiez. Vraj spotrebiče su bue veľmi dobré, no inak maju fajn veci. Mame od nich všetky nabytky aj kuchynu, od hemnesu regál na knihy. To je veľmi pekná séria.
Véd vyskúšajte a uvidíte, s čím budete spokojní. Pozri si online co vsetko by sa vám hodilo. Dokonca aj par kobercov mame a ziadny problem.
@anonym_autor ja odporúčam jednoznačne Kallax na hračky, drobnosti, hocičo 🙂 my sme práve nedávno kupovali do obývačky už 2. a lepšiu vec v domácnosti naozaj asi nemáme 😆 hračky upratané za 10 minút aj keď sú predtým po celej izbe 😁 k tomu na výber rôzne košíky, atď. Takisto periny máme odtiaľ, návliečky. Výborné sú aj sáčky na uskladnenie potravín, tie nám nesmú nikdy doma chýbať, sú v rôznych veľkostiach. Rovnako štipce na potraviny. Z oddelenia potravín sú výborné džemy, najmä brusnicovy a sirupy 🙂 príjemný nákup 😉
IKEA je úplne v pohode, hlavne keď to môžete sami odviezť.
Dobre sa skladá nábytok, nechýbali ani raz súčiastky.
Odporúčam pozrieť stránku, vybrať si aj varianty, poriadne pozrieť naživo. Možno teraz ste rozhodnutí pre hemnes a naživo sa vám zapáči iné, rozmerovo podobné, iná farba.
Kupujem aj textil, aj domáce potreby.
Čo sa týka posteľnej bielizne, návliečky a paplóny majú iný rozmer ako štandard.
Za mňa osobne, pokiaľ nepotrebujete luxus, tak IKEA a JYSK sú celkom fajn. Zatiaľ som tam nemala zlú skúsenosť.
A to mám aj na mieru od stolára niektoré veci.
Kalax je super, to hej 🙂 z tých maličkostí by som si určite pozrela tipy na organizáciu suflikov, špajze atď a nakúpila tam boxy, dózy a všetko možné. Pre deti a do dielne pre muža je super taký perforovaný panel, Stadis sa myslím volá.
Btw, zrovna sme poskladali 3 ks nábytku z Ikea a z toho 2 sú na reklamáciu. Komoda má zbobtnanú jednu stenu a polica je obitá.
úložné boxy
uzatvárateľné vrecká
tašky na obedy
cestovný príbor
dozy
vešiaky
trofast skrinky
odkvapkávač do kuchyne bol zaujímavý pre mňa
termosky
obrusy a prestierania
plastové poličky do kupelky
schodiky do kuchyne
kľudne aj kuchynské náradie ako škrabky, otvarače konzerv, bežné veci…
Za mna textilne veci maju vsetky dobre, tiez take rozne doplnky drobne su tam super, dekorativne, potom muz ma odtial taku tu stenu, na ktoru mozes best rozne typy hacikov, krabiciek, no na jeho mini somariny a srofy idealne. Ako urcite odtial nepojdes len s nabytkom
maju rozličnu kvalitu a rozlične ceny
máme vlneny čisto koberec a teda drží 10 rok , síce je už v detskej ale to nevadi, prijemny je stale
však sama uvidíš ked si to chytiš do ruky či ano či nie
a inak dá sa aj objednat s dodanim na miesto, podobne ako packeta , za 1 alebo 2€ podla velkosti balika ak by si niečo zabudla
Este by som dodala ze nie sme mlady par po skole, ale rodinka s detmi, po 30ke, takze to neberieme ako nejake docasne zariadovanie, nepozerame len tie "zakladne veci" s ktorymi sa zvykne zariadovat prva domacnost mladych ludi. Rozpocet nie je az taky problem, len nechcem zbytocne predrazene veci pokial aj veci z IKEA su fajn. Doteraz sme byvali v podnajme kde bolo vsetko vybavenie sucastou a kvoli stahovaniu na dialku sme tam vacsinu veci nechali a pobrali si len nutnosti a oblecenie. Zatial sme u svagrovcov, kym zariadime... takze cas teoreticky je nejaky, pobehat ked tak aj ine obchody.
@anonym_autor ja mám z Ikei zariadení komplet všetko už druhý byt a úplne v pohode , v prvom byte dokonca 8rokov boli rôzny podnájomníci a všetko vydržalo a tak som ho aj predávala
všetko ok okrem matracov 🙈 mali sme z jysku, mobelixu aj inde, ale ikea boli doteraz najhoršie 🙈
Podľa mňa je IKEA super, keby zariaďujem ešte raz, tak od A po Z nakúpim všetko tam
@anonym_autor
Prečo nie uteráky?… Teda neviem, či teraz menili kvalitu, ale ja mám Ikea uteráky roky a stále sú úplne perfektne, a to mám rôzne typy, rôzne druhy, postupne kupované čo bolo treba 🙂
Rovnako panvicu a hrniec (s dvojitým dnom) sú perfektne a keby tu sériu ešte robia tak dokúpim viac kusov… Na hrncoch si len pozri ako sú upevnené uška a úchytka na pokrievke, lebo pod plastové natecie vida v umyvacke 🙂)) ale to je jediná výhrada. Ja mám Ikeu vyslovene rada, ale nemam odtial zariadený byt… Nábytok žiadny, ale spotrebný tovar a vybavenie domácnosti, to áno 🙂 Ešte som nebola nespokojná…
Pekný nákup prajem a dobre bývanie 💕☺️
S uterakmi som spokojna.
Tiez hlasujem za sklenene tesniace nadoby na potraviny, sklenene dozy, uzatvaratelne sacky, stipce na potraviny, brusnicovy dzem.
V podstate vsetko co sme kupili je ok, robia inak aj dovoz a bez problemov. Nábytok sa najľahšie sklada zo všetkých tych beznych obchodov. A za tu cenu sa oplati. Na stranke su recenzie. Vsetky doplnky su fajn, pohare, pribory, riady, uteraky, koberec, stolicky, stoliky, policky, zrkadlá..