icon

Čo ľutujete pri výbere projektu?

sova851
17. dec 2022

Zaujimaju ma vase nazory,co vam vadi alebo co by ste zmenili keby sa dalo vo vasom domceku?Alebo napady,rady,vylepsovaky,..mozte aj foto pridat..dakujem.

Čo ľutujete pri výbere projektu?
Strana
z2
thereisabear
17. dec 2022

@simsalabim pri rekuperácií cítiš dym z vonku? Myslela som, že práveže nie.

euie
17. dec 2022

@simsalabim nemam prakticku skusenost, ale citala som ze na to su extra filtre, ktore by mali takemu zapachu zbranit. Mate aj filtre? Totiz, ja rozmyslam rekuperaciu do domu dorobit; ale je to v cene noveho auta, tak ma zaujima vsetko, aj negativne skusenosti..

slniecko5
17. dec 2022

@euie napíšem ti, keď ju spustíme (tiez cítime ten smrad vonku). Ak sa samozrejme do vianoc uraci prísť aj velkomozny kurenar a spustí ju ( katastrofa s nimi fakt).

simsalabim
17. dec 2022

@euie mozno novsie rekuperacie to maju vyriesene, nasa ma 15 rokov. Nejake filtre ma 🤷‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
niki969
17. dec 2022

@sova851 my to tak nastastie nemame, ale naozaj mi velmi vadi na projekte svokrovcov, ze maju 2 toalety, ale jednu pri ich spalni (teda ze sa do nej vchadza z ich spalne), takze tu pouzivaju samozrejme len oni a druhu maju v zadveri, hned pri hlavnych vchodovych dverach 🤦 vsetky izby, teda aj hostovska, kde spavame my, je v nocnej casti domu, ale nie je tam ziadna dostupna toaleta. V noci chodit na wc von do chladnej a v zime aj zablatenej chodby je neprijemne. Celkovo nechapem ten mores davat wc hned ku vchodovym dveram. Sediet tam, kym sa iny clen rodiny vybavuje napr. s postarkou vo dverach... 🤦😁

banalu
17. dec 2022

Vybrala by som projekt s garazou a v nasom by som prijala vacsiu vstupnu chodbu alebo technicku, aby sa tam vosiel kociar, teraz ho len obchadzame stale 😂
A sirsiu terasu - na dlzku je ajaj, len mi chyba asi meter a pol do sirky. Ma 4 m na sirku. A hned dat terasu pod strechu domu bol najlepsi napad!
A ziadny atypicky rozmer nicoho! Potom s tym je len problem. Clovek by si mal uvedomit, ze ked to nebodaj o 5-10-15 rokov bude musiet vymenot ci na to bude vobec mat, lebo atyp je vzdy 100% prirazka a hypo este nesplatena 😂 brat si daval domurovat okna na standard, ked mu spravili rozpocet na okna skoro odpadol 😂😂😂
A ja by som si dala spravit cely dizajn domu v ikei, nech sa posunu pripadne priecky. Nam napr. Spravili kozub tak, ze medzi stenou a kozubom je 299 cm - takze cokolvek do tohto vyklenku len na mieru 😂 je pravda, ze krbova vlozka je na stred, ale ten 1 cm by som ozelela 😂

qetka
17. dec 2022

ja by som stavala garaz priamo pri dome. Mame sice obrovsku, ale zvlast - 5 metrova ulicka je medzi domov a garazou. Mozno ked tam dame take tie tieniace plachty, tak to bude super. Ale teraz ked prsi/snezi, tak sa mi tam nechce chodit. A mame tam 3 miestnosti, z coho jedna je sluzi ako druha spajza, s druhou chladnickou a podobne. Idealne by to bolo ako podzemna garaz s pivnicou. Len vtedy neboli prachy :(
Plus by som trochu zvacsila dom 🤣 na kazdu stranu aspon o meter, ale tak keby bol vacsi, aj tak mi to nestaci 🤣
A posledna vec, mame jedno jednokridlove okno, dost velke a vlastne neviem preco to architekt nerozdelil na dve male. Zavadzi do do priestoru nekonecne. Mam pod nim pracovny stol a nemozem to poriadne otvorit, lebo mam na stole monitory. No uplna hlupost, co mi docvakla az ked som si zariadila pracovnu ☹️

kabinka11
17. dec 2022

@elizabet173 presne toto je ta nevýhoda. Keď boli deti malé, ešte dobre. Mala som ich pod dohľadom, ale momentálne by som to tak nespravila už.

zuzinabila
17. dec 2022

@elizabet173 my to mame super vyriesene podla mna.kuchyna je na kraji a s obyvackou je prepojena velkou jedalnou.cize vytvara to logicky celok (kuchyna,jedalen,obyvka) a zaroven su predelene ,ale dvere tam nemame,len opticky predel v stene

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
u2jana
18. dec 2022

@sova851 kuchynu a obyvacku mame zvlast - to nam uplne vyhovuje. Spajza priamo z kuchyne.
Ja, by som, keby sa da, zvacsila obyvacku, aby sa mi tam vosiel pingpongovy stol 😀

A ozaj, urobila by som si zvlast miestnost na pracovnu, kde by boli pracka, susicka, stol na skladanie pradla…

zuzinabila
18. dec 2022

@elizabet173 aha,tak to jasne.my mame 4 deti,cize to vyuzijeme

beronsche
18. dec 2022

Nezmenila by som nic podstatne.. mame poschodovy pasivny dom, dole obytna cast - do L-ka, cize sice spojene, ale z obyvacky nevidiet do kuchyne (je akoby za rohom)a hore na poschodi je nocna cast...
Akurat okna by som dala vacsie, nie preto, ze chyba svetlo, ale zapacili sa mi take tie obrovske, na celu stenu.. 😁 a do kupelni by som uz nikdy nedala vyklapacie, su tazke, zle sa mi preto umyvaju..
A vadia mi elektricke konvektory na kurenie, obmedzuje to totiz rozmiestnenie nabytku. Len to neviem, Ako by sme inak vyriesili, mame palubovku z masivu, takze podlahove by bol problem a infra rohoze sme nechceli..
Cisty fail bol vstavana chladnicka, ked dosluzi, kupim samostatne stojacu a gauc, pod ktory nevojde vysavac.. 🤪
Co je super, je rekuperacia, bez toho by som Dom nechcela. A Este nerozumiem, preco si ludia nedavaju do novych (aj starych) domov hlasice dymu..

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
sova851
autor
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
Autor odpoveď zmazal
andrejklaud
18. dec 2022

@sova851 co som cital par jej prispevkov,tak @slniecko5 sa rada blysne kde sa da,aj ked trochu mimo otazku v diskusii.hlavne co sa domu a zivotnej urovne týka ...asi to po sebe potom rada cita.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kiki234
22. dec 2022

Jedine co mi chyba je viac zasuviek, minimalne viac na chodbe kvoli vysavaniu. A mame dve wc co pride tiez zbytocne a aj 2 kupelne. Na 2 a dve deti je to zbytocne vela. Mozno ak by sa dal vratit cas spravila by som s tym priestorom. Nieco ine

Strana
z2