Čo nakúpiť pri prvom sťahovaní do podnájmu?
Ahojte So svojím priateľom sa sťahujeme 1x do podnájmu, doteraz sme obaja bývali s rodinami. Úprimne, vôbec neviem, čo všetko treba nakúpiť do domácnosti. Viete mi poradiť, čo by nemalo chýbať v novom byte? Nejaké základne veci ?
dve lyžičky.
@anonym_autor vo vela bytoch byva vybavenie, ci uz spotrebice, alebo veci v kuchyni, preto pisem, ze pozriet, spisat a dohodnut sa, co vam este treba. Tazko ti budem radit toastovac a kavovar, ak zvyknete pit len caj a jest musli
@anonym_autor vo vela bytoch byva vybavenie, ci uz spotrebice, alebo veci v kuchyni, preto pisem, ze pozriet, spisat a dohodnut sa, co vam este treba. Tazko ti budem radit toastovac a kavovar, ak zvyknete pit len caj a jest musli
@tenerifka myslela som skôr ostatné ako spotrebiče, tie máme, ktoré potrebujeme
to vážne? však aby ste mali kde spať (posteľ), jesť (chladnička, základná výbava hrncov, tanierov a pod.), stôl + stoličky, nejakú skriňu alebo aspoň vešiak kde si dáte veci a zvyšok doladíte podľa potreby
Hrniec, panvica, dva hrnčeky, lyžičky, príbory, nejaké nádoby na soľ a cukor… záleží ako ďaleko je od vás najbližší cenovo v pohode obchod. Či to viete kupovať priebežne alebo potrebujete zoznam.
Slečna, povedz mi jedno. Ako my cudzi ludia mame vediet co v tom byte uz je a co nie je? Napríklad ci su tam riady nejaké. A este mi prosím povedz...ty doma kde bývaš teraz si doteraz nefungovala? Nepracovala? Nerobila domáce práce? Ako je preboha živého možné, že niekto kto ide žiť sám sa môže spýtať nieco takéto. Nehnevajte sa na mňa dnesna mladez alebo kľudne aj hnevajte, ale nápisy na chodníkoch to písať viete, ale co si doniesť do podnájmu to nie......
Slečna, povedz mi jedno. Ako my cudzi ludia mame vediet co v tom byte uz je a co nie je? Napríklad ci su tam riady nejaké. A este mi prosím povedz...ty doma kde bývaš teraz si doteraz nefungovala? Nepracovala? Nerobila domáce práce? Ako je preboha živého možné, že niekto kto ide žiť sám sa môže spýtať nieco takéto. Nehnevajte sa na mňa dnesna mladez alebo kľudne aj hnevajte, ale nápisy na chodníkoch to písať viete, ale co si doniesť do podnájmu to nie......
@zojazoja čo ja mám s nejakými nápismi na chodníkoch? 😂😂 v byte je lem základne vybavenie ako kuchynská linka, žiadne riady ani nič.
@zojazoja čo ja mám s nejakými nápismi na chodníkoch? 😂😂 v byte je lem základne vybavenie ako kuchynská linka, žiadne riady ani nič.
@anonym_autor no tak logicky ked tam nie je nic tak co asi take budete potrebovať? Ha? Žeby riady nejaké do kuchyne napríklad? Utierky na riady...to co ste používali doma s rodičmi?
@anonym_autor no tak logicky ked tam nie je nic tak co asi take budete potrebovať? Ha? Žeby riady nejaké do kuchyne napríklad? Utierky na riady...to co ste používali doma s rodičmi?
@zojazoja sťahujem sa v 19 rokoch. Fakt netuším čo si mám zakúpiť hneď a čo počká 😄
Treba si fakt najprv v tom byte prejst a popozerať všetko, čo tam je, pretože asi zbytočne budete kupovať veci dvojmo 🙂 Ak sú tam aspoň základné spotrebiče a nejaký ten nábytok, ktorý je vyslovene potrebný, tak máte vyhraté. Ostatné už nejako dokúpite aj postupne. No a ešte mi nedá nevyjadriť sa ku komentárom - hádam si si nemyslela, že tu nájdeš LEN normálne odpovede 😉
Treba si fakt najprv v tom byte prejst a popozerať všetko, čo tam je, pretože asi zbytočne budete kupovať veci dvojmo 🙂 Ak sú tam aspoň základné spotrebiče a nejaký ten nábytok, ktorý je vyslovene potrebný, tak máte vyhraté. Ostatné už nejako dokúpite aj postupne. No a ešte mi nedá nevyjadriť sa ku komentárom - hádam si si nemyslela, že tu nájdeš LEN normálne odpovede 😉
@szuchta no je to MK jasne že tu nebudú len normálne odpovede 😂
Pozri čo tam je, čo vám dajú rodičia, aké riady, obliečky, vankúše... potrebuješ a hurá nakupovať.
pozri na zaciatok staci 2 hlboke, 2 plytke taniere, 2 pohare a 2 supravy pribora. Nejake periny a obliecky a mozno hrniec. Mne mama dala nejake svoje stare vybavenie, tak to stacilo. Potom neskor mozes dokupovat podla potreby.
Hrnce tak dva - väčší menší, panvicu, dosku na krájanie, dobrý nožík, príbor, varesku, 2 šálky, 4 poháre, 2 poháre na víno...(Víno 😀) Taniere tak po 4 ks, utierky 2...
@anonym_autor v uvodnom prispevku o vybaveni bytu nebolo nic (co tam ma byt)... V kazdom pripade si myslim, ze "najhorsie" bude nakupit take tie "blbosticky" do kuchyne (sol, korenia, muky, cukor, olej, kecup, horcica, jar, hubky, sitko do drezu, velky noz, maly noz, nabreacka...) proste milion blbosti, ktore sice potom uz neriesis, lebo zase taku spotrebu asi nebudete mat, ale prvy krat vsetko naraz kupit treba
Vies co minule som v ikea videla taku krabicu a volalo sa to nejako ze set vsetko co potrebujes do noveho bytu a boli tam za super cenu vsetky veci typu riad, pribory ale aj ine do domacnosti, co jednoducho mozes potrebovat. Takze presne toto je nieco ore vas podla mna, pre takych co nemaju sajnu co kde ako. Skus to pozriet. Neviem ci to maju na webe, videla som to nazivo v obchode. Neboli tam samozrejme paplony a pod.
@anonym_autor teraz kde byvas nemate riad pribor uteraky? ved chod do kazdej izby a spisuj. idem na wc vidim kefa toaletak mydlo uterak cistiace prostriedky metla kybel....
Vies co minule som v ikea videla taku krabicu a volalo sa to nejako ze set vsetko co potrebujes do noveho bytu a boli tam za super cenu vsetky veci typu riad, pribory ale aj ine do domacnosti, co jednoducho mozes potrebovat. Takze presne toto je nieco ore vas podla mna, pre takych co nemaju sajnu co kde ako. Skus to pozriet. Neviem ci to maju na webe, videla som to nazivo v obchode. Neboli tam samozrejme paplony a pod.
@modrahruska super ďakujem, určite pozriem
Doma si čo mala? Toto sa fakt pýtajú dospelé osoby?
Doma si čo mala? Toto sa fakt pýtajú dospelé osoby?
@stellarstar nikdy som sa doma nepozerala do každej jednej skrinky a snorila čo je tam
@stellarstar nikdy som sa doma nepozerala do každej jednej skrinky a snorila čo je tam
@anonym_autor pre pána kráľa ale snáď si nejedla doma bez príboru a tanierov, kávu si snáď nepila priamo z kávovaru, po sprche si sa snáď osušila v uterákoch osuške, niekde a v niečom si musela variť, na wc ste tiež určite mali wc papier atd atd atd toto fakt??
kondómy 😎 ostatné priebežne dokúpiš
@anonym_autor pre pána kráľa ale snáď si nejedla doma bez príboru a tanierov, kávu si snáď nepila priamo z kávovaru, po sprche si sa snáď osušila v uterákoch osuške, niekde a v niečom si musela variť, na wc ste tiež určite mali wc papier atd atd atd toto fakt??
@stellarstar no a čo ďalej? Viem že taniere poháre pribor hrnce a čo ďalej a koľko toho
@anonym_autor a nie je to jednoduchsie, ako vypisovat na MK?
@anonym_autor a nie je to jednoduchsie, ako vypisovat na MK?
@anonym_5aa977 nie nieje, doma už niesom

@anonym_autor mali by ste spolu najprv pozriet, co v tom byte je, sadnut si a urobit zoznam. A hlavne od zaciatku nechaj iniciativu aj jemu, vratane varenia, nakupovania a domacich prac, 50:50.