icon

Čo nerobím vo vlastnej domácnosti?

mischy00
18. mar 2025

Ahojte, len tam napadla téma, či máte niečo z detstva, čo ste museli doma robiť, akceptovať, mali ste zakázané ale už teraz keď máte vlastnú domácnosť, to nerobíte?
U mňa je to:
- nenutim deti jesť, to co im nechutí
- nejdem hneď umývať riad po každom obede, večeri
- jedávam aj v obývačke🙂
- upratovanie hocikedy, nie celú sobotu
- nie som nasilu vtipná pred kamarátmi detí
Asi je toho viac, skúste Vaše " traumy" 🙂

jankalukasova
18. mar 2025

Bojkotujem sobotné upratovanie, nežehlím, nemám žiadnu podobu tzv. obývačkovej steny 🤮, nenútim deti jesť to, čo im nechutí, na prvom mieste v živote nemám poriadok a to, " čo povedia ľudia".

ejbyk
18. mar 2025

@janickacrazy
@nin12345
@majlo1234 ...asi skôr myslela že delí prádlo až ked ide prať...na biele čierne a farebné....inak to všetko hádzu do kopy do koša na pranie.

simonaveselovska
18. mar 2025

Ja budem asi opačná, mením sa na svoju maminku. Keď ma chytí rapeľ, že je bordel tak musím všetko upratať a len chodím a hľadám a sama seba "hecujem" kde ešte bordel všade nájdem. Nikdy som nechápala, načo prekladá jedlo z väčšieho do menšieho až na 1 tanierik kým sa to nepoje... už to robím aj ja. Víkend bez koláča ako u nás niekdy doma sa tiež snažím dodržať. Sobotu upratujem ale to len z dôvodu, že nech týždeň neupratujem :D

nin12345
18. mar 2025

@ejbyk aha to by mi nenapadlo ze ma niekto aj samostatne kose na farby to som este nevidela u nikoho

janickacrazy
18. mar 2025

@simonaveselovska to prekladanie robí aj moja mama presne, ja zatiaľ odolavam 😁

janickacrazy
18. mar 2025

@nin12345 ja mám 2 koše, jeden biele, druhý tmavé prádlo, doma sme to tak nemali, bol jeden na všetko 😅

lion777
18. mar 2025

Okrem spomenutého, neobsluhujem chlapa a nemám rada doslova škrečkovanie " bordelu".( Milion veci a nesmie sa to vyhodiť). Sobotu som si prehodila, na nedelu. Vstávanie kedykoľvek, v pyžame do obeda. Žiadne záclony, dečky a zvláštne nábytky. 🙂 Žiadne nahánanie sa niekam. Kniha, prijemnáhudba a oddych, to je sobota a žiadne velké varenie. Do pol hodky , som hotova.

petronellla87
18. mar 2025

@0silvia0 inak toto som sa učila veľmi dlho

selena_luna
18. mar 2025

Nezehlim

tairyx
18. mar 2025

@janickacrazy niektorí ľudia perú všetko dokopy, biele s čiernym aj s farebným, dnes už sú väčšinou tie fraby stále, a pokiaľ to dajú na 40tku nepofarbí sa im biele.. niekedy som to tiež skúšala (pral tak bývalý muž, tvrdil, že je to ok), nič sa mi nezafarbilo ale tie biele veci ostali také zašednuté.. proste už neboli naozaj biele.. triedim to teda tiež🙂 kôš mám len jeden, na všetko, druhý by som ani nemala kam dať 😆

janickacrazy
18. mar 2025

@tairyx no ja neznášam tie zasednute biele veci, je to otras, raz mi dala kamoška nejaké veci po deťoch, tie biele boli des, ona prala všetko spolu

tairyx
18. mar 2025

@janickacrazy ani nevrav, mne tak perie dcéra, vraždila by som za to 😆

nin12345
18. mar 2025

@janickacrazy haha v tomto sme podobne tiez mam dva kose ale inak rozdelene a tiez ma ide porazit zo zasednutych bielych veci ked to na dakom vidim😄

la_dolce_vita
18. mar 2025

@janickacrazy tiez som hrozny pedant v tomto ako moja mama a nielen v tom. Ja ju obdivujem, ako vsetko stihla v dome s obrovskou uzitkovou zahradou..

lion777
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
18. mar 2025

Kazdy je kedy chce a kde chce,varime kedy mame chut,nejeme chlieb kazdy den ja mozno tak raz do mesiaca,inak sme Doma nemali nic ,ze takto to musi byt alebo teda mne to bolo vzdy ukradnute,ak fotrovci nieco chceli ,aby som robila ,ako cez vikend upratovat museli mi to aspon tri dni dopredu oznamit inak som neakceptovala

akvi
18. mar 2025

Ešte mi napadlo, nedávam všetko do igelitového vrecka 😂😅. A s tým prekladaním jedla do menšieho, to je až neuveriteľné, že skoro všetky mamy to robia. Ja som zvedavá, čo o nás budú písať naše deti, že sme robili a oni nerobia 😅🤔

mischy00
autor
18. mar 2025

@akvi no presne viem co by povedal môj syn. Ja keď budem bývam sám, konečne kde si co položím, tam to nájdem 😀.

jana_eyre_2
18. mar 2025

ja som mala asi veľmi neštandarnych rodičov, lebo mňa vôbec do ničoho nikdy nenútili a to som sa narodila v 80tych rokoch.. problém však bol, že som potom ani nikdy nič nemusela, keď zrazu som bola hodená do vody tak som nič nevedela..

Čiže zamna - ja učím deti všetkému a niektoré veci robit musia, čo ja som nemusela, lebo nechcem aby dopadli ako ja, v 20tke som nevedela ani zapnúť práčku.. ale teda áno, neupratujem len v sobotu, ale priebežne.. v sobotu sme mimo domu, a upratovanie stále nie je vidno aj keď už sú deti veľké...

sylvester1
18. mar 2025

Mam umyvacku riadu, a stlacim cudlik a ide sam, i robot, utrem prach prontom, umyjem okna a sedin na terase a opalujem sa🤷‍♂️🤣🤓

really8
18. mar 2025

@mischy00 nekupem sa vyhradne v nedelu. (Myslim napustena vana) a nechty si tiez striham hocikedy😂

mischy00
autor
18. mar 2025

@really8 mali ste deň na strihanie nechtov?😀😀😀

really8
18. mar 2025

@mischy00 no vzdy v nedelu po kupeli. Ocistit usi, ostrihat nechty a zastrihnut ofinu😂

zuzana76
18. mar 2025

Nemam byt/dom zapratany zbytocnostami - xy kusov porcelanu, kristalu, ktorý nikdy nepouzivame a obdivujeme ho vo vitrine.

Mam vsetko dokonale upratane a roztriedene, zbavujem sa priebezne veci, napr. saty, ktore mi uz nesedia a nenechavam si ich na "stare kolena", som minimalistka.

Deti nesekirujem, co ako , kedy maju robit a ku podivu su vychovane, udrziavaju poriadok, su slusne.

Tiez nemavame v nedelu rezne a pecene kura pravidelne, kludne urobim aj nieco bezmasite.

Nie som usadena korpulentna pani, vzdelavam sa, som aktivna a vediem k tomu deti.

zuzana76
18. mar 2025

@jana_eyre_2 ano, moji tiez pomahaju pri vareni, vysvetlim a niekedy necham navarit aj ich.

mischy00
autor
18. mar 2025

@zuzana76 ináč ta nedeľa...u nás svokra každú jednu nedeľu vývar a pečené kura, lebo čo by to bolo za nedeľu 🤦‍♀️. Ja keď jej poviem ze robím kelovu polievku a palacinky, tak infarkt chytá.....ja varím co nám chuti, nie aký je deň.

zuzana76
18. mar 2025

tiez triedim podla farieb, ja periem zvlast aj cervene, oranzove ruzove oddelene od farebneho a potom blede farby (bleda modra, zlta, ruzova), tmave farby - siva, tmavomodra, tmavozelena, a cierne tiez zvlast - asi OCD 😀

lion777
18. mar 2025

@mischy00 to muselo byt vzdy, vývar s domacimi rezancami a kura. To bolo pre piatich ludi a ešte aj ostalo, z toho urobila ešte rizoto. Neviem či to kura bolo ako morka, ale presne tak to bolo. 🤣

zuzana76
18. mar 2025

@lion777 alebo rezne a fasirky so zemiakovou kasou, alebo ryzou a kompotom /domacim slivkovym, marhulovym, broskynovym, višnovým a u nas aj hrozno zavarane) - mali sme sad a vinohrad

zuzana76
18. mar 2025

@lion777 a este zivanska fičala, ale to uz bol naozaj ze gastronomicky zazitok socializmu 😀