Čo nerobím vo vlastnej domácnosti?
Ahojte, len tam napadla téma, či máte niečo z detstva, čo ste museli doma robiť, akceptovať, mali ste zakázané ale už teraz keď máte vlastnú domácnosť, to nerobíte?
U mňa je to:
- nenutim deti jesť, to co im nechutí
- nejdem hneď umývať riad po každom obede, večeri
- jedávam aj v obývačke🙂
- upratovanie hocikedy, nie celú sobotu
- nie som nasilu vtipná pred kamarátmi detí
Asi je toho viac, skúste Vaše " traumy" 🙂
Ja zas mám opak - nie, čo nerobím, ale čo robím.
V detstve som nesmela jesť cesto, uždibávala som tajne, naši mi zakazovali, kričali, cápali po rukách a ako staršia som aj pár bitiek dostala… Sestra, keď bola staršia, že robila dáke cesto ona, tak sa nado mnou vždy zľutovala a nechala ma ochutnať, ale tiež to nemala rada, že fuj, nehygienické pchať ruky do cesta a pod… Som si prisahala, že keď budem dospelá, budem jesť cestá, koľko sa mi zažiada.
Teraz samozrejme lopatujem lyžicou, čo to dá. Včera som baštila palacinkové. Milujem kysnuté, linecké, cesto na niťovky, piškótové, jediné čo nezjem je cesto na halušky, to mi nechutí. Rokmi sa to samozrejme obrúsilo, už len oblížem lyžicu alebo si uždibnem kúsok cesta. Ale keď som bola mladá, tak sa parkrát stalo, že som išla robiť cesto na pizzu a mňam mňam cesta zrazu nebolo. A nikdy ma nebolelo brucho ako ma strašili. Moje decká samozrejme všetky milujú vyjedať cesto z misy, ´babka” skoro omdlela, keď to videla…
@deninka233 aj ja som občas ujedala z cesta - kysnuteho 😂
@fairyy anoo ja som ich ako decko musela cesat až kým ma raz nenapadlo ich ostrihať 🤭😂
@fairyy no vidíš? To tie " orientalne koberce ", tiež sme ich mali😀. A ešte ma napadlo ze nemám a v živote mat nebudem (dúfam že sa to už nepredáva 😆) taká dlhá lepiaca vec, kde sa prilepovali muchy, ked na to sadli.Moja babka to mala rovno nad kuchynským stolom a mne je ešte teraz zle, aké to bolo vždy plné múch 🤢🤢
Plus gumené obrusy, možno praktické ale za mňa vrchol nevkusu 🫣🫣
@deninka233 toto som zas ja nikdy nepochopila, ako môže niekto jesť cesto. U nás to nikto nerobil, ani nemal potrebu jesť cesto.
@0silvia0 ja ti neviem, ja som jedla aj maslo z chladnicky 🤐 , dokonca mi ho aj sama mama odkrojila, doteraz pamatam, ako som mala asi 4 roky, sedim na balkone a v ruke kusok masla (maly), asi sa mi ziadalo nejaku zmrzlinu alebo čo. Fakt netusim. Aj hlubiky z kapusty sme jedli, to cesto to boli fakt kusocky, proste isla som okolo a uštipla som si, mohla som mat okolo 8-10 rokov, neskor uz nie.
zaujimava tema, tak trochou sa pripojim aj ja, velakrat sa mi pri mojich troch detoch vynaraju take flashe z destva na ktore by som si mozno ani nikdy nespomenula keby som nemala deti. ano z toho casto tu spomenuteho som ja tiez neznasala upratovanie komplet celu sobotu, teda vlastne s odstupom casu som skor lutovala moju mamu, ako sa nadrela jak kon, pri prani, nekonecnom zehleni, vyvarani len aby uspokojila chutove pohariky nie nas deti ale hlavne otca. pritom ja som vysostne neznasala kazdu boziu nedelu vyvar a nasledne jeho dojedanie dalsi den😖 cize robim inak presne to ze vikendy vyhradne travime na vyletoch alebo pri sportovych aktivitach mojich synov. na obed v nedelu aj keby mame iba obycajne spagety vobec to neriesim podstatne pre mna je ze ten cas stravime zmysluplne a nie otrocenim pri domacich pracach alebo v kuchyni pri vareni jedla 3-4 hodiny...cize v tomto som velmi odlisna ako to fungovalo u nas..
mne ako dietatu bolo vzdy luto ze ma mama dost cepovala za znamky, nie fyzicky ale psychycky som dostavala vzdy taky pucung ze konecna, a efekt toho celeho bol aj tak nulovy, nikdy ma to nenakoplo ze by som sa na zaklade toho jej hresenia alebo vykladu hecla a doniesla lepsiu znamku. len si pamatam to ako dosla z roboty a ja som sa uz vnutorne klepala aky vyklad zas dostanem ked som mala z niecoho nedajboze trojku. ale ze by si realne so mnou sadla k ucivu a spytala sa ci nieco nepotrebujem dovysvetlovat ze mi s tym pomoze to sa nikdy nestalo. a presne toto robim ja inak, nikdy som synov nehresila za znamky, ale sadnem si s nimi k tej matike alebo slovencine a prechadzame si to co pokafrali.. a tak isto nasi sa vo mne nic nesnazili rozvyjat. ci uz nejaky jazyk, ze by ma prihlasili do jazykovej skoly, alebo ze by ma dali na nejaky sport aby som zistala aspon ake take pohybove zrucnosti. a presne toto si kompenzujem na svojich synoch, su velmi sportovo aj jazykovo nadani.. cize je zaujimave aj to ako nam ako detom nieco vysostne v detstve vadilo a na svojich detoch sa to snazime napravit🙂

kopec z toho co ste pisali na prvych stranach sa u nas dialo a ja nerobim 😃 ale neviem ci to tu bolo spomenute a ci vobec existuje ina osoba na planete, ktora kedy chcela po niekom cesat strapce na kobercoch 😂😂 takze teda ja nemam koberce a uz vobec nie so strapcami, a teda necesem koberce ako sa to praktizovalo za mojich detskych cias u nas doma 🤦🤣🤣