Čo robiť so starými vankúšmi a paplónmi?
Vyuziju niekde vankuse a paplony? Je mi luto to len tak hodit do kosa. Dakujem.
@nikushka8 skús do nejakého útulku.
@nikushka8 skús do nejakého útulku.
@lenkasarka mňa odmietli v dvoch, že paplony neberú
ja nosím do útulku. neviem ale teda aké paplony si mala, naše zobrali… alebo potom ešte zabaľ poriadne do igelitu nech to nezmokne a vylož pre spoluobčanov ku kontajneru…
@nikushka8 keď sú dobré,tak prečo vyhadzuješ? Keď vyhadzuješ,tak asi už nie sú použiteľné.Prečo si myslíš,že hnusný upotený vankúš a paplón by niekto chcel?
Na FB časti čítam, že pýtajú do útulku pre psov
ja nosím do útulku. neviem ale teda aké paplony si mala, naše zobrali… alebo potom ešte zabaľ poriadne do igelitu nech to nezmokne a vylož pre spoluobčanov ku kontajneru…
@lenkasarka v utulkoch nechcu.
@anonym_d8b34a vyhadzujem preto,lebo mi nevyhovuje vankus a aj dcera uz potrebuje vyssi ako ma napr.
@biba_18 radsej ich hodime do kosa, parkrat som nechala tak oblecenie a iba bordel spravili
Na FB časti čítam, že pýtajú do útulku pre psov
@anonym_94194d dakujem, skusim este pozriet,ci predsa len niekde, no vacsinou chcu deky
🤷♀️ u nás bordel nerobia tak neviem. vždy zoberú, aj veci aj topánky…
@lenkasarka v utulkoch nechcu.
@anonym_d8b34a vyhadzujem preto,lebo mi nevyhovuje vankus a aj dcera uz potrebuje vyssi ako ma napr.
@biba_18 radsej ich hodime do kosa, parkrat som nechala tak oblecenie a iba bordel spravili
@nikushka8 viac x som čítala že potrebuju staré deky,paplony,uteráky a hlavne teraz v zime.
Čo tak ich nafotiť a skúsiť hodiť dakam na bazár s tým, že daruješ? Buď to vyjde alebo nie. Vyhadzovať môžeš aj potom.
Pre zvieratá tieto veci vraj veľmi nechcú, lebo sú ľahko nasiakavé a ťažko sa sušia.
Vyložiť ku kontajnerom. Určite si ich niekto vezme. Aspoň v mojom rodnom meste chodia pravidelne vyberači, viac x denne. A bude zima ..
Ak su perove, tie sa vykupuju. Perie si cisti a znovu pouzije. U nas chodia vykupovaci s dodavkou. Ale byvam vo stvrti rod domov.
My sme dali vyčistiť a ušiť nové.
Pripadne aj vykupujú.
Daj ich ku kontajnerom, ide zima, určite ich niekto zoberie.
Dnes ráno našli zmrznutého bezdomovca, určite sa im hodí paplón do charity
Ak su to paperove paplony dajte si to vycistit a presit na nove.
alebo vykupuju kožky perie a paplony vankuše a tak aj tu na facebooku je firma chlap chodi po celom Slovensku a vykupuje.
Dnes ráno našli zmrznutého bezdomovca, určite sa im hodí paplón do charity
@anonym_9b7eae Popýtať sa charity je super možnosť, ale...
zmrznutý bezdomovec na ulici s charitou a útulkami pre bezdomovcov nemá nič. Veľa týchto ľudí tam nechce chodiť, lebo si tam medzi sebou kradnú veci. Charita môže mať aj celý sklad paplónov, ale aj tak budú mrznúť na ulici.
Jediný, kto to reálne vezme je fakt nejaký útulok (ľudský alebo zvierací, aj keď paplónov a dek niektoré majú vyše hlavy, tak sa treba popýtať) alebo dať inzerát že darujete. S textíliami je problém, lebo je toho fakt kopy...
Ja vyberiem vnútro ak je tam duté vlakno a dávam do školy buď do ŠKD alebo na pracovne vyučovanie aby mali pomocky a latka keď je tiež ok nieje špinavá, potrhana tak tiež. Minulého roku robili z toho strašidlá na Halloween 😂
ja by som normalne ponukla nejakym bezdomovcom, ak by som vedela, ze v okoli sa zdrzuju. ak teda utulky neberu. ak vylozis ku kontajnerom moze sa najst nejaky dobrak co ich hodi do smetiaka aby sa tam nepovalovali a kym by ich niekto nasiel tak ich smetiari odnesu..
My sme dali vyčistiť a ušiť nové.
Pripadne aj vykupujú.
@anonym_8b0498 kde ste prosím dali vyčistiť perie a ušiť nový paplón? Koľko táto služba prosím stála?ďakujem
@nikushka8 ja som dávala pre psíkov do útulku.
Na charite sa potešili, keď sme priniesli
@anonym_8b0498 kde ste prosím dali vyčistiť perie a ušiť nový paplón? Koľko táto služba prosím stála?ďakujem
@lulu4 vo MT-Vrutkach rici.sk, ake už si cenu nepamätám.

@nikushka8 nemyslím si, ja vyhadzujem