icon

Dlažba alebo vinyl: Ktorý je lepší pre váš domov?

2. okt 2024

Ahojte. Máte nejaké pro a proti pre porovnanie. Plánujeme dať jedno z vybraných do domu. Dlažba sa mi páči mramor.

thirstymonk
2. okt 2024

To je jak porovnávať raketu a bicykel :D Musíš vedieť, čo chceš... Ja osobne by som vynil nedával nikdy nikde. Do kuchyni, kupelni a tam, kde je vlhko dlažbu (v pivnici mam čisto len nivelačku a namaľovanú farbou na drevo), do ostatných klasika laminát.

cecilia29
2. okt 2024

My mame korkovú podlahu s povrchom vinyl a je parádna . Nedám na ňu dopustiť. Má 7 rokov. Ale nemám ju v kuchyni, kúpeľni

melanta
2. okt 2024

V bytoch máme vynil. Ale nie za 20 eur, to by som nedala nikam. Ale kvalitný vynil vyzerá ako dobrá parketa a má výhodu, že môže byť aj v kúpeľni, pretože je vodeodolný. A aj reálne ho máme niekoľko rokov aj kúpeľniach a kuchyniach v bytoch, kde sú nájomníci. Nič tej podlahe nie je ani po rokoch, keďže kvalitný vynil môže byť aj v kúpeľni. V dome máme dlažbu, tá sa mi však páči len veľká (myslím rozmer kocky) a to zase vynikne len ozaj vo veľkom priestore, čiže veľké izby, nie izby 15 m2. A pozor na kvalitu dlažby, pretože často tu čítam, ako majú ľudia problém s tým, že ju musia stále leštiť a aj tak nie je lesklá a bez šmúh. My máme od firmy Maag a je fakt mega, pretriem čistou vodou a je krásna a bez šmúh. Ešte doplním, že my máme všade rovnakú podlahu. Mne sa brutálne nepáči mať iné podlahy v kuchyni, iné v izbách, za mňa je to niečo otrasné.

macatt
2. okt 2024

Ja mám vinyl chodba-kuchyňa a moje naj rozhodnutie👍 predtým som mala dlažbu a bolo to studené, škaredé špáry a všetko bolo vidno a hlavne masaker sa tej dlažby zbaviť, odhodlávala som sa roky..
Mám vinyl 90x50cm a keď by sa poškodí(4 roky ako nový), len sa to vyreže.. tak isto keď sa mi znepáči, sa to jednoducho vytrhá a nebude tona stavebného odpadu a doma stavenisko..

colsami
2. okt 2024

@macatt podobne, chodba a kuchyna kvalitny vinyl a je to TOP. Len kupelka a wc keramicka dlazba.

macatt
2. okt 2024

@colsami áno, je aj kvalitný vinyl..ja určite dám aj do kúpeľne, len zbaviť sa toho obkladu je katastrofa a nechce sa mi do toho.. mám 20 ročný obklad, ktorý je síce ako nový, to sa mu odoprieť nedá, len je to riadne retro tmavomodré😇 keby to bol vinyl tak mám kúpeľňu prerobenú možno aj 3x za tie roky😀

natalka13
2. okt 2024

ak vinyl tak pozor na ftalaty formaldehyd...

autor
2. okt 2024

Tiež na mi nepáči mať inú podlahu v každej izbe, preto zvažujem aj tú dlažbu, veľké kocky a bez prahov. No neviem niesom si istá ani jedným ani druhým. Veľa ľudí hovorí že z dlažby ide zima.

macatt
2. okt 2024

No mne to pocitovo urobilo aj 10 stupňov.. z hladomorne teplo domova doslova 😁
Prebehnúť bosá v zime po dlažbe bol masaker a hneď som kýchala.. dlažbu k podlahovému kúreniu keď tak..

alenka58
2. okt 2024

všade vinyl je to pekné a praktické, predtým bola dlažba a nebolo to nič moc, sme radi že sme sa jej zbavili

danusskaaa
2. okt 2024

Okrem kúpeľne a kuchyne mám všade vinyl, moje naj rozhodnutie. Predtým som mala drevené parkety a len stres, kde sa čo vyduje keď to deti obliali. A ak by som už nemala kuchynskú linku, dala by som aj do kuchyne. Ale veľmi si dajte záležať na podklade- ten musí byť kvalitný a aj vinyl ten "drahší ", kvalitný nie za 9,90 😆

0silvia0
2. okt 2024

my máme kompozit, ten máš vodeodolný aj do kuchyne vhodný.

maryetta
2. okt 2024

Ak budes mat podlahove ok. Ale inac nie. Mam dlazbu iba v chodbe a kupelni. Podlahove iba v kupelni. A ta chodba je teda o drzku. A vlastne aj v kupelni ak nie je zapnuta podlahovka tak… 🙈

domiklik
2. okt 2024

Mame kompozit dokonca v kuchyni, predsieni a WC. Jedine miesto s dlažbou je kúpeľňa.

autor
2. okt 2024

@maryetta chceme podlahové do celého domu také tým pádom by to malo byť ok

maryetta
2. okt 2024

Hej ako mne resp nam v lete nevadi. Najhorsie je toto medzi obdobie kedy este uplne sa nekuri a inac je chladno. Ale inac ok 🙂

kp7333
2. okt 2024

Dlazba je studena a vynil ten klasicky lepeny sa casom roztiahne a vlni. Teraz je trendom kompozitna podlaha - vies si vybrat aj neutralny odtien vo vzhlade dlazby.

kp7333
2. okt 2024
evickuska
2. okt 2024

@autorka ja som velmi chcela dlazbu ale manzel ma prehlasoval na vinyl 🙈 ale dobre lebo miestnosti kde dlazbu mame aj napriek podlahovke je zima od noh 🙈

autor
2. okt 2024

@kp7333 ďakujem ale myslela som skôr normal mramor ako vzor

evickuska
2. okt 2024

@autorka beztak bude to studene ale zas ak uz mate velke deti moze Vam to byt fuk 🙈

autor
2. okt 2024

@evickuska nemáme deti 😄 ani v blízkej budúcnosti neplánujeme

natalka13
2. okt 2024

Dobre zatepleny postaveny dom pri podlahovkw pusta do trubiek vodu cca 26-27 stupnov + beton +podlaha tak si zober ako "tepla" bude ked sa kuri. Viac ako 24-25st mat nebude. Ja ani necitim ze je tepla a mame 23-24st v izbach.

kp7333
2. okt 2024

tak ale dlazba je tiez len vzor mramor, predpokladam, ze si nemyslela kamen mramor ako v kostole. za mna dlazba nie, mali sme a bolo to studene aj v lete.

autor
2. okt 2024