Dom verzus byt
Čo myslíte je lepší byt pre deti v meste alebo dom na dedine. Je iná doba tak sa pýtam
@michaela_murinova ani ja by som nechcela žiť na dedine, čo by som tam asi tak robila? Vozila sa do mesta? 😀 Akože keby musím tak prežijem, ale inak je to dobré ozaj len ako sem tam malá zmena, ísť pozrieť príbuzných a stačí.
@michaela_murinova
Ak mozem, odpoviem aj ja, preco by som nechcela zit na dedine.
Lebo je tam NUDA. Nie so typ do zahrady, nemam vztah k zahrade, pestovaniu, k chovaniu a to, ze si parkrat do roka rada pogrilujem do vecera, na to mi bohate staci ist k priatelom, svagrovcom, svokrovcom.... nepotrebujem si kvoli tomu kupovat dom za 250 tis. EUR.
Realne niet co robit na dedine.
Dalsia vec, na dedine si zavisla od auta, a ja nemam rada akukolvek zavislost a stresovanie, ci budu zapchy, kde budem parkovat, nafta je tiez draha.. Tu v meste mam 20 min MHD do prace, sladka pohodicka. Fakt nie som ochotna stracat svoj cas.
A ja som asi divna, ja som sa nudila v meste 🤣
Mestský dom s mini pozemkom alebo byt s veľkou terasou... Určite nie malomesto ani dedina, jedine taka ze par (1 - 5) km do mesta, s dobrou dopravnou dostupnosťou, možnosťou dopravy na bicykli (čiže žiadna frekventovaná cesta s kamiónmi a bez krajnice) a aspoň obchodom, krcmou/restikou a ihriskom.
My teraz bývame v dome, kedysi to bola dedina ale dnes už je to mestská časť krajského mesta, ja som spokojná hlavne s polohou. Veľa ľudí sa vôbec neorientuje na tieto mestské domy lebo si myslia ze sú drahé. Ja si myslím ze sa da kúpiť radovka alebo s menším pozemkom za také isté peniaze ako dom s veľkým pozemkom na dedine. Ale väčšine mojich známych je veľký pozemok úplne na nič, proste panelákove deti ktoré mali veľké oči ale v realite je ta zem pre nich záťaž. Udržovať to , kosiť...
@otvorena Kazdy ma inu predstavu inu tuzbu po byvani. Ja som od detstva po 37 r zila v dome , vacsom, poschodovom s vacsim pozemkom kusok od mesta. Vzdy od mala som tuzila po malom utulnoˇ byte kazdy mi rozpraval ako si nezvyknem na byt, no mne sa sen splnil! je to neporovnatelne a skvele, je to ovela lepsie vyhody prevysuju nevyhody vo vysokej miere.
Nechcela som nikdy dom ani nechem. Kazdy je iny. A s detmi by som dom uz totalne absolutne nechcela.
@misulka22 to zavisi od nastavenia cloveka a toho co ho bavi. Ak niekto rad majstruje a k tomu chce pestovat a mat sliepocky a v tom vidi svoje vyzitie, je logicky, ze mesto ho udupava 🙂
@zmrzlinka2021 tak ja som vzdy chcela kopec zvierat,pestovat,kedykolvek si vybehnut na dvor a mat okolo sebo co najmenej ludi. A zas ked chcem sadnem do auta a za 15 minut som v meste. Akurat mi konecne nikto nevrta o 7rano v nedelu nad hlavou, nepocuvam o 3v noci ako sa susedia pod nami idu pozabijat, ani nam sused nevytopi pol bytu, auto tu prejde 3x za den...proste paradicka ❤
@elizabet173 tak my sme boli v 6 roznych bytoch v 3 roznych mestach a nepacilo sa mi ani v jednom. Jedine co uznavam v byte bolo menej upratovania ale to bude aj tym ,ze dom je vacsi. A ked bol lockdown, skolky a vsetko pozatvarane tak bola dcera na dvore a bolo super.v byte by sme scvokli. Ale tak kazdy si byva ako mu vyhovuje na vyber je dost moznosti.ja som si splnila sen 🥰
@elizabet173 nebola som zavreta v byte, mali sme psa takze von som musela :D teraz mam dvoch takze tiez sme dost v lese a tak.ale mat k tomu dvor je pohodlnejsie.ziadne obliekanie :D robime grilovacky, mame bazen, na vianoce dostanem teleskop takze na tom dvore budem este vyse 🤣
@misulka22 tak potom pre Vas dom je vhodny. Ja som opak ja chcem ruch hluk, ja nechcem ticho a vyludnene okolie. Ja mam rada davy ludi, zivot ruch. Ja dokonca aj dovolenky podla toho vyberam ja chcem preplnene plaze. :D
@akinom0077 to ja som presny opak.ja ani do obchodu nejdem ak to nie je nevyhnutne.vsetko objednavam 🤣 aj dom sme kupili uplne na konci dediny. Ja som uplny introvert
@elizabet173 ved pisem ako komu vyhovuje len vacsina tu vzdy nadava,ze byvat v dome na dedine je otras.mne placuce deti nikdy nevadili to je normslna vec.ale ked vstavas pre 5tou rano do skoly a susedia pod tvojou izbou sa celu noc hadaju ze po sebe vrieskaju vyberane nadavky,trieskaju vecami a hadzu po sebe taniere to uz pre mna ok nie je. A nepomahalo nic.robis to doteraz. Pripadne mat suseda ozrana a ten co varil syrecky v byte bol tiez super to bol smrad na cely barak. Takze za mna osobne uz byt nikdy.to je cisto moja skusenost a nazor. Komu vyhovuje byt super mne je uplne jasne ,ze dom nie je pre kazdeho
@elizabet173 no vyhodu domu urcite nevidim v tom dat si kavu na terase kedze kavu ani nepijem 🤣 do prace to mam autom 10-15minut , pozemok 2400m². Ako keby mam ist do radovej zastavby s pozemkom 200m² niekde na poli na okraji mesta tiez by som uz isla radsej do pekneho bytu s terasou. Akurat pstrosov a lamu by bol problem chovat 🤣
Deťom je jedno, kde sú, ak majú dobrých rodičov. Možno v puberte budú mať nejaké preferencie.
@elizabet173 hej to tu furt citam ako prve,ze kava na terase. To sme teda nemali zatial vobec 🤣
@otvorena takto ti poviem dom-lockdaun-karantena deti na dvore =pohoda. Byt-locdaun-karantena deti po byte =Psycho ponorka

Bývala som aj na dedine, bolo to blízko malého lesa, lúky, tam som sa naučila poznávať bylinky, stromy a celkom sa mi tam páčilo. Potom som bývala aj v byte, keď som chodila do práce na týždeň, tam sa mi tiež celkom páčilo, lebo boli blízko obchody, ale tešila som sa keď pôjdem na sobotu, nedeľu k rodičom na dedinu. Keď som tam mala voľný čas, chodila som na kurz šitia a všeličo som šila. A už sa niektorí susedia sťažovali, že tam buchocem na stroji. A teraz bývame s mužom v rodinnom dome v okrajovej časti mesta, a aj tam je to celkom dobre, lebo som si to prispôsobila, tak, že niečo aj pestujem, hlavne kvety a živý plat, máme aj zvieratá, jeden známy povedal, že toto je ako dedina v meste a máme aj blízko obchody, polikliniku.