icon

Dom verzus byt

otvorena
3. dec 2021

Čo myslíte je lepší byt pre deti v meste alebo dom na dedine. Je iná doba tak sa pýtam

Strana
z2
mpg
3. dec 2021

Bývala som aj na dedine, bolo to blízko malého lesa, lúky, tam som sa naučila poznávať bylinky, stromy a celkom sa mi tam páčilo. Potom som bývala aj v byte, keď som chodila do práce na týždeň, tam sa mi tiež celkom páčilo, lebo boli blízko obchody, ale tešila som sa keď pôjdem na sobotu, nedeľu k rodičom na dedinu. Keď som tam mala voľný čas, chodila som na kurz šitia a všeličo som šila. A už sa niektorí susedia sťažovali, že tam buchocem na stroji. A teraz bývame s mužom v rodinnom dome v okrajovej časti mesta, a aj tam je to celkom dobre, lebo som si to prispôsobila, tak, že niečo aj pestujem, hlavne kvety a živý plat, máme aj zvieratá, jeden známy povedal, že toto je ako dedina v meste a máme aj blízko obchody, polikliniku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sissy27
3. dec 2021

@michaela_murinova ani ja by som nechcela žiť na dedine, čo by som tam asi tak robila? Vozila sa do mesta? 😀 Akože keby musím tak prežijem, ale inak je to dobré ozaj len ako sem tam malá zmena, ísť pozrieť príbuzných a stačí.

zmrzlinka2021
3. dec 2021

@michaela_murinova
Ak mozem, odpoviem aj ja, preco by som nechcela zit na dedine.

Lebo je tam NUDA. Nie so typ do zahrady, nemam vztah k zahrade, pestovaniu, k chovaniu a to, ze si parkrat do roka rada pogrilujem do vecera, na to mi bohate staci ist k priatelom, svagrovcom, svokrovcom.... nepotrebujem si kvoli tomu kupovat dom za 250 tis. EUR.
Realne niet co robit na dedine.

Dalsia vec, na dedine si zavisla od auta, a ja nemam rada akukolvek zavislost a stresovanie, ci budu zapchy, kde budem parkovat, nafta je tiez draha.. Tu v meste mam 20 min MHD do prace, sladka pohodicka. Fakt nie som ochotna stracat svoj cas.

ajka0207
3. dec 2021

@otvorena záleží aj od deti, hlavne teda vek a povaha.

misulka22
3. dec 2021

A ja som asi divna, ja som sa nudila v meste 🤣

sandra811
3. dec 2021

@otvorena vyrastala som v byte na dedine, potom sme kupili pozemok na dedine, ale stale zvazujeme ze ho predame a pojdeme na byt do mesta. Ziadna lekaren, o potravinach pomlcim, cim dalej tym viac nas laka byt a mat vsetko pod nosom a nemusiet stale dochadzat 😊

lujza123
4. dec 2021

Mestský dom s mini pozemkom alebo byt s veľkou terasou... Určite nie malomesto ani dedina, jedine taka ze par (1 - 5) km do mesta, s dobrou dopravnou dostupnosťou, možnosťou dopravy na bicykli (čiže žiadna frekventovaná cesta s kamiónmi a bez krajnice) a aspoň obchodom, krcmou/restikou a ihriskom.

My teraz bývame v dome, kedysi to bola dedina ale dnes už je to mestská časť krajského mesta, ja som spokojná hlavne s polohou. Veľa ľudí sa vôbec neorientuje na tieto mestské domy lebo si myslia ze sú drahé. Ja si myslím ze sa da kúpiť radovka alebo s menším pozemkom za také isté peniaze ako dom s veľkým pozemkom na dedine. Ale väčšine mojich známych je veľký pozemok úplne na nič, proste panelákove deti ktoré mali veľké oči ale v realite je ta zem pre nich záťaž. Udržovať to , kosiť...

akinom0077
4. dec 2021

@otvorena Kazdy ma inu predstavu inu tuzbu po byvani. Ja som od detstva po 37 r zila v dome , vacsom, poschodovom s vacsim pozemkom kusok od mesta. Vzdy od mala som tuzila po malom utulnoˇ byte kazdy mi rozpraval ako si nezvyknem na byt, no mne sa sen splnil! je to neporovnatelne a skvele, je to ovela lepsie vyhody prevysuju nevyhody vo vysokej miere.
Nechcela som nikdy dom ani nechem. Kazdy je iny. A s detmi by som dom uz totalne absolutne nechcela.

zmrzlinka2021
4. dec 2021

@misulka22 to zavisi od nastavenia cloveka a toho co ho bavi. Ak niekto rad majstruje a k tomu chce pestovat a mat sliepocky a v tom vidi svoje vyzitie, je logicky, ze mesto ho udupava 🙂

misulka22
4. dec 2021

@zmrzlinka2021 tak ja som vzdy chcela kopec zvierat,pestovat,kedykolvek si vybehnut na dvor a mat okolo sebo co najmenej ludi. A zas ked chcem sadnem do auta a za 15 minut som v meste. Akurat mi konecne nikto nevrta o 7rano v nedelu nad hlavou, nepocuvam o 3v noci ako sa susedia pod nami idu pozabijat, ani nam sused nevytopi pol bytu, auto tu prejde 3x za den...proste paradicka ❤

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
misulka22
5. dec 2021

@elizabet173 tak my sme boli v 6 roznych bytoch v 3 roznych mestach a nepacilo sa mi ani v jednom. Jedine co uznavam v byte bolo menej upratovania ale to bude aj tym ,ze dom je vacsi. A ked bol lockdown, skolky a vsetko pozatvarane tak bola dcera na dvore a bolo super.v byte by sme scvokli. Ale tak kazdy si byva ako mu vyhovuje na vyber je dost moznosti.ja som si splnila sen 🥰

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
misulka22
5. dec 2021

@elizabet173 nebola som zavreta v byte, mali sme psa takze von som musela :D teraz mam dvoch takze tiez sme dost v lese a tak.ale mat k tomu dvor je pohodlnejsie.ziadne obliekanie :D robime grilovacky, mame bazen, na vianoce dostanem teleskop takze na tom dvore budem este vyse 🤣

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
akinom0077
6. dec 2021

@misulka22 tak potom pre Vas dom je vhodny. Ja som opak ja chcem ruch hluk, ja nechcem ticho a vyludnene okolie. Ja mam rada davy ludi, zivot ruch. Ja dokonca aj dovolenky podla toho vyberam ja chcem preplnene plaze. :D

misulka22
6. dec 2021

@akinom0077 to ja som presny opak.ja ani do obchodu nejdem ak to nie je nevyhnutne.vsetko objednavam 🤣 aj dom sme kupili uplne na konci dediny. Ja som uplny introvert
@elizabet173 ved pisem ako komu vyhovuje len vacsina tu vzdy nadava,ze byvat v dome na dedine je otras.mne placuce deti nikdy nevadili to je normslna vec.ale ked vstavas pre 5tou rano do skoly a susedia pod tvojou izbou sa celu noc hadaju ze po sebe vrieskaju vyberane nadavky,trieskaju vecami a hadzu po sebe taniere to uz pre mna ok nie je. A nepomahalo nic.robis to doteraz. Pripadne mat suseda ozrana a ten co varil syrecky v byte bol tiez super to bol smrad na cely barak. Takze za mna osobne uz byt nikdy.to je cisto moja skusenost a nazor. Komu vyhovuje byt super mne je uplne jasne ,ze dom nie je pre kazdeho

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
misulka22
6. dec 2021

@elizabet173 no vyhodu domu urcite nevidim v tom dat si kavu na terase kedze kavu ani nepijem 🤣 do prace to mam autom 10-15minut , pozemok 2400m². Ako keby mam ist do radovej zastavby s pozemkom 200m² niekde na poli na okraji mesta tiez by som uz isla radsej do pekneho bytu s terasou. Akurat pstrosov a lamu by bol problem chovat 🤣

bikarbona
6. dec 2021

Deťom je jedno, kde sú, ak majú dobrých rodičov. Možno v puberte budú mať nejaké preferencie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
misulka22
6. dec 2021

@elizabet173 hej to tu furt citam ako prve,ze kava na terase. To sme teda nemali zatial vobec 🤣

jozefmatej
7. dec 2021

@otvorena takto ti poviem dom-lockdaun-karantena deti na dvore =pohoda. Byt-locdaun-karantena deti po byte =Psycho ponorka

Strana
z2