icon

Drevené zábradlie pre mramorové schody

nella.5
2. apr 2025

Dobry, chcem sa spytat ci nemate niekto drevene zabradlie k mramorovym schodom? Uvazovali sme najprv cierne, ale kedze mame podlahu sivu tak by som chcela dostat do prirodne drevo, aby ozivilo schodisko a chodbu. Mozte poslat foto ak mate taku kombinaciu? Dakujem

tundra
2. apr 2025

@nella.5 k mramorovym schodom si daj antikorove zabradlie.Neviem ci drevene zabradlie s mramorom budu opticky zladene...

nella.5
autor
2. apr 2025

@tundra antikorove je nerezove? Lebo praveze steny biele , schody biely mramor tak nerez je tiez studeny, ci by to nerozbilo to drevene zabradlie. Kamoska ma mramorovu dlazbu a drevodekor dvere tak nevyzera to tak studeno

nella.5
autor
2. apr 2025

@nella.5 take nieco mame schodisko, zabradlie moderne drevene by som chcela

tundra
2. apr 2025

Pozri tento web,je tam toho vela,ale prevlada železne-kovane zabradlie.Jedno je aj s drevom,to sa mi celkom paci...
https://www.houzz.de/fotos/treppengelaender-hol...

nella.5
autor
2. apr 2025

@tundra viem ze je toho vela len vacsinou vidim s nerezovym alebo ciernym a drevene som myslela moderne jednoduche prirodne drevo, to na obrazku je na mna moc rustikalne

viestta
2. apr 2025

@nella.5 dajte nerezove stojky, priecky a jednoduche drevene madlo. Pripadne aj drevene priecky

simca06022011
2. apr 2025

https://uk.pinterest.com/smetstaircases/marble-...

len podla fotky toto je take stiesnene schodisko, neviem ako by ti to tam upevnili, ake by to bolo stabilne a ako by tam masivne nieco vyzeralo.. by som sa poradila s firmou co to ma robit

simca06022011
2. apr 2025

@simca06022011 hlavne teda na tej otocke to bude take.. no...

sono2
2. apr 2025

Podľa mňa prírodné materiály sa nebiju dala by som kľudne len by som nechcela kontrast a jedine dub, nič co žltne

sono2
2. apr 2025

@simca06022011 to je pekne.

simca06022011
2. apr 2025

@sono2 drevo v interiery nezltne. mam kamen s drevom v interieri. Len teda nie na schodoch prave. Ja mam podlahy kamenne a schody drevene.
Ako pises tieto prirodne materialy perfektne vyzeraju spolu, len zabradlia byvaju brutalne masivne z dreva a nie je to sranda, to schodisko maju komplikoavne robene, my sme to nakoniec dali urobit s "plosinou" a nie takto otacavo dole cele... aj kvoli zabradiu. TOto sme mali potom na povalu taketo tocene a radsej sme to zburali :D ked nam nacenili zabradlie, ktore sme potrebovali v strede hnut do takeho "obluka".

sono2
2. apr 2025

@simca06022011 taka borovica a smrek katastrofa. Aj dub chytí troška ale je to úplne niečo iné vyzerá luxusne.

simca06022011
3. apr 2025

@sono2 ale ved sa nepoužíva surové a ošetruje sa. Mame všetko drevené a nič nám farbu nezmenilo.

sono2
3. apr 2025

@simca06022011 borovica chytá červeň. To je jednoducho realita. Neviem, čo máte, ale nikdy nebude taka, ako keď je nová. Dub je niečo iné. Čo máte z dreva a akého? Lebo moja švagriná napríklad hovorí stále, že ma jej dcéra posteľ z dubu a je to smrek

simca06022011
3. apr 2025

@sono2 všetko mame z dreva od podláh, okien, nábytku a vonku tiez altánok, domček, balkonove zabradlia... Všetko je riadne ošetrené. Parkety mame dubové ale odtieň Canon, čiže nemá čo na nom sa menit.. jedine tak tam.kde svieti silné slnko trochu zosvetlela. Schodisko mame tiež tmavé, hostovska postel u nas je myslim borovica a ta uz mala taku fsrbu ked sme ju kupili (ten klasicky masiv co predavaju kade tade mobelix a pod sle z toho sinhadam nik s luxusnym "mramorom" neurobí zábradlie. Proste ti píšeš o masivnom neosetrenom dreve. Msx s nejakým olejovym náterom ochranným. Áno také sa zafarbené. Niečo do žltá, niečo do siva a kadejaké farby. Ale ja by som si také do interiéru nedala.

mantilka
3. apr 2025

No nevie, mne pripadá drevené zábradlie strašne retro štýl. Mne to pripadá ako v starom dom . Ja by som si to nedala.

simca06022011
3. apr 2025

@mantilka vec vkusu, na jej schodisko by sa take retro masivne ani nehodilo, nerezove tiez nie podla mna (ale zalezi aj od zvysku domu ako je zariadeny), mne kovane by sa pacilo k tomu

mantilka
3. apr 2025

@simca06022011 tiež najlepšie kované.

maria7777sedem
7. apr 2025

ahoj, podľa mňa skvelý nápad, neviem odkiaľ si ale osobne poznám vo Vrútkach stolára čo robí všetko vrátane dreveného zábradlia a iných vecí na mieru. Myslím ak nie si z ďaleka, určite nebude mať problém všetko vyriešiť. Kľudne pozri myslím že aj takú kombináciu už robil: https://stolarstvomk.sk/Schodiská
@nella.5