Estetika schodov

slavicek5
4. aug 2014

Ahojte, viem že to skôr by malo ísť na modrú strechu, ale ja by som chcela skôr ženský názor na estetiku schodov. Ideme rekonštruovať také staré murované, je na nich krásne drevo ešte ako tak zachované aj zábradlie. A neviem sa rozhodnúť, že či by sme si mali dať samonosné čisto drevené alebo aj kovové. Možno by som aj nechala to zachovalé zo starých..... Čo vy na to?

terezka1947
4. aug 2014

@slavicek5 my mame cele drevene....a su okrasou celeho domu...zalezi od schodov,od dizajnu,atd

zita19
4. aug 2014

@slavicek5 ked je drevo zachovane, kvalitne tak investuj cas a peniaze do ich opravy. Mozno nove by boli jednoduchsie, mozno lacnejsie ale nezachovas "dotyk cleveciny", ktory vacsinou taketo stare veci v sebe maju. A aj dodtyk cloveciny robi utulny domov...

andulik
5. aug 2014

ahoj my sme tiež riešili podobný problém, dlho sme hľadali stolárov, aby to spravili podla našich predstáv, schody prebrúsili, nanášali dva druhy farby mám ich také patinované, a potom za lakovali, tým že sú také patinované, stratili sa nezrovnalosti, lebo niekde bolo drevo odštepnuté. Bočné lišty sa vyrábali nanovo . 🙂

slavicek5
autor
7. aug 2014

Takže navrhujete ich zrekonštruovať. Aj to by možno stálo za úvahu. Len by som musela nájsť šikovného stolára, ktorý by to vedel všetko tak správne spraviť.

@andulik a vám ktorý stolár to spravil? aby som si trošku pozrela jeho referencie, lebo zatiaľ som žiadneho nezháňala.

andulik
7. aug 2014

slavicek5 Je to Peter Kocian Obyce, v Google naskočí aj jeho stránka, sem to zrejme nemôžem vkladať 😉

funilieta
20. aug 2014

ja ti môžem tiež odporučiť šikovného stolára. http://www.stolarstvobaca.sk/sk/vyroba-schodov-...
nám síce robil nové schody, ale venuje sa aj rekonštrukcii ak máš ešte celkom zachovalé. Veď stolár ti povie, či sa dajú zachrániť a zrekonštruovať alebo nové. 🙂 odborníka sa jednoznacne treba opýtať.

veronika193
25. sep 2015

neviem či je téma ešte aktuálna, ale nám robil tento stolár (www.facebook.com/Papastol) síce dvere (krásne 😉 ), ale videla som, že robí aj tie moderné nové na kovovej konštrukcií, ktoré vyzerajú akoby išli zo steny .....ak máš schody zachovalé a chceš ích rekonštruovať, opýtaj sa či by sa to dalo a uvidíš.