Dve sady posteľnej bielizne, keď bývam sama
Ahojte. Byvam sama, mam 180ku postel, a mavam na nej vzdy 2 sady perin - 2 vankuse, 2 periny. Nikto u mna neprespava, ale nejako to mam tak automaticky, ze velka postel = 2 sady postelneho. Spavam vacsinou len na jednej strane, obcas zaleziem aj pod tu druhu. Postelne z druhej strany postele menim pri kazdom druhom prevliekani. Bola u mna nedavno kamaratka a riesili sme nieco s oblecením tak bola u mna v spalni, nemala som zakrytu postel a nejako ju zarazilo, ze mam dve sady, aj ked byvam sama a spavam v posteli sama a rozoberala to snad aj niekolko minut ze ake je to divne. Taka hlupost... ale odvtedy mi to vrta hlavou.
Tie co byvate same, to mate len jednu sadu v strede postele? Akoze nie je to az taky zly napad, usetrim si pranie, ale potom uz nebude ta postel vyzerat tak pekne, nemyslite?
Sorry za taku blbu temu :D
Priklanam sa ku kamoske...je to cudne. Ako keby si tam mala imaginarneho chlapa a postelias mu kazdy den 😀😉
Suhlasim a poslednou vetou😃
Rob ako chceš.nám je to fuk😃
Mám jednu
Moje dospele deti maju tiez manzelske postele v detskych izbach, hoci uz doma nebyvaju. A stale maju navlecene na posteliach 2 sady postelneho pradla. Lebo s jednou by to vyzeralo prazdne.
U syna prespavala frajerka, ked este byval doma, u dcery obcas sesternica raz za polroka.
Od svojich 15 mám dvojpostel a dve sady. Nikdy mi nenapadlo to riešiť. Veľakrát som sa prikryla druhou, keď mi bolo chladno, alebo som si urobila pod chrbtom opierku. Divná mi príde kamoška...
keď som bola sama, vždy som mala tiež dve sady. veď by to divne vyzeralo, čo v strede perina s vankúšom a po bokoch nič?
Ahoj, ja som mala vzdy v strede vankus a jednu perinu, ale vedla vankusa som mala krem, balzam, vreckovky, alebo nejakeho plysaka ze by to nevyzeralo prazdno
kamoška je sama a má oblečené 2 sady. nepríde mi to divné…
@beata_k Inak toto ma nikdy nenapadlo. Teraz mi to pride ozaj vtipne :D
a ak by som ja bola sama - tiež mám 2 sady oblečené…
u cudzieho som to nikdy neriešila 😀 u seba som mala 1 vankúš a 1 perinu v strede postele (nemala som 2 delené, mala som 1 matrac v celosti) a vydala som sa aj tak 😂
Je to hlavne zbytocne. Naco ti je velka postel ked lezis len na polovici? Ja mam jednu sadu na velkej posteli, ked som tam sama tak lezim krizom krazom ako sa mi prave chce. Druhu sadu mam oblecenu v perinaku a vytiahnem ked treba, prezliekam tiez podla potreby
Nepríde mi to divné, skrz to, že je to minimálne estetické. U nás, keď náhodou manžel nespí doma, tak spím po celej posteli, čiže by som mala určite minimálne 2 vankúše a king size perinu 😅
@kristinka92 Presne, vyzerá to divne a prazdne bez tej druhej sady, ale mozno to je ozaj len o zvyku. Pozeram ze jedni su zvyknuti tak a druhi tak.
Neznasam prezliekanie perin. Ja by som iste mala iba jednu perinu a vankuse. Zbytocne by som si nepridavala robotu
Daj si prehoz cez celu postel a mas po probleme 🙂
Dlhé roky ešte v "detskej" izbe som mala manželskú postel, dva vankúše a jedna perina rozprestretá cez celú posteľ... a ani to sa mi nechcelo prevliekať a prať, nie to ešte dve, keď jednu ani nevyužívam (teda neviem, či ich striedaš alebo jedna je tam len tak ustalaná, položená aj v noci ) 😂... každopádne, je to naozaj o zvyku a úplne jedno
Ja som mala vankúš v strede, a jeden veľký paplón. Síce sa zle navliekal, ale páčilo sa mi to tak viac. Zakryl vlastne celú posteľ.
Keď som bývala sama bolo to tak dávno že si nie som istá.. ale predpokladám že jedno keďže som mala len rozťahovaci gauč.. mne ale príde extrémne divné to, čo rieši tvoja kamoska - nechápem čo ju to vôbec trápi.. keby si tam mala rovno aj 5 sad a valala by si sa tam dokriza, je to úplne tvoja vec a fakt nerozumiem prečo sa nad takýmito vecami ľudia pozastavujú.. ale mňa denne udivuje aké banality vlastne ľudí dokazu trápiť az som asi preto sama divná.. 🤷🏻♀️
@vanilkovazmrzka tak je dospelá, keď raz si nájde partnera, budú sa musieť zo začiatku tlačiť na malej posteli ako v detskej izbe?
@jana_eyre_2 ja som nepovedala ze si ma kupit mensiu postel 🤦🏻♀️ ale ze ma vyuzivat celu velku postel pre seba
@vanilkovazmrzka úprimne - to ma nenapadlo že to myslíš takto 🤣 ja však tiež spím len na kraji aj keď som na veľkej sama.. som proste zvyknutá späť na malom kúsku, vždy to tak bolo..
Ked som byvala sama a mala som v byte velku manzelsku dvojpostel, ano mala som vzdy oblecene len 1, pre mna. Dve periny boli na posteli az ked niekto u mna prespaval. Mne by prislo divne tam mat stale oblecenu perinu ak tam realne nikto nikdy neprespi a este to aj prezliekat 😁 ALE ak to je pre niekoho normalne, asi by som sa az tak nad tym nepozastavovala. Naozaj, ako kto chce 🙃
Ja som mala dve ked som zila sama a presne sa moja kamoska tiez nad tym pozastavila :D doteraz nechapem ze niekto toto riesi
@jana_eyre_2 som to napisala tak nejasne? 😃 nevadi, stane sa, asi to bolo moc zasifrovane medzi riadkami 😃 ono kebyze tam nie su tie dve sady perin, tak je prirodzenejsie ze sa tam clovek hybe vsetkymi smermi, aspon ja to tak mam 😅
Ja by som si kupila jeden paplon 200x200 ci aky rozmer to maju tie velke 😁 ale nepride mi vobec divne mat dve sady moja mama ma tiez na posteli 2 sady a nespava tam nikto len ked pride niekto na navstevu
Ahoj🤣 kvôli mojej Monk povahe, by som na manželskej posteli nezniesla jednu sadu.na veľkej posteli by som ja mala oblečené obe strany postele, to viem isto 😁😁

Robila by som ako ty keď už tú druhú sadu máš. Keby som ale mala kupovať tak asi len jednu. Však vyskúšaj a uvidíš či ti to bude vyhovovať.