Dvojgeneračný dom
Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor ohľadom spolužitia v dome, ktoré má dve samostatné jednotky. Žiaľ, situácia je už s nehnuteľnosťami taká aká je, všetko je predražené a nechcem sa zadĺžiť na celý život s vysokou čiastkou. Vzťahy mi žiaľ doteraz moc nevychádzali a nemôžem sa spoliehať na princa na bielom koni. Mám malé dieťa a mám potrebu zaobstarať ho do budúcna. Momentálne žijem v podnájme a moja mama vlastní byt. Dostali sme ponuku na kúpu veľkého domu s tým, že mama si zaplatí svoju čiastku a ja si zoberiem hypotéku na tú ďalšiu. Na liste vlastníctva budeme samozrejme my dve. S mamou mám dobré vzťahy, samozrejme občas sú tam nezhody, no myslím, že problém by to nebol. Taktiež som jedináčik čiže raz sa budem musieť o moju mamu v budúcnosti na staré kolená postarať. Ide o to, že si beriem aj priateľa, ktorý mi bude samozrejme platiť nájom. S mamou majú taktiež dobrý vzťah. Máte niekto podobnú skúsenosť v takomto spolužití? Byt riešiť nechcem nakoľko vnímam viac negatív ako tých pozitívnych vecí. Hypotéku si beriem na 105 tisíc, čo je v dnešnej dobe celkom "fajn". Na západe Slovenska by som za takúto čiastku nekúpila už nič. 😏
@jahodiss ja by som v tvojej situácii do toho išla...lepšie byt s mamou ako s priateľom o ktorom pochybujes
urcite do toho chod, ked je to lacne , a mamka ti vzdy pomoze , ked je len sama o to viacej ...a ked bude vsetko ok , tak priatel a kazdy tiez bude spokojny ....niet nad terasu , zahradu parada....super ze este to mate aj oddelene , parada ...maly bude statny pomoc obrovska

@sim_simonka presne tak, nazvala som to nájom. Žiadne platenie hypotéky. A keby si z tých peňazí zaplatím aj polovicu hypo, zbytok sú opäť zaplatím ja, čiže stále je to to iste. 😅 Ale teda, IQ modrý koník si stále bude tvrdiť svoje.