Eco programy - umývačka, práčka
Ahojte, nikdy som to neriešila ale teraz pri zdražovaní vlastne všetkého … naozaj tieto eco programy šetria vodu a elektrinu? Aj keď sú časovanie na viac ako 3 hodiny? S umývačkou by som problém nemala, avšak mat prádlo v práčke takú dlhu dobu … periete na týchto programoch alebo radšej volíte klasické. Ďakujem 🙂
@zuzuliennka1 tu prvá veta? Neperiem na 30 nič
@janage boze🤣 mam asi len dve bluzocky, ktore nosim absolutne vynimocne, tak tie periem na 30, ale popravde odkedy som doma na materskej, nemala som si ich ani kam dat, takze posledne roky som na 30 neprala nic, chapeme sa?
🤣🤣 riadim sa stitkami, a tam kde nie su, pocitovo. Pradlo na 30 periem na 30, neviem skade si si vycucala, ze 40😁 dosli argumenty, chapem.
Neperiem teraz posledny tyzden prvykrat v zivote, viem uz za tie roky dost dobre odhadnut co ako prat, aby sa to nezrazilo. Vlastne nikdy sa mi pranim nic nezrazilo, ani ten specialny muzov sveter co spominam vyssie.
@janage ale teda - specialne pre teba, aby si sa nemusela “obavat”, ked raz nastupim do roboty, urcite budem nosit ovela viac sukne, bluzky, saty, elegantne jemne veci, tie budem (tak ako roky doteraz) prat na 30, specialne na programe “jemne pradlo”, ktory ma na mojej pracke moznost nastavit na 20 alebo 30 stupnov a 400 alebo 800 otacok.
Kedze som ale momentalne doma a ako u vacsiny matiek su momentalne u mna v prevahe co sa obliekania tyka -hlavne rifle, teplaky, klasicke bavlnene tricka, mikiny,….tak periem na 40 (resp. na 60), na 30 absolutne minimalne. Okej? 😘

@koticka neusetris nic. Muz si kupil taku somarinu do zasuvky a mal zachvat merania vsetkeho co doma zere elektrinu. Tak robil pokusy. Pustili sme spotrebice postne na bezny program, ktory pouzivam bezne a najviac. Odmeral kolko to za ten program zozere elektriny (mycka, pracka, susicka) aj vody (mycka, pracka). A potom vsetko este raz a kazde na eko program. Ziadny z tych eko nebol setrny, a neusetril ani vodu ani elektrinu, kazdy minul o nieco viac, nez tie obycajne programy, ktore pouzivam bezne. Cize ziadne eko, bio, nano, piko. Vsetko su to len zvasty