icon

Ekologická domácnosť s deťmi

6. jún 2025

Chcela by som trochu viac mysliet na prirodu aj doma, ale s detmi je to niekedy tazke. Budem vdacna, ak mi niečo poradite. Niečo, co aj penazenke pomoze

cyberk
6. jún 2025

lifehack: zakop deti na zahrade a zasad tam jablon, kazdy rok usetris na jablkach aj na detoch

nafka0483
6. jún 2025

Co konkretne sa ti zda tazke?
- separovat odpad?
- neplytvat vodou a energiami?
- nepouzivat agresivnu chemiu?
- neplytvat jedlom?

pribinak
6. jún 2025

Kupovanie oblečenia hračiek knižiek z druhej ruky
Minimum kozmetiky a drogerie pre deti ….fakt nepotrebujú veľa
Separovať odpad
Viac piecť doma a variť doma ako kupovať polotovary

mamamasama
6. jún 2025
@cyberk

lifehack: zakop deti na zahrade a zasad tam jablon, kazdy rok usetris na jablkach aj na detoch

@cyberk To malo byť vtipne? Slaboduchý a trápny komentár ako každý, ktorý pridávaš. Mali by ti v sanatóriu zobrať telefón.

sisska96
6. jún 2025
@cyberk

mamamasama
6. jún 2025
@sisska96

@sisska96 Na tomto sa fakt pobaví len niekto s rovnakým IQ. Blahoželám. 😳

danica2711
6. jún 2025
@mamamasama

@mamamasama tu nejde o IQ, ale o zmysel pre humor, dievča zlaté

mamamasama
6. jún 2025
@danica2711

@mamamasama tu nejde o IQ, ale o zmysel pre humor, dievča zlaté

@danica2711 Toto je humor? Asi sa naozaj pohybujem v iných kruhoch 😅

micha1linka
6. jún 2025

Ja si myslim ze to absolutne nie je tazke. Ved deticky sa napriklad triedit odpad ucia uz aj v skolke. Prostriedky nakupujes ty. A neplytvanie vodou a energiami a jedom je tiez jednoduche 🙂

oceanahory
6. jún 2025
@mamamasama

@cyberk To malo byť vtipne? Slaboduchý a trápny komentár ako každý, ktorý pridávaš. Mali by ti v sanatóriu zobrať telefón.

@mamamasama Ty musis byt riadne nestastny clovek, takto sa navazat do niekoho, kvoli nejakemu zartu? 😬 Ja tiez nejdem tvrdit, ze je to teraz "vtip mesiaca", ale aby som sa kvoli takemuto niecomu, takto hnusne pustila do niekoho...mrzi ma, ze si takto musis vybijat svoju frustaciu. 😔

btus
6. jún 2025
@cyberk

@cyberk tak toto by ma nenapadlo. Super. 🙂 Inšpirovala si sa? https://www.csfd.sk/film/1653944-zahradnik/preh...

sticker
sisska96
6. jún 2025
@mamamasama

@mamamasama Nie každá žena je kyslá ako ocot . Tvoj problém ak nemáš zmysel pre humor 😅 Asi máš depresívny život

btus
6. jún 2025

aké staré deti? Napr: ja som používala látkové plienky, doteraz používame eko prostriedky ( teraz aj s dôvodu, že čistička by chémiu nezvládla), variť doma, piecť doma - je to aj zdravšie aj ekologickejšie, nekupovať veci v plaste, alebo sa snažiť minimalizovať. My nakupujeme čapovanú drogériu - pracie prášky, jar, eko tablety do umývačky, nepoužívať jednorázové veci. Desiatu balím do papierového sáčku, použijem viackrát, chodíme pešo, autobusom alebo na bicykli keď sa dá, auto minimum, separovať odpad, nekúpať sa, ale rýchlo sprchovať, ak sú deti malé, môžu byť spolu vo vani, vypínať vodu pri umývaní zubov

mamamasama
6. jún 2025
@oceanahory

@mamamasama Ty musis byt riadne nestastny clovek, takto sa navazat do niekoho, kvoli nejakemu zartu? 😬 Ja tiez nejdem tvrdit, ze je to teraz "vtip mesiaca", ale aby som sa kvoli takemuto niecomu, takto hnusne pustila do niekoho...mrzi ma, ze si takto musis vybijat svoju frustaciu. 😔

@oceanahory Bez vetra sa lístok nepohne.

oceanahory
6. jún 2025
@mamamasama

@oceanahory Bez vetra sa lístok nepohne.

@mamamasama Pokial by bol ten "listok" dostatocne silny, tak by ho ziadny vietor "nerozhadzal" ... 🫤

jaga18
6. jún 2025

Nekupovať balené mäso, syry, šunky... Radšej od mäsiara, čerstvo nakrájané v papierovom obale. A vlastne pri všetkom pozrieť aj na obal, či sa nedá nájsť iná alternatíva ako hromada plastu. A potom ako vyššie spomenuté, neplytvat energiami, vodou, jedlom. Nekupovať haldy lacného oblečenia deťom, ktoré sa po pár opraniach nedá použiť ani na umývanie podlahy. Používať Eko prostriedky, ja mám napr rada ecover, ale sú aj ine... 1 fľaša mi vydrží niekoľko mesiacov, má menší otvor, čiže zbytočne neplytvas, keď potrebuješ fakt len kvapku, ide kvapka a nie ako pri iných značkách, mega otvory a saponat je za 2 týždne fuč ...

cimage
6. jún 2025

My pouzivame tuhe mydla, tuhe sampony. Nekupujeme zbytocne cistice na vsetko. Mam len nevyhnutne a vela veci cistim s pomarancovym, alebo levandulovym octom. Na pranie robim praci sliz z mydla na pranie a krystalickej sody. Snazim sa nekupovat zbytocnosti a detom viacmenej veci z druhej ruky.

kikusenka1
6. jún 2025
@cyberk

@cyberk supeeeer😂😂😂😂😂😂

danica2711
7. jún 2025
@mamamasama

@danica2711 Toto je humor? Asi sa naozaj pohybujem v iných kruhoch 😅

@mamamasama s tebou musí byť strašná nuda