icon

Elektrická alebo drevená pec do záhradnej sauny?

thirstymonk
13. júl 2024

Čauko, máte niekto doma saunu? Rozmýšľam, že by som niečo zhotovil na záhradke. Pohrávam s niečim pre 4 osoby, drevo, akurát si neviem vybrať, či pec na drevo, alebo elektrická? Elektriku tam mám, takže by nebol problém teoreticky.

chrobak7
13. júl 2024

@thirstymonk Keď chceš, si daj. Osobne si myslím, že ju budeš používať prvé dva, max. tri roky, potom ti bude stáť a chátrať.

minenkak
13. júl 2024

@chrobak7 prečo dva tri roky a potom bude stáť

minenkak
13. júl 2024

@thirstymonk myslím,že elektrická je praktickejšia

thirstymonk
autor
13. júl 2024

@chrobak7 to si nemyslim,.otuzujem uz roky a saunujem tiez, len clovek tiez nechce nechavat 10€ za jedno saunovanie furt. Takto zavolam kamaratov z dediny, daju po eure a mozu sa saunovat.

oli18
13. júl 2024

My saunu mame v pivnicnych priestoroch uz 32 rokov. Oblozena je topolovym drevom, pec mame elektricku. K nej bazen na 5m3 vody. Nikdy som v nej nebola, mm asi 5x. Deti ked boli v predpubertalnom veku asi 2x. Za mna zbytocnost.

tani777
13. júl 2024

Elektricka je praktickejsia,rychlejsia..ale teda ohen je ohen...my planujeme robit saunu a jednoznacne pec na drevo

minenkak
13. júl 2024

@thirstymonk tak ak chceš aj pre kamarátov za euro,tak potom na drevo, každý si donesie dve polievka a keď tam budú tak traja budú mať dosť dreva

minenkak
13. júl 2024

@minenkak polienka

babulkomale
13. júl 2024

@minenkak mozu doniest polienka aj polievky, aj sa zahreju, najedia aj spolocne spotia 😃

babulkomale
13. júl 2024

@thirstymonk ano, mame na zahrade saunu, teraz kedykolvek pocas dna, takze sa zdrzujeme radsej v praci alebo vnutri 😃

marco88
14. júl 2024

Sauna je dobrá vec.
Kúpil som domček aj s vonkajšou saunou.
Akurát sa tam saunujem iba ja a návštevy, pre ne je to niečo nové. Deti už sauna omrzela.
No nevadí, nie je nič lepšie ako sa v zime zahriať v saune a potom skočiť do kade, alebo sa vyváľať v snehu.
Ak si šikovný a spravíš si ju svojpomocne z dreva tak aj niečo ušetríš. No pozor na dvere, daj ich iba na magnet a aby sa otvárali z vnútra vonku. Žiadnu kľučku nedávaj kvoli bezpečnosti.
Pec určite elektrickú, najlepšie takú, čo spravý suché teplo a aj paru. Napr. značka Tylö.
Na ochladenie stačí plastová kaďa, no je ju dobre zakopať, lebo keď je na povrchu tak voda zmrzne.

thirstymonk
autor
14. júl 2024

@marco88 Ano, ja som otužilec a saunista, robím to už nejaký ten rok, takže nebojím sa o to, že by to bola zbytočnosť. V konečnom dôsledku som sa ani nepýtal na názor, či je to zbytočnosť, alebo nie, lebo viem, že ja to využijem.

Dvere na magnet, to viem. Rozhodne to chcem spraviť akoby "dvojizbove", čiže prva cimra bude, kde nechaš baganče a vetrovku, prezlečieš sa... Druha chyža by už bola saunova...

@minenkak S nosenim polienok je to o ničom, kym sa vyhreje, ta prejde pol dňa.