Fajčenie na záchode v bytovke

8. feb 2024

Dobry vecer prajem.

Mam hrozne nervy. Sme dva tyzdne v podnajme a zacalo to par dni dozadu.. Byvame v podnajme v bytovke na osmom poschodi z desiatich, mame balkon. Na wecku (mame oddelene wc a kupelnu) uz nejaky cas sa tam dychat neda. Je to ako dym z cigariet. Partner hovori, ze to niekto fajci na wecku ale mne sa nechce verit, ze by bol niekto taky sprosty.. Mam to riesit? S majitelkou bytu ci ako? Velmi nas to obtazuje, nakolko to trva cely den, vzdy.. ide to cez vetrak na wecku.. nepomahaju ziadne vonky ani nic.. nevydrzite tam byt ani 5 min ake to je zadymene a prefajcene.. my nie sme fajciari.. ach.. uz neviem co mam robit.. a ci to riesit..

katkaseiner
8. feb 2024

som laik ale riesila by som to s domovnikom. Tiez som nefajciarka a velmi by mi to vadilo. Pokial viem, v bytoch sa fajcit nemoze (je mi ale jasne ze vlastnik si urobi co chce). Pripadne sa to mozno vztahuje na spolocne priestory - každopádne mna by to obmedzovalo

beata_k
8. feb 2024

Ver, ze existuju. Skus susede/susedovi zaklopat a poziadat o zmenu. Pochybujem, ze ti vyhovie. A bud rada, ze len podnajom a nie vlastny byt.

autor
8. feb 2024

@katkaseiner partner mi hovori, ze to nemam riesit.. ze mam zapnut ventilator vzdy.. ale proste nechas to trochu otvorene , teda dvere a smrdi cely byt.. a ked sedis na wc viac ako minutu tak uz pachnes ako cigareta..

pribinak
8. feb 2024

Asi sa budeš čudovať, ale ľudia bežne sedia na hajzli a fajčia
Obávam sa, že skôr ci neskôr si budete musieť hľadať iné bývanie
Fajčiari kvôli nikomu svoje zvyky nemenia, ani kvôli sebe nieto ešte kvôli tebe

petronellla87
8. feb 2024

Fuj toto som mala na prvom byte aj ja že niekto rano pravidelne fajčil na hajzliku a ja som to citila v kupelke. Neznášala som to, a to som teda v tom čase bola tiez fajciarka.

cyberk
8. feb 2024

Napisat na listok oznam (asi nezistis kto to fajci, ale upozorni nech prestane) zavesit dole na vchodove dvere, tak to riesili u nas a ten debil prestal ;)

gabrm
8. feb 2024

@katkaseiner
Vieš mi aj napísať,podľa akého zákona to je,že v byte sa nesmie fajčiť? Veľmi by mi to totiž pomohlo. Lebo u nás to je bohužiaľ tak,že na schodisku a balkónoch(čo by mi až tak nevadilo)je zakázané fajčiť, ale v byte si vraj môžu fajčiť koľko chcú.

viestta
8. feb 2024

ked nemate spatnu klapku za ventilatorom, tak vam to tlaci do bytu

jana121212
8. feb 2024

Maju vsetky byty balkon? Niektori ludia fajcia pri zapnutom digestore, lebo sa im nechce chodit fajcit na balkon, pripadne sedia na wc a tak fajcia (vacsinou rano, nie cely den).
Kontaktuj prenajimatela bytu a popros ho o namontovanie spatnej klapky do ventilatora a utesnenie otvorov. Nevien presne ako to wc vyzera ale potrebujete aby sa vam nedostsval vzduch zo sachty do bytu. Uvidis ci to pomoze. Ak nie, tak by som napisala oznam a poprosila prenajimatelku aby to riesila s bytovym dovernikom

vyrovnanaosoba
8. feb 2024

@katkaseiner v bytoch sa fajčiť nemôže?

lalenka33
8. feb 2024

Nemôže sa fajčiť v spoločných priestoroch a vo výťahu.
V byte a na balkóne si môžu fajčiť koľko chcú. To je bývanie v paneláku. Niekomu vadí fajčenie, niekomu deti, ktoré sú ako stádo mamutov.
U nás takto fajčí suseda. Vždy večer na záchode. Smrad všade. Našťastie už bývalý sused nad nami nemal na popolník a klepal nám popol na balkón. Sedenie špinavé. Prádlo tak isto. Debilovi nevysvetlíš.

bluka2
8. feb 2024

Toto som mala. Normálne som zašla o byt nižšie a hovorím, že mi z toho smrdí kúpeľňa a deti, bla bla, typek už aj dvere otvoril s cigaretou v ruke… potom sa snažil a fajčil na balkóne, kde to otravovalo menej. A ešte k tomu som tam do svojho WC aj šupla čističku vzduchu

katkaseiner
9. feb 2024

@gabrm zrejme mas pravdu, su to len spolocne priestory...ale teda mi to pride neskutocne...